Nükleer tehdit!
- 12-05-2025 16:50
- 1132
Geçen hafta Hindistan ile Pakistan arasında savaş patlak verdi.
Önce Hindistan Pakistan’a saldırdı ardından Pakistan mukabele yaptı.
Bu iki devletin savaşa tutuşması dünyaya ayağa kaldırdı.
Neden mi?
Hindistan'da da Pakistan'da da nükleer başlıklı silahlar var.
Dünya nükleer Bir savaşın kıyısından döndü.
Dünyadaki nükleer başlıklı füzeler dünyayı defalarca yok edecek kadar bir güce sahip.
İnsanoğlunun hırsı bunu nükleer başlıklı bombaların bir gün kullanılmasına neden olacaktır.
Bu hikâye emindi sonunda olacak. Hep kıyısından dönecek değil ya.
Dünyada senelerce silahsızlanma diye bazı lakırdılar dinledik aslında silahsızlanmayı isteyenlerin daha çok silahlarının ve nükleer bombalarının olduğunu biliyoruz.
Açıkçası o konuda sadece samimiyetsizlik var. Bütün güçlü silahlarım olsun nükleer bombalarım olsun ama hiç kimsenin nükleer bombası olmasın.
Amerika'nın yıllardır İran'a uyguladığı ambargonun altında uranyumun güçlendirilmesi yani nükleer bombanın İran tarafından yapılması muhabbeti var.
Amerika'nın nükleer bombası var bombaları var ama İran bunu yapamaz neden çünkü Amerika bunu istemiyor çünkü İran'ın yakınında İsrail var.
İsrail Amerika demek Amerika'da İsrail demek. İsrail'i tehdit eden hiçbir yaklaşım ve ülke istemiyor.
Küçücük İsrail Ortadoğu'da racon kesiyor hiç kimse İsrail terörist devletine açık aşikar bir şekilde Savaş açamıyor çünkü arkasında Amerika var.
Yoksa İsrail'in bir atımlık nefesi var.
Dünyanın nükleer bomba diye bir tehdidi var ama güçlü ülkeler büyük ülkeler bu nükleer bombaları ellerinde bulunduruyorlar ve bütün dünya için bu büyük bir tehdit.
Pakistan'ın nükleer bomba sahibi olmasının ne kadar değerli olduğunu şimdi düşünün.
Türkiye'de nükleer bomba var mı ve Türkiye'nin biber bomba sahibi olmadı mı diye sorarsanız evet olmalı herkesin var o zaman Türkiye'nin doğulmadı.
Bu başka bir ülke için tehdit değil Türkiye için savunma ve kendini korumasıdır başka bir şey değil.
Dünyayı silahsızlandıramayacağımıza göre asrımızın silahlarıyla silahlanmaktan başka çaremiz de yok.
Düşmanın silahıyla silahlananız desturuyla İsrail'in elinde hangi silahlar varsa o silahların sahibi olmak gerekiyor.