Yeni transferleri değerlendiriyoruz (2)

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Yeni transferleri değerlendiriyoruz (2)
25-01-2024

Devre arasında takımdan ayrılan golcü Aykut Çift, Eren Karadağ, Ökkeş Karaoğlu, Bedran Ekin, Semih Tek, Mehmet Bağcı ve kampta sakatlanarak sezonu kapatan Recep Kalkan'ın yerine 4 transfer yapan TPAO Batman Petrolspor'umuzun yeni transferlerini tanımayanlar için analiz etmeye çalışacağım.

***

UĞURCAN BEKÇİ

Geldiği Takım : Edirnespor

Mevkii : Sağ-Sol Kanat

Yaş : 25

Edirnespor'dan transferimiz 25 yaşında ki Uğurcan Bekçi hücumun iki kanadında görev yapabilen ofansif yönü güçlü bir isim olarak dikkat çekiyor.

Ligin ilk devresinde Edirnespor formasıyla 13 maça çıkan Bekçi rakip ağlara 2 gol gönderdi.

Futbola henüz 9 yaşında doğup büyüdüğü Kocaeli'nin Derincespor alt yapısında başlayan Uğurcan Bekçi daha sonra amatör olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Körfezspor, Kocaeli Güneşspor ve Adıyamanspor takımlarında forma giydi.

ÜÇ ŞAMPİYONLUK YAŞADI

2018-2019 sezonunda 2.Lig ekiplerinden Keçiörengücü'ne transfer olan Bekçi lig ve kupada 13 maçta forma giyerek Ankara ekibiyle 2.Lig şampiyonluğu yaşadı.

2019-2020 sezonunda 3.Lig ekiplerinden 24 Erzincanspor'a transfer olan yetenekli oyuncu 28 maçta görev yaptı ve takımının Playoff finalinde 68 Aksaray Belediyespor'u 2-1 yendiği karşılaşmada attığı kritik golle 2.Lige yükselmesinde büyük rol oynadı.

24 Erzincanspor'da 2.Ligde iki sezon daha görev yapan Uğurcan Bekçi daha sonra 3.Şampiyonluğunu yaşayacağı memleketinin takımı Belediye Derincespor'un yolunu tuttu.

2022-2023 sezonunda Kocaeli ekibinde 17'si ilk 11'de olmak üzere 30 karşılaşmada forma giyip rakip ağlara attığı 6 golle takımının 2.Lige yükselmesinde önemli katkı sağladı.

Profesyonel kariyerine 3 şampiyonluk sığdıran başarılı hücum oyuncusu 3.Ligde 67 maçta 9 gol , 2.Ligde ise 77 maçta 4 gol olmak üzere toplam 144 maça çıkan Uğurcan Bekçi rakip ağlara 13 gol gönderdi.

Kırmızı beyazlı ekibimizin hücum gücüne güç katacak olan 25 yaşındaki Uğurcan Bekçi'ye sezon sonunda kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu diliyorum.

***

YALÇIN EYCAN KAYA

Geldiği Takım : 52 Orduspor

Mevkii : Stoper

Yaş : 25

Savunma oyuncumuz Recep Kalkan'ın sakatlanıp sezonu kapatması sonrası 52 Orduspor'dan kadromuza dahil ettiğimiz 25 yaşında ki stoper Yalçın Eycan Kaya Ordu ekibiyle ligin ilk devresinde 13 maça çıkarken 1 gol kaydetti.

Profesyonel kariyerine Ankaraspor'da başlayan, daha sonra sırasıyla üç sezon Hacettepespor, 4 sezon Bucaspor ve son olarak bir buçuk sezon 52 Orduspor formalarını giyen başarılı stoper toplamda 147 maça çıkıp 8 gol kaydetti.

Güçlü fiziği 1.90 boyuyla hava toplarında etkili olan başarılı savunmacı duran toplarda takımına ofansif anlamda katkı sağlayan bir isim.

Savunmada Muhammed Aran ve Hamza Özdemir ile sıkı bir forma rekabetine girecek olan Yalçın Eycan Kaya'nın takıma katılmasıyla birlikte savunma  oyuncularımızın performans artışı kaçınılmaz olacaktır.

Tunç Murat Behram ve Mustafa Hüseyin Seyhan'dan sonra Bucaspor geçmişi olan üçüncü oyuncumuz Yalçın Eycan Kaya'ya Batman'ınımıza hoşgeldin diyor kırmızı beyazlı formamız altında başarılar diliyorum.

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?