Petrolspor’umuzu tanıyalım-9

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Petrolspor’umuzu tanıyalım-9
18-08-2023

2013-2014 sezonunun devre arasında kapanma noktasındayken, sivilleşen  Petrolspor’umuz 10 yıl aradan sonra çok daha güçlü bir yapılanma ve büyük hedeflerle  yeniden ait olduğu TPAO’ya devredildi. Devrin gerçekleşmesinde, kulübün kurumsal yapıya geçişinde emeği geçen herkese tüm Batmanlı futbolseverler adına ayrı ayrı teşekkür ederek önümüzde ki sezonlara şampiyonluk hedefiyle girecek olan kırmızı - beyazlı takımımızın yeni transferlerini daha yakından tanımanız için siz değerli okurlarımıza analiz etmeye çalıştım.

 

 GÖKHAN MERAL

Geldiği Takım: İnegölspor

Mevkii: Sol Bek

Yaş: 32

 İnegölspor'dan renklerimize bağladığımız tecrübeli oyuncu sol bek mevkisinde görev yapıyor. 32 yaşında ki deneyimli savunmacı geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde Tarsus İdmanyurdu takımından İnegölspor'a transfer olup 16 karşılaşmada forma giydi ve hiç kart görmedi. Oldukça gezgin bir futbolcu olan Gökhan Meral profesyonel kariyerine Kocaelispor'da başladı. Körfezspor, Orduspor, Tokatspor,,Adanaspor, Pendikspor, Samsunspor, Diyarbekirspor, Tarsus İ.Y ve son olarak İnegölspor formalarını terleten tecrübeli savunmacı kariyerinde ilk kez 3.Ligde boy gösterecek.

TFF 1.Lig'de 34, 2.Lig'de 363 olmak üzere toplam 397 profesyonel maça çıkan tecrübeli sol bek oyuncusu 18 gole imza atarken uzun futbol kariyeri boyunca sadece 2 kez kırmızı kart gördü.2018-2019 sezonunda Keçiörengücü takımında 2.Lig şampiyonluğu yaşadı.

Oyun zekası, yüksek top tekniği,pozisyon bilgisi, hızı, hücum bölgesine yaptığı koşular ve ceza sahasına yaptığı isabetli ortalarla dikkat çeken Gökhan Meral alt liglerde mevkiisinin en iyileri arasında gösteriliyor. Tecrübesi liderlik özelliği ile takımımıza güç katacak olan tecrübeli oyuncuya kırmızı beyazlı formamız altında başarılar dilerim.

Hoşgeldin Gökhan Meral

 

 

YUSUF BALCIOĞLU

Geldiği Takım: Karşıyaka

Mevkii: Kaleci

Yaş: 30

İzmir'in köklü kulübü Karşıyaka'dan kadromuza kattığımız 30 yaşında ki tecrübeli eldiven geçtiğimiz sezon yeşil kırmızılı ekipte 30 maçta forma giydi kalesinde 26 gol gördü.

Son iki sezon Karşıyaka'da tamamı ilk 11'de olmak üzere toplam 62 maçta kalesini koruyan 1.87 boyunda ki Yusuf Balcıoğlu istikrarlı performansı ile dikkat çekti. Kariyerine Kayseri Erciyesspor alt yapısında başlayan tecrübeli eldiven bu takımla profesyonelliğe ilk adımını attı.

Kısa süren Gümüşhanespor macerasından sonra Manisa Futbol Kulübüne transfer olan Yusuf Balcıoğlu burada müthiş bir çıkış yaparak 4 sezonda hem 3.Lig hemde ikinci lig şampiyonluğu yaşadı.

Süper Lig, TFF 1.Lig, 2.Lig ve 3.Ligde boy gösteren Yusuf toplam 159 profesyonel maça çıktı. Kendisine hem ağabey hem rakip olacak genç kalecimiz Mertcan Dağlı'ya tecrübesini aktarması dileğiyle.

Hoşgeldin Yusuf Balcıoğlu

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?