10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLARIM

10-01-2017

Değerli okur, okumakta olduğunuz gazeteler veya izlediğiniz görsel haberlerin sizlere ne emeklerle servis edildiğini, ne tür aşamalardan geçtiğini, ne zorluk ve mücadeleler sonunda hazırlandığını net olarak bilseydiniz tüm basın mensuplarını bağrınıza basardınız.

Bundan çok eminim.

Onun için yazıyorum.

An itibariyle hazırlanan gazeteler görsellik ve içerik bakımından kimi zaman sınırları aşan ve uluslar arası coğrafyalara kadar uzanan çetin bir yol ve uğraşıdır.

En çok da yorucu ve tehlikeli olan savaş haberlerini ve çekimleri, canlı canlı sizlere servis edilirken birçok meslektaşımızın üzülerek ve acı çekerek belirtmeliyim ki hayatlarını kaybedebiliyorlar yahut vücutlarında ömür boyu kalıcı sağlık tahribatları oluşabiliyor, sakat da kalabiliyorlar.

Ne acıdır ki yine bu yazdıklarımı o meslektaşlarımızın gayret ve çekimleriyle sizlere iletiliyor.

Onun için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler  Gününü pas geçmeyip köşe yazmaya çalıştım.

O halde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutluyor, emeklerinden ve azimli çalışmalardan ötürü hepsini kalben tebrik ediyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Hatırlamışken benim de köşe yazarı olduğum ve yaklaşık bir yılı aşkın zamandan beri köşe yazdığım Batman Sonsöz’ün imtiyaz sahipleri Ercan Atay Bey, Medeni Bey ve Hatice Türkan Hanımın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten duygularımla kutlarım.

Şahıslarında yazar meslektaşlarımın da ellerine, kalemlerine yüreklerine sağlık diyor ve isimlerini an itibariyle hatırlayamadığım tüm arkadaşlarımızın bu önemli günlerini kutlar en içten dileklerimi kendilerine sunuyorum.

Allah hepsine kolaylıklar versin.

Emeklerini boşa çıkarmasın.

Temennim, batman Sonsöz’ün tüm kadrosu ve köşe yazarlarıyla birlikte uygun bir zaman ve mevsimde, GAP projesini birlikte gezmek, Hasankeyf’in sular altında kalmaması için yasal yollarla etkileyici yazılar yazmaktır.

Hatta bu konuda demokratik yollarla yapılması gereken ve yasal olan her tür mücadeleyi vermekti.

Halen bu konuda ümitlerimi taze tutuyor ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

Dilerim an gelir gün gelir gerçekleştirmek kısmet olur diye düşünüyorum.

Face’de yaptığım paylaşıma, beğeni, ifade atan ve yorum yapan, sayfamdaki tüm arkadaşlarıma da burada kendilerine teşekkür ediyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz değerli Batmanlılar ve siz değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?