Bir Maçtan Fazlası Petrolspor - Amedspor

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Bir Maçtan Fazlası Petrolspor - Amedspor
18-03-2023

Ezeli ve ebedi kardeşlerin gerek yeşil zeminde gerekse tribünde kucaklaşacağı Türkiye'ye kardeşlik ve fairplay örneklerinin verileceği maçta Petrolspor'umuz ve Amedspor'umuz Pazartesi günü Batman'da karşı karşıya geliyor.

Farklı hedefleri olan iki takımımızın saha içerisinde ki tatlı mücadelesinde kazanan elbette bölge futbolu ve dostluk olacak ama umarım skor tabelasında gülen taraf 16 yıl boyunca tırnakları ile kazıya kazıya yükseldiği 2.Lig'de kalıcı olmak isteyen Petrolspor'umuz olur.

Ligde kalmak için verdiği amansız mücadelede şiddetle galibiyete ihtiyacı olan kırmızı beyazlı ekibimiz ile şampiyonluk hedefleyen Amedspor'umuz arasında ki kritik karşılaşmanın yüksek seyir zevki ile izleyenleri futbola doyurmasını diliyorum.

Teknik Direktör Nihat Balan'ın gelişi ile son haftalarda futbol olarak gözle görülür bir gelişim gösteren kırmızı beyazlı ekibimiz geçen hafta Sivas'ta aldığı 3 puanla 9 haftalık galibiyet özlemini sonlandırarak kaybolan özgüveni geri kazandı. Devamı çok önemli zira Amedspor karşısında alınacak olası bir mağlubiyet ardından İstanbul'da oynayacağımız bir başka şampiyonluk adayı Erokspor karşısındaki kötü sonuç kırmızı beyazlı ekibimizi telafisi çok zor bir sürece sokar. O yüzden çok zorlu iki maçtan rakibin kim olduğuna bakmaksızın puanlar çıkarmamız gerekiyor.

Pazartesi günü puan mücadelesi vereceğimiz Amedspor’u tanıyalım

AMEDSPOR'UMUZU TANIYALIM

Ligde 44 puanı bulunan kırmızı yeşilli ekip maç fazlasıyla Çorum FK ve Urfaspor'un 1 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor.

Son dört haftada sadece 4 puan toplayarak şampiyonluk yolunda önemli fırsat tepen Amedspor bu sezon evinde en çok puan toplayan takım olurken deplasmanlarda oynadığı 12 maçtan sadece 3 galibiyet çıkarabildi.

Ara transfer döneminde kadrosuna Tuzlaspor'dan yetenekli 10 numara Çekdar Orhan'ı Tarsus İdmanyurdu'ndan sol kanat oyuncusu Cengiz Ötkün ön libero Abdulsamed Karnuçu, Diyarbakırspor'dan forvet oyuncusu Emrullah Sayar ve İskenderun AŞ'den Yasin Abdioğlu'nu katan kırmızı yeşilli ekipte en büyük problem bu sezon büyük umutlarla transfer edilen golcülerden beklenen katkıyı alamamak oldu.

AMEDSPOR İLE 8.RANDEVU

Ligin ilk devresinde Amed'te oynanan ve ev sahibi ekibin 2-0 kazandığı maç ile birlikte daha önce 7 kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Petrolspor sahadan 4 kez galibiyetle ayrılırken Amedspor ise 3 kez kazandı. İki ekibin maçlarından beraberlik çıkmadı.

Amedspor'da sakatlanarak sezonu kapatan başarılı stoper Eyüpcan Delibalta forma giyemezken kart cezası sona eren Batmanlı Mansur Çalar takımda ki yerini alacak ve oldukça duygusal bir 90 dakika yaşayacak.

Amedspor'un en büyük kozları son iki haftada iki gol kaydeden forvet Gürkan Öztürk, Mehmet  Alaeddinoğlu, Çekdar Orhan, Mansur Çalar, Serdar Eylik gibi orta saha ve kenar oyuncuları olacak.

Petrolspor'umuzun en önemli kozu ise son haftalarda özellikle Çorum FK maçında yenilmesine rağmen ortaya koyduğu futbol ve diğer maçlara oranla girdiği gol pozisyonları olacak. Umarım bu sefer daha dikkatli olur sonuca gideriz diyerek iki takımımıza da başarılar diliyorum.

Futbol şansı Petrolspor'umuzdan yana olsun.

Evine şimdiden Hoşgeldin AMEDSPOR...

PETROLSPORDA TAM KADRO SAHADA

Petrolsporumuzda sakat veya cezalı olan oyuncu bulunmamaktadır. Çorum FK müsabakasında sakatlanan oyuncumuz Gökhan Köseoğlu, hafta içinde  yapılan  antrenmana katılarak takımla beraber çalışmaya başladı.  Oyuncumuzun Amedspor maçınının kadrosunda olup olmayacağı
ise maç saatinde netlik kazanacaktır. Takımda kart cezalısı oyuncuda bulunmuyor.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?