İkinci devre başlıyor

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

İkinci devre başlıyor
14-01-2023

Ligin ilk devresini 23 puanla 11.Sırada tamamlayan kırmızı beyazlı ekibimiz yarın ikinci devrenin ilk maçında Manisa temsilcisi Somaspor'u ağırlıyor.

İlk devre deplasmanda yendiğimiz rakibimizi yine mağlup edip iyi bir başlangıç yapalım.

GİDEN 7 GELEN 4

Berat Satılmış, Koray Baykara, Serkan Yıldız, Osman Işıklı, Mehmet Küçükdurmuş, Ali Fırat Okur ve Emre Şahin ile yolları ayıran Petrolspor şu ana kadar Hacettepespor'dan ofansif orta sahada oyuncusu Tuncay Fındıkçı, Nazilli Belediyespor'dan forvet Hüseyin Çolak, Diyarbekırspor'dan kanat oyuncusu Ozan Karabacak ve Ankaraspor'dan santrafor Mehmet Ertuğrul Başkan'ı kadrosuna katarak transferde kalite anlamında beklentilerin altında kaldı.

Zorlu Somaspor maçında özellikle savunmada Şahin Şafakoğlu' dışında tecrübeli stoper sıkıntısı yaşanırken genç ve tecrübesiz Semih Tek'in görev yapması bekleniyor.

Yarın cezamız nedeniyle seyircisiz oynayacağımız maçta rakibimiz Somaspor'u tanıyalım.

SOMASPOR'U TANIYALIM

Lige her sezon olduğu gibi keşfettiği genç ve yetenekli oyuncularla başlayan ve başarılı olan tecrübeli Teknik Direktör Burhanettin Basatemur'un ekibi ilk devreyi 8 galibiyet 3 beraberlik 7 mağlubiyet topladığı 27 puanla 9.Sırada yer alsa da TFF Lisans Kurulu tarafından eksikliklerini tamamlayamadıkları için 3 puan silme cezası verdi ve puanı 24'e düştü.

GELENLER GİDENLER

Somaspor'da ilk devrenin öne çıkan isimleri takım kaptanlığını yapan attığı goller yaptığı asistlerle Yılmaz Ceylan 1 milyon TL bonservis ücretiyle Karşıyaka'ya satılırken kanat oyuncusu Berkay Ekici ve kaleci Mehmet Mert Pala ile yollar ayrıldı. Ergene Velimeşespor'dan orta saha oyuncusu Emre Can Atilla , ve Başakşehir'den kanat oyuncusu Güney Sağır transfer edildi.

Somaspor'da dikkat edilmesi gereken önemli kozları ilk devre 7 gol kaydeden hücum oyuncusu Yusuf Türk, geçen sezon amatör ligden gelip dördü son iki maçta olmak üzere 6 gol kaydeden 20 yaşında ki golcü Emrecan Bulut olacak.

Transferde hala eksikleri bulunan kırmızı beyazlı ekibimiz ile takım olmayı başaran oturmuş deneyimli teknik adam Burhanettin Basatemur'un ekibi Somaspor'a favori olarak görünmese de tüm şans faktörleri bizden yana olsun diyerek Petrolspor'umuza yarın ki maçta başarılar dilerim.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?