Batman Belediyesi çalışıyor

Ubeyd Baş
Ubeyd Baş
Batman Belediyesi çalışıyor
25-12-2023

Yalan yok çalışıyor.

Bizzat kendim tanık oldum, hem de üç defa yarım saat izledim.

Aslında izlemek zorunda kaldım desem daha doğrudur.

Geçtiğimiz hafta Salı günü Diyarbakır caddesinde ki Batman’ın en yoğun caddesidir, aracımla yol alırken 300 metrelik yolu yarım saatte gidebildim.

Ambulansı bekledi, okulda çocuğuna yetişmeye çalışanı bekledi, insanlar öğlen molasını 300 metrelik caddenin trafiğinde geçirdi.

Batman Belediyesi çalışıyor ama nasıl?

Gün ortasında en kalabalık caddenin belki de en kalabalık saatinde yaya geçitlerinin beyaz şerit boyalarını yapıyor. Bunu yaparken iki şeritlik yolun bir şeridini kapatıp trafiğin akışını tek şeride mahkûm ediyor.

Hal böyle olunca yapılan çalışmayı burnumuzdan getiriyor.

Malatya’da öğrencilik yıllarımdan kalma bir görüntü var aklımda.

Gece yarısı insanlar evlerine kapanmış uyurken, trafik neredeyse boşken Malatya Büyükşehir Belediyesinin temizlik işçilerini şehrin en işlek caddesini su ve temizlik maddeleriyle yıkıyorken çok görmüşlüğüm vardır.

Seçim yaklaşıyor tamam, çalışıyor görünmeye çalışıyorsunuz anladım. Kimse demiyor mu şunu doğru düzgün organize edin. İki şerit boya çekeceksiniz diye en işlek caddenin en yoğun saatinde yapmayın trafiği felç edip milleti mağdur etmeyin.

İki şerit çekeceksiniz diye burnumuzdan getirmeyin.

Ha yok eğer ben en kalabalık saatte yapıp trafiği tıkayayım da yarım saat çalıştığımızı izlettireyim herkese diyorsanız başka.

Tam üç defa aynı rezaleti yaşamak zorunda kaldık. Pazartesi Gap Mahallesinden Valiliğe inen dört yolda, Salı Günü yine aynı dört yolda Valiliğin tam karşısında kuzey yönünde ve Çarşamba günü yine aynı caddede Özel Batman Hastanesinin karşısında.

Aynı çalışma aynı zamansızlık ve aynı trafik çilesi.

Ne garip ki hepsi de Batman Valiliğinin makamından görülecek noktalar.

Yani Batman Belediye Başkanlığına Kayyum atanan Batman Valisinin huzurunda yaşanıyor.

Valilik orada, Emniyet orada ve 300 metreye bir saat mahkûm olan Batmanlılar orada.

Çalışıyoruz ama zamansızlık ve programsızlıkta üstümüze yok.

Doğru bir organizasyon ve programla özellikle işlek yollarda yapılan çalışmalar gece yarısı herkes evine çekilmişken yapılamaz mı?

Yok yapılamaz.

Neden?

Çünkü izleyicisi olmaz.

Öyle olmasa aynı çalışma aynı caddede yapılırken, birinci gün tecrübe edip yaşanan çileyi umursamış olsaydılar ikinci ve üçüncü gün aynı çileyi yaşatmazdılar bize.

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki caddeden başka yerimiz yokmuş gibi fuarı orda mitingi orda gösterisi orda. Fuar alanımız yok mu? Var. O zaman niye en işlek cadde kapatılıp fuar alanı gibi kullanılıyor?

Seçim yaklaşıyor fazla oyalamayalım, çalışmaya devam.         

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?