2015 YILINDA NELER BEKLİYORUZ?

19-01-2015

2014 bitti 2015’e girdik.

Öncelikle 2015 yılının tüm Batman’a hayırlar getirmesini diliyorum.

Sağlık, mutluluk, esenlik, barış ve kardeşliğe vesile olsun.

Yeni yıl demek, yeni bir sayfa demek.

Yeni bir sayfa demek, yeni umutlar, taze başlangıçlar demek.

2015 yılı boyunca umutların ve beklentilerin karşılanması en büyük dileğimiz.

***

Klasik girişimizden sonra tüm Batman’ın arzu ettiği ve beklediği icraatları listeleyelim. Listemiz oldukça uzun.

Malum, yıllardır biriken ve faiziyle büyüyen sorunlarımız var.

Umuyorum ki, sorunlar bu yıl içinde de toplanmaz, sorunları eritmeye yönelik çalışmaların startı verilir, halk oksijen ve temiz nefes ihtiyacını karşılamış olur.

Neler beklediğimizi kısa başlıklar olarak aktaralım. İsraf ve lüks sayabileceğiniz bir beklentimiz yok.

Öncelikle, süregelen barış ortamının devamını ve daim olmasını istiyoruz. Provokasyona yönelik eylemlerin boşa çıkarılması ve herkesimin barış etrafında çember olması en büyük temennimiz.

Yaşanan belirsizlik ve güvensizlik ortamı son bulmalıdır. Bir yandan barış sürecini yaşıyoruz, umutlanıyoruz. Bir yandan da olaylar, gözaltılar, yıldırmalar, bizim gözümüzü korkutuyor.

Bizim gözümüz korktuğu gibi yatırımcı da etkileniyor.

En büyük arzumuz bu puslu ve belirsiz havanın parlak günlere yerini bırakmasıdır. Huzur ve güven ortamının temelini sağlamlaştıracak adım ve icraatları herkesimden ivedi şekilde bekliyoruz.

***

Bölgemizin olduğu kadar ilimizin de en büyük sorunlarından biri de işsizlik.

Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Batman işsizlikte başa oynuyor!

Yatırım ve istihdam çalışmalarıyla bu verilerin ters yüz olması ve işsizliğin kan kaybetmesini umuyoruz. Yapılacak çalışmalarla işsizliğe çözüm bulunurken, aynı zamanda esnafımızın, çiftçimizin, imalatçımızın yüzünün de gülmesini diliyoruz.

Üniversite yerleşke alanında inşaatı biten fakültelerde eğitim ve öğretimin başlamasını arzuluyoruz. Üniversitede yeni bölüm ve fakültelerin kurulması, öğrenci sayısının artması ve öğrencilerimizin ulaşım sorununun çözülmesini arzuluyoruz.

***

Bölge Hastanesi, artık bu kente yaşayanların ihtiyacını karşılamıyor. Eğitim ve Araştırma hastanesinin bir an önce kurularak faaliyete geçmesi diğer bir beklentimizdir.

Son dönemlerin en büyük sorunu olan elektrik kesintilerinin ve tabi ki kaçak elektrik kullanımının son bulması taleplerimizden diğer biridir.

Batman’da trafik karmaşasının çözüme kavuşmasını umuyor, özellikle de kavşaklardaki trafik keşmekeşliğinin ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.

Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların bu dönemde peş peşe çarklarını döndürmelerini hatta 2. ve 3. organize sanayinin alt yapısıyla birlikte bitirilmesini bekliyoruz.

Batman’da sosyal-kültürel faaliyetlerin artmasını, yeşil alanların, parkların ve sosyal donatıların çoğalmasını temenni ediyoruz.

Bunu hayal ve arzu ederken parkları işgal eden kötü niyetli insanların da denetim altına alınmasını hatta rehabilite edilmesini bekliyoruz.

***

İl olarak, sporda son yıllarda çok geriye gittik. Batman kadar nüfusu ve yeteneği olmayan iller süper ligin zirvesine ortak olurken Batman’ın köklü takımı Petrolspor’un 2. lige çıkması en büyük isteğimizdir. Salon sporlarında da başarılı bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum.

 

Kentin girişine yapılan köprülü kavşakların tamamıyla bitirilmesini ve asfalt çalışması istiyoruz. Bu hizmeti beklemek Batmanlıların en büyük hakkıdır. Nisan ayı ile birlikte asfaltlama çalışmalarında Belediyeden kapsamlı bir atak bekliyoruz.

Yerel seçimlerden sonra hizmet almakta sıkıntı yaşadığımız Batman Belediyesinin 2015 yılında Batmanlıları hizmete doyurmasını bekliyoruz. Belediyeden temizlik ve ulaşım konusunda da programlı bir çalışma bekliyoruz. Bu ekstra bir talep değil, yapılması gereken çalışmaları içeren bir taleptir.

Doğalgaz şebekesinin yıl içinde tüm kentte yayılmasını ve çalışmalar sırasında oluşan düzensizliğin bu yıl itibariyle düzene geçişini umuyoruz.

Bu yıl yapılacak genel seçimlerin huzur ve barış içinde geçmesi ve Batman’ı hakkıyla temsil edecek vekillerin seçilmesini bekliyoruz.

Tabi ki çok önemli konuların başında eğitimdeki başarısızlığımız geliyor. Bunun da tersine dönmesini, 2015 ÖSS’de ilk 10–15 il arasında yer almamızı bekliyoruz. Milli Eğitim camiasından beklentimiz budur.

***

Evet, yeni yıl içinde ilimiz için bir çırpıda sayabileceğimiz beklentilerimiz bunlar. Burada sayamadığımız birçok sorun ve talebin var olduğunu belirtmek istiyorum. Daha sonraki yazılarımızda bunlara da değineceğiz.

Yeni yılın tüm Batman’a, okuyucularımıza ve bu yazıyı okuyan herkese sağlık, mutluluk, barış, başarı ve bol kazanç getirmesini dilerim.

Dostça kalınız...

 

GÜNÜN SÖZÜ

"Bir dönemin çözümleri, bir sonraki dönemin sorunlarıdır"

R.H. Rawney

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?