Tek çare üç puan

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Tek çare üç puan
11-03-2023

Ligde 9 haftalık galibiyet hasreti bulunan Petrolspor yarın deplasmanda ligde kalması mucizelere bağlı olan Sivas Belediyespor'a konuk oluyor.

Kırmızı beyazlı ekibimiz yeni teknik direktör Nihat Balan'ın gelişiyle futbol olarak gelişim gösterse de henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. E tabi bu kötü gidişat takımımızın düşme hattına iyice yaklaşmasına neden oldu.

Bir maç fazlasıyla 25 puanla düşme hattında bulunan İnegölspor'un 5 puan önünde son 13 haftaya giriyoruz. Son derece zorlu geçecek maçların 6'sını evimizde oynarken 7 karşılaşmaya deplasmanda çıkacağız.

Mutlak galibiyet çıkarmamız gereken bir deplasman olan Sivas Belediyespor maçı kağıt üzerinde kolay gibi görünse de oldukça zor olacağını düşünüyorum. Rakip Sivas Belediyespor'lu oyuncuların kaybedecek bir şeyleri olmadığı için maça rahat çıkarken kırmızı beyazlı futbolcularımızda ise stresin yanında bir an evvel skora gitme çabası rakibe önemli pozisyonlar kazandırabilir ve istemediğimiz sonuçlara neden olabilir. Teknik heyetin işi zor. Futbolcuları böyle maçlara konsantre etmek kolay değildir.

Daha sonra şampiyonluk kovalayan Amedspor ve Esenler Erok maçları öncesi Sivas'tan alınacak üç puan takımımıza özgüven ve moral kazandıracaktır. Lütfen hata yapmayalım. Öyle bir lüksümüz de yok zaten.

GÖKHAN SAKAT, ŞAHİN CEZALI

Sivas deplasmanı önceki cezası biten forvet oyuncumuz Hüseyin Çolak takıma katılırken takımımızın başarılı stoperi aynı zamanda 7 golle en golcü ismi Şahin Şafakoğlu cezası, ara transfer döneminde takıma katılan ancak Çorum maçında ayağına aldığı darbeyle sakatlanıp formasından 2-3 hafta uzak kalacak olan 29 yaşında ki stoper Gökhan Köseoğlu takımdaki yerlerini alamayacaklar.

SİVAS BELEDİYESPOR'U TANIYALIM

Ligde tek galibiyeti bulunan ev sahibi ekip ligin dibine demir atmış durumda.

Ligin ilk devresinde konuk ettiğimiz ve 3-0 mağlup ettiğimiz Sivas takımını deplasmanda da yenmek alt sıralardan biraz olsun uzaklaşmak tek beklentimiz.

Geçen sezon play-off oynayan ancak ekonomik problemler nedeniyle oyuncularını elinden kaçıran yeşil beyazlı ekibi bu sezon Yusuf Tokuş ve İbrahim Cezayir'den sonra takımın başına gelen 3.Teknik Direktör olan Özer Karadaş çalıştırmakta.

Son 8 karşılaşmadan 4 beraberlik 4 mağlubiyet alan Sivas Belediyespor rakip ağlara sadece 2 gol atarken kalesinde 13 gole engel olamadı.

Kırmızı beyazlı ekibimizin evinde zaman zaman sürpriz sonuçlara imza atan Sivas Belediyespor'un Şanlıurfa deplasmanından 1 puan aldığını unutmadan bu kritik virajı kayıpsız geçmelerini diliyorum.

Hoşçakalın

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?