LİDER KALMAK LİDER OLMAKTAN ZORDUR

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

LİDER KALMAK LİDER OLMAKTAN ZORDUR
02-12-2023

Geçen hafta deplasmanda Eynesil Belediyespor'u yenerek liderlik koltuğuna oturan Petrolspor için oldukça zorlu bir süreç başlıyor.

Başlıkta da belirttiğim gibi liderliği korumak lider olmaktan çok daha zordur.

Stres, baskı, rakiplerin lider takıma karşı sahaya ekstra motivasyon ile çıkması gibi aleyhimize olacak bir çok etken karşılaşmalarımızı daha zorlu hale getirecektir.

Ancak beni umutlandıran nokta kırmızı beyazlı ekibimizin kadrosunda şampiyonluk yaşamış teknik heyetin yanında şampiyonluklar görmüş kaliteli ve tecrübeli isimlerin yer alması diyebilirim.

O yüzden teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime güvenim tam.

Dilerseniz yarın yeni teknik heyeti ile Batman'ımıza gelecek olan ve tarihimizde ilk kez karşılaşacağımız rakibimizin analizini yapalım.

AMASYASPOR'U TANIYALIM

Grubumuzun üç il takımından biri olan yeşil beyazlı ekip 2005 yılında yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı iflas etmiş ancak adının yaşatılması adına Yeni Amasyaspor ismi ile yerel ve Bölgesel Ligde uzun yıllar mücadele ettikten sonra 2021-2022 sezonunda 3.Lige yükselip geçtimiz sezonu 44 puanla 9.Sırada tamamladı.

SEZONA PLAYOFF HEDEFİYLE BAŞLADI

Sezona çıta yükselterek Playoff hedefiyle başlayan Amasyaspor FK kadrosuna daha önce Petrolspor forması giyen stoper Onur Şirin, orta saha oyuncuları Tuncay Fındıkçı,Can Morgül'ün yanı sıra geçtiğimiz sezon Kütahyaspor formasıyla 13 gol kaydederek başarılı bir sezon geçiren 10 numara Talha Mayhoş Kuşadasıspor'dan kaleci Mücahit Çıra, Ağrıspor'dan kaleci Suphi Dağ, Nevşehir Belediyespor'dan 2010-2012 yılları arasında Süper Ligde Fenerbahçe forması giyen orta saha oyuncusu Gökay İravul, Bayrampaşa'dan stoper Özgür Özdemir, Alanya Kestelspor'dan orta saha oyuncusu Batuhan Ayvaz, Karaköprü Belediyespor'dan Samet Eker, Belediye Derincespor'dan Kubilay Serbest ve uzun yıllar Karşıyaka'da geçen sezon ise Bursa Yıldırımspor'da forma giyen Hakan Kuş gibi forvet oyuncularını katarak başladı.

TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Takımı geçtiğimiz sezon Kütahyaspor'a Playoff oynatan teknik direktör Bekir Ozan Has'a emanet eden yeşil beyazlı ekip sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle maçlara bir türlü tam kadro çıkamadı ve istediği sonuçları alamadı.

Geride kalan 11 haftalık periyotta 4 galibiyet 4 beraberlik 3 mağlubiyetle 16 puan toplayabilen yeşil beyazlı ekip 7.Sırada yer aldı.

Geçen hafta lider Turgutluspor ile evinde 1-1 berabere kaldıktan sonra teknik direktör Bekir Ozan Has ile yollarını ayıran Amasya FK takımın başına daha önce Erbaaspor, Kırşehir ve son olarak Osmaniyespor'da görev yapan Hakkı Hocaoğlu'nu getirdi.

Yeni teknik direktörü ile Batman'da ilk maçına çıkacak Amasya FK şu ana kadar iç sahada 11 puan toplarken deplasmanlarda sadece 5 puan toplayabildi.

11 maçta rakip ağları 11 kez sarsan yeşil beyazlı ekip kalesinde 13 gol görürken 10 golün maçların ikinci devrelerinde gelmesi dikkat çekti.

Kenar bölgeleri iyi kullanan Amasyaspor özellikle cezası sona eren başarılı sol bek oyuncusu Cuma Ali Üzüm ile hücumda etkili pozisyonlar yaratabiliyor.

Yarın ki kritik maçta dolu dolu tribünler ve şampiyonluğu ne kadar çok istediğini haykıran bir taraftar önünde galibiyeti kutlamak dileğiyle...

Başarılar Lider...

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?