GÜNDEM

YİRMİ BİNİ AŞKIN SIĞINMACIYI TEDAVİ ETTİLER

Belediye Sağlık Merkezi, Tabip Odası, SES Şubesi ve Eczacılar Odası bileşenlerinden oluşan Sağlık Komisyonu, Rojava ve Şengal’den gelen sığınmacılar ile Batman’da bulunan diğer sığınmacılara ücretsiz ve anadilde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

YİRMİ BİNİ AŞKIN SIĞINMACIYI TEDAVİ ETTİLER
16-04-2015 22:03

Belediye Sağlık Merkezi Doktorlarında Dr. Mahmut Çiftçi, IŞİD’in saldırıları karşısında Şengal’den kaçarak Beşiri’nin Uğurca Köyündeki çadır kentte yaşamlarını sürdüren Êzidi sığınmacılar için mobil sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Bugüne kadar yirmi bini aşkın sığınmacıyı tedavi ettiklerini söyleyen Çiftçi “Son sekiz ayda yirmi bini aşkın sığınmacı birinci basamak kapsamında muayene edilmiş, gerekli olan ilaçlar komisyonumuzca ücretsiz olarak temin edilmiştir” dedi.

RUTİN KONTROLLER YAPIYORUZ

Revir aracılığı ile rutin sağlık kontrollerinin yapıldığını açıklayan Dr Çiftçi “Hijyen, beslenme, ağız diş sağlığı, üreme sağlığı ve aile planlaması hizmetleri gibi belirleyici temel sağlık hizmetleri de yakından takip edilmiş, sağlık amaçlı eğitimler devam etmektedir. Ezidi yaşam alanının da verdiğimiz hijyen eğitimi, üreme sağlığı ve ağız diş sağlığı eğitimlerine başta kadınlar olmak üzere yoğun bir ilgi ve katılım oluşmuştur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA