PETROLSPOR - ÇORUM FK MAÇI

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

PETROLSPOR - ÇORUM FK MAÇI
04-03-2023

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve 10 ilimizi vuran depremler nedeniyle ertelenen lig maçları yaklaşık 1 ay aranın ardından yeniden başlıyor.

Bizleri derinden yıkan depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Yarın oynanacak Petrolspor - Çorum FK maçı ligde kalmak isteyen kırmızı beyazlı ekibimiz ile şampiyonluk adayının puan savaşına sahne olacak

Güç ve kalite dengesi rakibimizden yana olsa da Petrolspor'un en büyük kozu evinde bir çok maç kazandıran taraftarı olacak.

Ekonomik sorunlar yaşayan o nedenle eksik bölgelere beklediğim takviyeleri henüz yapamayan takımımızın yarın konuk edeceği 41 puanlı zirve ortağı Çorum Futbol Kulübünü tanıyalım

ÇORUMSPOR'U TANIYALIM

Ligde geride kalan 22 hafta sonunda 12 galibiyet 5 beraberlik 5 mağlubiyetle 41 puan toplayarak Amedspor ile birlikte maç fazlasıyla zirveyi paylaşıyor.

Ara transfer döneminin en hareketli takımı olan Çorum FK yaptığı özellikle de şampiyonluklar yaşamış birbirinden kaliteli transferlerle adeta şov yaptı.

İŞTE ÇORUM FK'NIN FLAŞ TRANSFERLERİ

Bodrumspor'da geçen sezon 43 maçın tamamında ilk 11'de forma giyerek şampiyonluk yaşayan tecrübeli kaleci Ali Türkan, yine Sakaryaspor'da şampiyonluk yaşayan başarılı sol kanat oyuncusu Hurşit Taşçı, golcü Ozan Sol (sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek) Boluspor'dan merkez orta saha oyuncusu Gökhan Karadeniz, Iğdır FK'dan orta saha oyuncusu Timur Temeltaş Manisa FK'dan başarılı sağ kanat oyuncusu Selim Ilgaz,Tarsus İdmanyurdu takımından başarılı sol stoper Fatih Solmaz ve Adanaspor'dan sakat olmasına rağmen vefa örneği gösterilerek transfer edilerek eski kalecisi Hasan Hüseyin Akınay'ı kırmızı siyahlı renklere katan Çorum FK golcü oyuncu Mehmet Akyüz, kaleci Erdi Yokuşlu, Enes Nalbantoğlu, Ali Akkuş, Berat Ali Genç ve Burak Çalık ile yollarını ayırdı.

Bireysel yetenek olarak üst düzeyde olan Tahsin Tam'ın öğrencilerinden ancak takım gibi oynayarak taraftarı ile üst düzey mücadele orta koyarak %80-90 performans göstererek puan alabilliriz diye düşünüyorum. Aksi takdirde sonu hüsranla biter şiddetle puana ihtiyaç duyduğumuz hafta yaşayacağımız kayıp bizi düşme hattına biraz daha yaklaştıracaktır. O yüzden lütfen ekstra performans gösterelim.

TEHLİKELİ İSİMLERİ

En önemli silahları yetenekli hücum ayakları olan Çorumspor'da 10 golü bulunan forvet Sinan Kurumuş'un yanısıra kenar oyuncuları Hurşit Taşçı hızı skor yapma ve asist yeteneği ile dikkat edilmesi gereken bir diğer isim. Ayrıca 8 gollü sağ kenar oyuncusu Suat Kaya orta saha oyuncusu Atakan Cangöz, Selim Ilgaz dikkat edilmesi gereken isimlerin başında geliyor. Çorum ekibinin handikapı ise özellikle savunma hattında görev yapan Salih Zafer Kurşunlu ve Fatih Solmaz'ın başarılı performansları olduğu kadar zaman zaman yaptıkları bireysel bariz hatalar diyebilirim. Ne olur iyi değerlendirelim !

Rakibe mümkün olduğu kadar boş alan bırakmamak, birinci bölgemizden uzak tutmak sağ bek oyuncumuz Yusuf Onur Arıkan ve sol bekte görev alacağını düşündüğüm yeni transferimiz Gökhan Köseoğlu'ndan beklentim hücumu düşünüp Hurşit Taşçı, Suat Kaya ve Selim Ilgaz gibi isimlere boş alan sağlayıp kalemizde tehlikeli pozisyonlara sebep olmamaları. Puan yada puanlar almak için bulduğunuz şansları çok iyi değerlendirmekten başka şansımızın olmadığı güçlü Çorumspor karşında kırmızı beyazlı ekibimize ve teknik heyete başarılar diliyorum.

Morale ihtiyacımız var çocuklar...

Top artık sizde

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?