EĞİTİM

Yazar Akbaş, panelde anıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü, Batmanlı Yazar ve Şair Abdulvahap Akbaş şiir yarışması ödül töreni ile Abdulvahap Akbaş'ı anma paneli düzenledi.

Yazar Akbaş, panelde anıldı
06-05-2024 00:05
05-05-2024 15:23

Kültür Müdürlüğünde gerçekleşen programa Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kültür Müdürü M. İhsan Aslan, merhum yazar ve şair Abdulvahap Akbaş'ın ailesi, Batmanlı akademisyen ve yazarlar, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Yazar ve Şair Abdulvahap Akbaş'ı anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan program, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okumalarıyla devam etti. Akbaş'ın eşi Mediha Akbaş, teşekkür konuşması yaptı.

Eğitimci Abdulgani Bağış'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde ise Batman Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, Yazar Akbaş'ın eserlerinin edebi yönünü anlattı. Yazar H. Salih Zengin, konuşmasında Yazar Akbaş'ın eserlerindeki çocukluk dönemi vurgusunu anlattı. TV ve radyo programcısı yazar ve şair Özcan ünlü ise Şair Akbaş'ın kişiliği ve hayata bakışı ile ilgili konuştu.(Milli eğitim Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA