HAMİDİ HAVASI!

ŞEHMUS TEMİZ
ŞEHMUS TEMİZ
HAMİDİ HAVASI!
06-12-2015

Batman, siyasi havası, son yıllarda oldukça kasvetli bir havaya büründü!

Monoton kişiler, monoton tavırlar, monoton ilişkiler…

Yaşanan bu durum, siyaseti ve siyasetçileri kısmen itibarsızlaştırdı. 

HDP-AK Parti tekelinin yaşandığı son 13 yılda, hep parti genel merkezlerinin seçtiği isimler ön plana çıktı.

HDP’lilerin Batman ve Batmanlılar için yapacakları şeyler oldukça sınırlıydı. Hem iktidar olmamaları hem de sert muhalefet yapmaları, Batman’a ekonomik ve sosyal açıdan hiçbir şey katmadı. Hatta son dönemde hendek siyaseti diye özetlenen yaklaşımlar, bölgeye oldukça kaybettirdi.

İktidarın bütün imkânlarını kullanan isimlere gelince, gelemiyoruz! Çünkü isimleri bile aklımıza gelmiyor!

Bunca büyük imkânları kullanan, bu kadar isimden kaçı geliyor aklımıza?

Benim aklıma bir Emin Ekmen ismi geliyor. Askerden tezkereyi alır almaz vekil olmuştu neredeyse. Acemilik (gençlik) diye tabir edebileceğimiz dönemde bile diğer aktörlerden çok daha aktifti ama tam pişip meyve vereceği zaman o da savruldu.

İş böyle olunca Batman’da oldukça büyük boşluklar yaşandı. İsteyen istediği gibi at koşturdu. Bazen Batman’ın yapısını kültürünü, insanını tanımayan, bilmeyen bürokratlar, Batman için çok kritik kararlar aldı.

Siyasetçiler ise bunu sadece izledi!

Biz siyasetin bürokrasiye müdahalesini çok tasvip etmiyoruz!

Lakin memleket menfaatinin söz konusu olduğu durumlarda, müdahale kaçınılmazdır. Böyle durumlarda müdahalesizlik memlekete ihanettir.

Belki kısmen iktidarın “bürokratları rahat bırakın talimatı” bunda etkili olmuş olabilir. Ama bu, kesinlikle Batmanlı için kabul edilebilir bir bahane değildir.

Şayet memleketi bürokratlar ve Ankara’da ki siyasetçiler yönetecekse, niye bizden aday çıkarmamız isteniyor?

Ben, memleketine katkısı ve etkisi olmayan siyasetçileri, ipi çekildiğinde eli kalkan, ipi çekildiğinde ayağa kalkan, ipi çekildiğinde oynayan kuklalara benzetiyorum.

Son seçimlerde ise AK Parti, Batman siyasi tarihinde iz bırakmış, AK Parti’nin doğumuyla birlikte de meclis dışında kalmış 2 etkin isimden biri olan Ataullah Hamidi’yi aday gösterdi.

Hamidi, klasik AK Parti siyasetinin dışında bir adam. Belli bir yapısı ve kalıpları olan bir siyasetçi.

Anladığım kadarıyla da Saray onu bizzat çağırıp bu haliyle aldı listenin başına.

Parti içinde bazı rahatsızlıklar olsa da Hamidi’nin gelmesi bir hareketlilik getirdi siyasi arenaya.

Çünkü Hamidi, var olan düzene mutlaka müdahale edecekti. Bu müdahalede var olan düzeni (yerel düzeyde) bozacaktı.

Buna gücü yeter mi, bence yeter. Siyasi tecrübesi, adaylık sürecinde genel merkez ve sarayın desteği ona bazı taşları oynatma salahiyeti verecektir.

Bazı taşların yerinden oynaması gerekiyor mu, bence gerekiyor. Şehre daha aktif hizmet edecek, çözüm odaklı çalışacak, Batman menfaatini kendi menfaatinin üstünde tutacak adamlar gerekiyor.

Batman siyasetinin de “hükümetimizin şöyle hizmetleri var” kolaycılığından kurtulup, “bizim şöyle hizmetlerimiz var” deme noktasına gelmesi gerekir.

Bu gereklilik yerine gelir mi?

Un var, şeker var, yağ var!

Helva yapması kalıyor…

Şuan Hamidi, üzerindeki 13 yıllık pası silmeye çalışıyor. Beklentiler yüksek, talepler yoğun, gündem oldukça sıcak, bakalım ne olacak!

Batman sokaklarında esen “Hamidi havası” ne zaman rüzgâra dönüşüp boş tenekeleri devirecek?

Temennimiz, kuruyla beraber yaşın da yanmaması. Memleket havasının bir standarda oturması. Herkesin görevini layıkıyla yerine getirmesi.

Siyasetin, bürokrasinin, sivil toplumun, medya ve iş dünyasının işini layıkıyla yaptığı bir toplum dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?