ADAYLARIN KALİBRELERİ!

ŞEHMUS TEMİZ
ŞEHMUS TEMİZ
ADAYLARIN KALİBRELERİ!
08-04-2015

Adaylar açıklandı, insanlar kısmen rahatladı!

Rahatlamanın sebebi, görülen isimlerin vermiş olduğu ferahlık değil, muğlâklığın oluşturduğu buhranın dağılması…

Bağımsız adaylarımız önceden açıklanmıştı. Meslektaşımız Ferit Tunç sürpriz (bizim için) bir kararla siyasete ilk adımını attı. Genç ve idealist bir arkadaşımız. Sanırım ilk seçiminde meclise gitmeyi beklemiyordur ama bu seçim ona insanları ve çevresini daha iyi tanıma fırsatı verecek. Bu da onun en büyük kazanımı olacaktır. Bir idealini de gerçekleştirmiş olacak olan Tunç’u bu cesaretinden dolayı kutlamak gerek.

İkinci bağımsız aday Aydın Gök, rahmetli Belediye Başkanımız Salih Gök’ün oğlu. Önceki yerel seçimlerde de Hüda Par’dan aday olmuştu. İyiliksever, sempatik, beyefendi biri olarak biliniyor. HDP’nin baraja takılması durumunda seçilme ihtimali çok yüksek.

HDP’nin adaylarına gelince, Saadet Becerikli eski İHD Başkanı. Siyasetin içinde yoğrulmuş bir bayan. Sivil toplum kimliği de ön planda. Listede olması sürpriz olmadı.

Ayşe Acar, genç avukatlarımızdan. Bilinen ve siyasetin içinde olan bir ailenin kızı. Aday adaylık sürecinde gazetemizdeki söyleşiyle tanıma fırsatı bulduk. Hanımefendi bir kişiliğe sahip, seçilebilirse partisinin bayrağını en iyi şekilde dalgalandıracağı kesin.

Ali Atalan ve Hasan Yağız’ı ise tanımıyoruz. Google hoca bile tanımıyor! İkisini de Google’dan taradım haklarında elle tutulur bir bilgi bulamadım.

Ali Atalan’ın Avrupa’da yaşadığı, Ezidi olduğu, Ezidi derneklerinde yöneticilik yaptığını, parti içindeki bazı arkadaşlarımızdan öğrendik. Bir de Mardin’den adaylık başvurusu yaptığını biliyoruz.

Hasan Yağız’ın Diyarbakır’da öğretmenlik yaptığını öğrendik. Başka da bir bilgi yok. Hasan bey belki de iyi biridir, hoş biridir ama başvuru yapanlardan artısı nedir onu bilmiyorum. Hasan Yağız’ın meclis şansı ise yok gibi. Çünkü baraj aşılsa bile HDP maksimum 3 vekil çıkarıyor…

***

AK Partiye gelince, birinci sırada eski vekil Ziver Özdemir var. Milli görüş geleneğinden geliyor. Babası ve ailesi Batman’da tanınıp seviliyor. Vekillik yaptığı 4 yıl boyunca Batman’a ne gibi bir katkısı oldu diye sorarsanız, sorunuzu yanıtsız bırakırım…

İkinci sırada M. Emin Ekmen bulunuyor. Adaylar arasında beklide en çok tanınan ve potansiyeli en yüksek kişi. Ben dahil birçok kişi onu birinci sırada bekliyordu. Genel merkez yaptığı manevra ile beni ve birçok kişiyi yanılttı. Çünkü Emin Bey, Akil İnsanlar Heyetinde, genel merkez yönetiminde, ekranlarda, gazetelerde oldukça aktif biri. Bu profilde birinin mecliste olması Batman için şans olur. Bu şansı bulacak mı 8 Haziranda hep beraber müşahede edeceğiz…

Üçüncü sırada ki aday Murat Güneştekin, AK Parti kurulduğundan beri teşkilatın içinde bulundu. Gençlik kolları başkanlığı ve il başkanlığı yaptı. Yakinen tanıdığımız biri. HDP barajı aşmazsa mecliste olması kesin gibi. Batman için ne yapar, ne eder, bilmiyoruz…

AK Parti’nin dördüncü sıra adayı Adile Gürbüz, Ak parti teşkilatında oldukça aktif bir isim. “Kadın kotası olursa o olur” dediğimiz kişiydi. O oldu. Batman için hayırlı uğurlu olsun.

M. EMİN EKMEN İSTİFA ETTİ!

Yazının tamda burasında gazetemize gelen bir istihbaratla irkildik. M. Emin Ekmen istifa ediyor!

Bu haber sabaha ilan edilecekmiş.

Bu ilan AK Parti de taşları yerinden oynatır mı? Oynatır, hem de fena halde!

Emin bey haklı mı, bence haklı!

Gösterildiği yer çok yanlış, takındığı tavır ise çok doğru!

Kimsenin, ben her istediğimi her istediğim şekilde yaparım deme cüretini göstermemesi için adılmış çok etkili bir adım.

Siyasette, uzun süredir çalıştırılmayan etkili bir mekanizmayı harekete geçirdi M. Emin Ekmen.

Bravo, hiçbir dünyalık makam bizim gururumuzdan üstün değildir!

Sayın Emin Ekmen’i vermiş olduğu dersten dolayı tebrik ediyorum.

Siyasette delikanlılığın ölmediğini gösterdin. Yolun açık olsun…

Siyasete sadakatsizliği sirayet etmemesi dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?