Yeni transferleri değerlendiriyoruz (1)

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Yeni transferleri değerlendiriyoruz (1)
24-01-2024

Devre arasında takımdan ayrılan golcü Aykut Çift, Eren Karadağ, Ökkeş Karaoğlu, Bedran Ekin, Semih Tek, Mehmet Bağcı ve kampta sakatlanarak sezonu kapatan Recep Kalkan'ın yerine 4 transfer yapan TPAO Batman Petrolspor'umuzun yeni transferlerini tanımayanlar için analiz etmeye çalışacağım.

 

YAKUP ALKAN

Geldiği Takım : Etimesgut Belediyespor

Mevkii : Forvet

Yaş : 31

2.Lig ekibi Etimesgut Belediyespor'dan sezon sonuna kadar kadromuza kattığımız 31 yaşında ki tecrübeli golcü ilk devre Ankara ekibiyle lig ve kupada 13 maça çıkarken 5 gol kaydetti.

Profesyonel kariyeri boyunca İstanbul Kartal Belediyespor, Tuzlaspor, Yeni Malatyaspor, Menemen FK, Çorum FK ,52 Orduspor, Diyarbekirspor, Kocaelispor, Fethiyespor, Ergene Velimeşespor, Şanlıurfaspor ve son olarak Etimesgut Belediyespor takımlarında forma giyen tecrübeli golcü bireysel ve ekip olarak bir çok başarıya imza attı.

4  ŞAMPİYONLUK, 4 KRALLIK

12 sezonluk parlak profesyonel kariyerine 4 şampiyonluk 4 kez de gol krallığı sığdıran yetenekli golcü 2014-2015 sezonunda Tuzlaspor, 2018-2019 Çorum Belediyespor, 2019-2020 sezonunda Kocaelispor ile 3.Lig , 2022-2023 sezonunda ise Şanlıurfaspor ile 2.Lig şampiyonluğu yaşadı.

Bireysel başarıları ise şöyle

2014-15 sezonu gol krallığı 18 gol

2016-17 sezonu gol krallığı 20 gol

2018-19 sezonu gol krallığı 21 gol

2019-20 sezonu gol krallığı 14 gol

Lig ve kupada toplam 337 maça çıkan Yakup Alkan rakip fileleri 158 kez havalandırdı.

 ÖLÜMDEN BİR İMZA İLE KURTULDU

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 10 ili vuran depremden bir gün önce Yeni Malatyaspor ile sözleşmesini feshederek şehirden ayrılıp Şanlıurfaspor'a imza atan Yakup Alkan ölümden sonra anda kurtulan trajik hikayesi olan bir futbolcu.

Bonus saçlarıyla dikkat çeken ve alt liglerin önemli golcüleri arasında gösterilen 31 yaşında ki deneyimli forvet oyuncusuna Batman'ımıza hoş geldin der kırmızı beyazlı formamız altında başarılar dilerim.

 .....................................................................................................................................

 ERGÜN NAZLI

Geldiği Takım : Serik Belediyespor

Mevkii : Ön libero

Yaş : 23

Ara transfer döneminde Antalya'nın 2.Ligdeki temsilcisi Serik Belediyespor'dan renklerimize bağladığımız Ergün Nazlı ön libero da görev yapıyor.

Ligin ilk devresinde 16 maçta görev yapan Ergün Nazlı 11 kez sahaya ilk 11'de başladı.

Futbolda Serik Belediyespor alt yapısında başlayan orta saha oyuncusu 2020-2021 sezonunda aynı takımla profesyonel sözleşme imzalayarak ilk sezon 14 maçta forma şansı bulup 1 gol kaydetti.

Üç buçuk sezonluk profesyonel kariyerinin tamamını Serik Belediyespor'da geçiren 23 yaşında ki orta saha oyuncusu Antalya ekibi ile toplam 68 maçta görev yaptı.

Orta sahada rotasyon anlamında teknik heyetin elini güçlendirecek olan 23 yaşında ki ön libero özellikle top rakipteyken enerjisiyle rakibe baskı uygulayan top kapan ve kaptığı topları yüksek pas yüzdesi ile takımına kazandıran özellikteki oyuncu eksikliğimize pozitif anlamda güç katmasını Hüseyin Seyhan ve Mustafa İnan'ın yükünü hafifletmesini umut ediyorum.

Profesyonel kariyerinde Serik Belediyespor dışında ilk kez farklı bir takımda forma giyecek olan Ergün Nazlı'ya kırmızı beyazlı ekibimize hoşgeldin der başarılar dilerim.

 Yarın : Uğurcan Bekçi & Yalçın Eycan Kaya

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?