URFASPOR'LA 16 YIL SONRA

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

URFASPOR'LA 16 YIL SONRA
17-12-2022

Yarın ilk devrenin kapanış maçında Şanlıurfaspor'u konuk ediyoruz.

Grupta Şampiyonluk hedefleyen ve geçen hafta evinde Afyonspor'a 2-1 yenilerek liderliği kaybeden Urfaspor ve üç haftadır kazanamayan kırmızı beyazlı ekibimizin 16 yıl sonra ki randevusu büyük bir heyecana sahne olacak.

PETROL'DE KÜÇÜKDURMUŞ VE KILIÇ YOK

Güçlü rakibini yenerek devreye moralli girmek isteyen Petrolspor'umuzda hücum hattında önemli eksikler göze çarpıyor.

Geçen hafta cezaları nedeniyle Arnavutköy maçında forma giyemeyen sol bek oyuncularımız Serkan Yıldız ve Ferdi Konak'ın zorlu maçta oynayacak olmalarına sevinirken forvet oyuncularımızdan Mehmet Küçükdurmuş'un cezalı duruma düşmesi, Melih Kılıç'ın sakatlığı nedeniyle hücumda iki oyuncusundan yoksun çıkacak olması dar kadroya sahip olan kırmızı beyazlı ekibimizde teknik direktör Ahmet Yavuz'u kara kara düşündürüyor.

Dilerseniz her hafta yaptığımız rakip analizine başlayalım.

URFASPOR'U TANIYALIM

Sezona yaklaşık 60 milyonluk bütçeyle başlayan ve gözünü TFF 1.Lig'e diken yeşil sarılı ekip geride kalan 17 hafta sonunda 9 galibiyet 6 beraberlik 2 mağlubiyetle 33 puanla toplayarak Erokspor'un ardından averajla ikinci sırada bulunuyor.

Geçen hafta evinde HES İlaç Afyonspor'a kaybettikleri maç sonunda liderliği kaybeden Şanlıurfaspor'da yönetim hafta içi tecrübeli teknik adam Kemal Kılıç ile yollarını ayırdı.

İki yenilgisini de evinde alan Urfaspor deplasmanlarda daha başarılı grafik çiziyor.

33 puanın 18'ini deplasmanda toplayan Urfaspor'un dış saha mağlubiyeti bulunmuyor.

URFASPOR'UN ÖNEMLİ KOZLARI

Urfa ekibi kaleci hariç skora direk etki edecek zengin bir kadroya sahip. Atılan 25 golü 9 futbolcu tarafından paylaşılması bunu doğrular nitelikte.

Keratif oyuncu sayısının fazlalığı Urfaspor'un en önemli kozu olurken bazı futbolcuların takıma katkılarıyla daha çok ön plana çıktığını görüyoruz.

MERT ÇAPAR : Nazilli Belediyespor'dan transfer edilen başarılı sol kanat oyuncusu attığı 8 golle takımının en skorer oyuncusu durumunda.

Boş ve geniş alanda oldukça etkili olabilen Çapar ayrıca 1.65'lik kısa boyuyla hem kendisi hem takımı adına büyük işler yapıyor.

KEMAL RÜZGAR

Yeşil sarılı ekibin Boluspor'dan transferi Kemal Rüzgar bu sezon 16 maçta takımı adına 7 gol kaydetti.

27 yaşında 1.85 boyundaki oyuncu zaman zaman saç baş yoldursa da gününde olduğu zaman durdurulması güç bir oyuncu.

Güçlü fiziği, hava hakimiyeti, yumuşak bileğiyle dikkat çeken oyuncu Urfaspor'un hücumda ki en önemli kozu olacak.

BEHLÜL AYDIN

Yeşil sarılı ekipte ikinci sezonunu yaşayan yetenekli solak kupada 1 ligde ise 3 gol kaydetti.

Yüksek top tekniği asistleri uzaktan şutlarıyla tehlike yaratan orta saha oyuncusu  kırılgan bir oyun yapısına sahip.

CUMALİ BİŞİ

Şanlıurfaspor 'un bu sezon orta sahada ki istikrarlı oyuncularının başında gelen Cumali 17 maçın tamamında forma giydi. Balıkesirspor'dan transfer edilen 29 yaşında ki oyuncu takımının orta sahadaki beyni durumunda.

ŞAHİN FISTIKÇI

Ankaraspor'dan büyük beklentilerle transfer edilen golcü oyuncu ligde sadece 2 gol kaydetti ancak tecrübesiyle her an sonuca etki edebilecek bir isim.

Sağ bekte Barış sol bekte Semih Karadeniz'in sık sık hücuma destek verdiği Urfaspor'un kanatlardan oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim.

URFASPOR'LA 44. RANDEVU

 

Urfaspor ile 1985 yılında başlayan rekabette 44. kez karşı karşıya geliyoruz.

Kırmızı beyazlı ekibimizin daha önce 43 kez karşılaştığı Urfaspor'a karşı 10 galibiyet 10 beraberlik alırken 23 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Batman'da 21 kez konuk ettiğimiz Urfaspor'a karşı 7 galibiyet 5 beraberlik 9 yenilgi aldık. Urfaspor ağlarına 25 gol atarken kalemizde 25 gol gördük.

TARAFTARA GALİBİYET ARMAĞAN EDİN

Yarın ki zorlu maçta taraftarın büyük desteğiyle haddimizi bilerek sabırlı ama üst düzey bir mücadele sergiler rakibimizin yapacağı hataları kollayıp bulduğumuzu da değerlendirirsek yenemeyeceğimiz bir rakip değil diyerek tüm futbolcularımızdan tek isteğimiz

Ne olur Urfaspor'u yenin...

Hoşçakalın...

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?