3 Aralık Günah Çıkarma Günü

Ubeyd Baş
Ubeyd Baş
3 Aralık Günah Çıkarma Günü
05-12-2022

3 Aralık Dünya Engelliler günü iyi ki var.

Yoksa nasıl günah çıkaracak idarecilerimiz.

3 Aralık Dünya Engelliler günü tüm sorumlu ve sorunlu idareci ve yöneticilerimizin, engelli vatandaşa dönük ihmal ettiği görevleri, yapmadıkları her bir çalışma için günah çıkarma günü olarak yine coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar her yıl olduğu gibi, bir gün sonra unutulacak büyük sözler ve yalanlarla bezeli basın açıklamalarıyla başladı.

Ardından çeşitli engel gruplarının makamda konuk edilmesi ya da yerlerinde ziyaretleriyle süslenip fotoğraflar çekildi. Fotoğraflar sosyal ağlarda paylaşılıp beğenildi.

Yapılan etkinlik ve eğlencelerin ardından her bir engelli, maalesef ki evlerine ulaşmakta güçlük çekerken, yakınlarının merhametine sığınarak çaresizlikleriyle uğurlandı. 

Hiçbirinize inanmıyorum ve artık günah çıkarma ayinlerinizin de bir karşılığı yok biliyorum. 3 Aralıkta Engelli bireylerin dışında hiç birinizin söylediğinin bir kıymeti ve inandırıcılığı kalmadı bende.

Hani şu her 3 Aralıkta ağzımıza sakız ettiğimiz klişe laf var ya“Hepimiz Engelli Adayıyız” deniliyor. Adaylık değil, hepimiz birer engelliyiz aslında.

Hepimiz bakış açımızla, dar, sınırlandırılmış, kısıtlanmış ve kısırlaştırılmış zihniyetimizle engellinin ta kendisiyiz aslında.

Bakın Batman Valiliği sitesinde 19 Temmuz tarihli bir haber var.

Başlık: “Batman Belediyesi Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Tanıtımı Yapıldı.”

Tanıtım yapmakta, vaatlerde bulunmakta üstümüze yok ama icraata gelince.

 “Yaklaşık 4 bin 200 metre kare kapalı alan olmak üzere toplam 7 bin 33 metre kare alan üzerine inşa edilecek ve yedi farklı alanda eğitimlerin gerçekleştirileceği, idari birim odaları, 11 adet bireysel oda, 5 adet grup odası, 6 adet atölye 3 adet havuz, spor salonu, oyun salonunun yer aldığı merkezde; ayrıca fizyoterapi, ergoterapi, uzay terapi ve duyu bütünleme gibi hizmetler verilecek.”

Proje hayata geçirildi mi maalesef, tam 5 ay önce Vali Bey yakın zamanda projeyi ihaleye çıkaracağız demiş. İhaleye çıkarıldı mı? Maalesef.

5 ay önce yapılan toplantıya Vali, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü ve engelli dernekleri katılmıştı.

Tanıtımı o zamanın Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Bey tarafından yapılan ve Vali Beyin “Bu merkez birçok açıdan önemli bir merkez olacak, güzel ve anlamlı bir proje olacak.” Dediği proje oldu mu?

Maalesef olmadı.

Adnan Yörük Beyin bir engelli babası olarak özenle ve yoğun bir çalışma ve emek sonucu hazırladığını bildiğim projeye hala başlanmamış olması işte yukarıda bahsettiğim samimiyetsizliğin göstergesidir. Bir yıldır, kızımı götürüp fizik tedavi terapisi aldığım Belediye Sağlık Merkezinde yatak dışında tek bir ekipmanın olmayışı; ihaleye çıktı, sipariş verildi, ha geldi ha gelecek denmesi ve bir yıldır hala gelmemiş olması, artık basın açıklamalarıyla silinemeyecek, çıkarılamayacak günahın ta kendisidir.

Batman Valisi ve Batman Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Canalp Dünya Engelliler Günüyle ilgili yaptığı açıklamada:

“Önlerine çekilen sosyal ve fiziki engeller ortadan kaldırıldıkça ve kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir.”

Hadi o zaman bize de sizi takdir etme şansı verin, engellilerin önlerine çekilen sosyal ve fiziki engelleri kaldırın, projesi hazır ve tanıtımını 5 ay önce yaptığınız Batman Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini artık yapın.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?