EĞİTİM

Yavuz Selim Ortaokulunda Mevlid-İ Nebi programı

Batman Merkez Yavuz Selim Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerince “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında “Mevlid-i Nebi Programı” düzenlendi.

Yavuz Selim Ortaokulunda Mevlid-İ Nebi programı
07-12-2018 14:09

Okul bahçesinde gerçekleştirilen program ilgiyle karşılandı. Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Ercan Geçgin, Allah’ın, gönderdiği mesajlarını Peygamberler üzerinde somutlaştırdığı, Peygamberin ahlakını örnek almanın insana olumlu bir manevi boyut kazandıracağı konuları üzerinde durarak Hz. Muhammed’in şekli yönünün değil ahlakî yönünün örnek alınması gerektiğine dikkat çekti.

Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden Ferit Yüce’nin Kur’an-ı Kerimden bir bölüm okuması ile başlayan program kapsamında yapılan etkinlikler arasında salâvatlar okuyarak programı renklendiren “Salavat Grubu” ile beraber Okulun Din Kültürü öğretmenlerinden Suna Geçgin’in hazırladığı “Okul İlahi Korosu”, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ercan Geçgin’in icra ettiği Piyano eşliğinde Türkçe söyleyip Arapça ve İngilizce ilahiler de okudular. Ardından def eşliğinde Kürtçe Mevlid-i Şerif okunması büyük beğeni topladı. 7. Sınıf öğrencilerinden Bilal Akyüz’ün fon eşliğinde okuduğu “40 yaşındasın” şiiri duygulu bir atmosfer oluşturdu.

            Program sonunda Yavuz Selim Ortaokulu Müdür Yardımcılarından Orhan Yorulmaz’ın okul çapında düzenlenen “Hz. Muhammed’e Mektup Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmesiyle son bulan programda Okulun Türkçe öğretmenlerinden sunucu Timur Üzel, , Mevlid-i Nebi’nin tüm insanlığın barışına vesile olması temennisiyle programı bitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA