Zorlu bir sezon bizi bekliyor

Harun Katmaz
Harun Katmaz

SPOR YORUMCUSU

Zorlu bir sezon bizi bekliyor
29-07-2022

Geçtiğimiz sezon ligi domine ederek elde ettiği şampiyonlukla 16 yıllık özlemi bitiren Petrolspor 2022-2023 sezonuyla birlikte 2.Lig'de ki 9. yılını yaşayacak.

Kırmızı - beyazlı ekibimizin sezon başı TPAO'ya devri ile ilgili gelişmeleri büyük bir heyecanla takip ettik, ancak devrin bir türlü gerçekleşmemesi bende olduğu gibi futbolseverlerde de büyük üzüntü ve endişeyle ile karşılandı.

Zira kulübün kurum çatısı altına girmesi demek ekonomik kaygıların ortadan kalkması takımımızın geleceğe daha güvenle bakıp şampiyonluk hesapları yapacak olması demekti.

Bir türlü gerçekleşmeyen devir, hedefin şampiyonluk yerine ligde kalma veya orta sıralar olarak belirlenmesine sebep oldu.

Bu da tabi ki galibiyetlere alışan şampiyon takımın ve taraftarının TFF 1.Lig hayallerinin gelecek sezonlara ertelenmesine yol açtı.

Olmuş ile ölmüşe çare yok diyerek,

Önümüzde ki sezon için yönetimin gücü nispetinde kurduğu mütevazı takıma sonsuz destek vermek dışında yapacak pek bir şey yok.

***

2022-2023 sezonunda takımı Ahmet Yavuz'a emanet eden yönetim, birbirinden güçlü takımlar karşısında gerçekçi olmak gerekirse kendisinden ‘şapkadan tavşan’ çıkarmasını bekleyecek.

Yeni teknik patronumuz, evet son derece mütevazı ve değerli bir insan ama son üç sezonda çalıştırdığı Nazilli Belediyespor, Batman Petrolspor ve Kütahyaspor 'da beklenen başarıyı gösteremedi.

Umarım Ahmet hocam bu sezon kurulan takımı kolej ekibi havasına sokarak özellikle iç saha dış saha demeksizin geçen sezon destan yazan taraftarımızın yine büyük desteğiyle arzulanan sonuçlara imza atar.

***

Son olarak kurulan mevcut kadroya baktığımda daha önce de söylediğim gibi mütevazı bir kadro fakat özellikle Ali Fırat Okur ve Şahin Şafakoğlu ikilisinin oluşturduğu stoperlerin tecrübeli fakat biraz ağır ve alternatifsiz olduklarını orta sahamızın mücadele gücü yüksek oyunculardan oluştuğunu fakat acil olarak skora direk etki edebilecek kreatif bir on numara transferine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

En başarılı transferlerimizden ve benim çok şeyler beklediğim Berkay Ceylan'ın dışında sağ ve sol kanatta İlter Ayyıldız ve Berat Satılmış gibi bu ligi bilen tecrübeli isimlerin bu sezon sıçrama yaparak ofansif anlamda takıma katkı sunmaları gerekiyor. Aksi takdirde skora gitme adına ciddi sıkıntılar yaşarız.

Son olarak forvet transferlerimizden geçen sezonu Kütahyaspor'da sakat geçiren futbola ve gollere aç Anıl Gir'in gerekeni yapacağını, Bursa Yıldırımspor'dan geçen sezon 15 gol kaydederek önemli bir çıkış yapan yeni transferimiz Mehmet Küçükdurmuş'tan aynı performansı bekliyorum.

Fakat rakiplerin güçlü savunma oyuncularıyla boğuşacak işte bu diyebileceğimiz fizik olarak güçlü hava toplarında etkili tecrübeli bir tepe santrafora ihtiyacımızın olduğu da apaçık ortada.

Gelecek sezonun ilk devresini iyi bir noktada bitirmek için direk oynayacak 4 transfere daha ihtiyacımızın olduğunu söyleyerek yazımı gelecek sezon Petrolspor'umuza yürekten başarılar dileyerek bitirmek istiyorum.

Hoşçakalın....

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?