Zirveye kırmızı beyaz yakışır

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Zirveye kırmızı beyaz yakışır
24-11-2023

Geçen hafta Sapanca Gençlikspor'u 3-0 yenerek sahasında ki en farklı galibiyete imza atan kırmızı beyazlı ekibimiz liderlik için artık gün sayıyor.

Son 6 maçta topladığı 16 puanla zirveye doğru tırmanışa geçen, rakiplere gözdağı veren TPAO Batman Petrolspor'umuzdan beklentim yarın deplasmanda oynayacağımız Eynesil Belediyespor maçını da kayıpsız geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmak.

EYNESİL BELEDİYESPOR''U TANIYALIM

Giresun'un 12 bin nüfuslu ilçesi olan Eynesil'in 1968 yılında kurulan lacivert  turunculu takımı 52 yıl yerel amatör ligde mücadele ettikten sonra 2021-2022 sezonunda ilk kez boy gösterdiği Bal Ligi'nde şampiyon olarak tarihinde ilk kez profesyonel lige yükseldi.

Geçtiğimiz sezon 3.Lig 2.Grupta oldukça başarılı bir performans sergileyen Eynesil Belediyespor ligi 7.Sırada tamamlamayı başardı.

2023-2024 sezonuna Engin Göleli başkanlığında Amber Çay' gibi önemli bir sponsorun da desteğiyle hedefini üst lig olarak belirleyen Amber Çay Eynesil Belediyespor kadrosuna Tepecikspor'dan yıllarca üst liglerde mücadele eden ve geçen hafta 3.Ligde ikinci kez dalya diyerek 200.maçına çıkan deneyimli hücum oyuncusu Erçağ Evirgen'in yanı sıra Darıca Gençlerbirliği'nde başarılı sezonlar geçiren, ardından Diyarbekirspor'da şampiyonluk yaşayan son olarak Tepecikspor forması giyen tecrübeli stoper Ferhat Çoban, Amedspor'dan forvet oyuncusu Emrullah Sayar, geçen sezon Petrolsporun ikinci kalecisi olan Yunus Emre Genç ve Giresunspor'un sözleşmeli oyuncusu ön libero Alperen Aydın gibi isimleri kattı.

SEZONA KÖTÜ BAŞLADILAR

Geride kalan 10 hafta sonunda sadece 10 puan toplayabilen Eynesil Belediyespor 13.Sırada düşme hattında yer alıyor.

Maçlarını 500 kişi kapasiteli sentetik zemine sahip Eynesil ilçe Stadında oynayan oynayan lacivert turunculu ekip geçen hafta deplasmanda Turgutluspor'a maçın son 15 dakikasında yediği gollerle 2-0 mağlup oldu.

EVİNDEKİ SON ÜÇ MAÇI KAZANDI

Deplasman fobisini aşamayan Giresun temsilcisi dış sahalarda sadece 1 puan alırken evinde oynadığı son üç maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Teknik Direktörlüğünü yıllarca Adanaspor, Adana Demirspor, Mersin İ.Y ve Sanlıurfaspor gibi takımları çalıştıran ve son olarak geçtiğimiz sezon Adana FK'yı şampiyon yaparak 3.Lige çıkaran 68 yaşında ki tecrübeli calıştırıcı Ercan Albay'ın yaptığı ve şiddetle puanlara ihtiyacı olan Amber Çay Eynesil Belediyespor'a karşı dikkatli oynayıp son haftalardaki çıkışımızı sürdürmek dileğiyle.

Başarılar Petrolspor

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?