2020 YILI İYİ GELMEDİ

07-02-2020

Çok yakın bir geçmişte yaşadığımız Elazığ ve Malatya depreminde hepimiz acısını yüreğimizde his ettik ve tüm millet olarak adeta canımız yandı. Ölenlere tekrar Allah rahmet eylesin yaralılarımız acil şifalar diliyorken yakınlarına başsağlığı temennisinde bulunarak geçmiş olsun Türkiyemiz diyorum.
Allah tekrarını yaşatmasın dua ve dileklerimizle…
Evet, tüm millet olarak kalbimiz onlardaydı.
Yek vücut olduk her anlamda her konuda bu deprem olayında dil din ırk mezhep ayırımı gözetmeksizin hepimizin tek bir dileği vardı.
Mümkünse kayıp vermemek ve tahribatlara uğramadan en az zararla atlatmak dileğindeydik.
Yazık ki kayıplarımız oldu toprağa verdiklerimiz oldu yaralılarımız oldu acı çektik ancak gurur duyacağımız tek yön hepimiz adete siyasi ayırım yapmaksızın bir olduk.
Ancak ne var ki gönül isterdi ki bu pozitif ve kutsal onurlu davranışımız sadece kara günlerimizde afetlerde depremlerde değil de her zaman olsa huzur olsun Ülkemizde barış olsun herkes mutlu olsun bu çok daha iyi olur fikrinde ve görüşündeyim. 
...
Daha onu bile doğru dürüst atlatamadan yaralarımızı gereğince saramadan akabinde Van’da meydana gelen iki çığ olayı tekrar bizleri milletçe üzdü.
Yaraladı vatandaşlarımızı kaybettik yine hastanelerde yaralılarımız var derken İstanbul Sabiha Gökçen havaalanında pistten çıkan Pegasus uçağı ve ölen üç kadın yolcusuyla yine hastanede tedavi edilmekte olan yaralılardan ötürü inanın yine üzüldük; üzülmemek elde değil. 
Kara günlerden geçiyoruz.
Bunları yazarken İdlibden gelen şehitlerimizi de anmadan onlara da yanmadan dua etmeden geçemiyorum.
Yine ailelerin yüreklerine ateş düştü. Bu acılar sadece ailelere değil de hepimizi ülke olarak çok üzdü.
Tekrar tekrar geçmiş olsun güzel ülkemiz Türkiyemiz ve Ülkemizin başı sağ olsun.
Bu acıları yazmak anmak ve hatırlatmak da ayrı bir acı eminim ki siz değerli okurlarken de üzüleceksiniz.
Adeta felaketler zinciri yaşadık.
Daha fazla uzatmadan bu konuları yazmak zorunda kalmaksızın tüm dualarımız ölen vatandaşlarımıza şehitlerimizle tedavi görenlerledir. Allah bu tür kaza bela felaketler vermesin inşallah. Diyor ve sonlandırıyorum bu günkü yazımı yazarken bile ellerim yüreğim acıyor. Keşke yaşamasaydık ve ben de bu tür bir yazıyı yazmasaydım ne güzel olurdu.
Geçmiş olsun Türkiyemize ve milletimizin başı sağolsun.
Özün özü sanki 2020 yılı bizlere iyi gelmedi, kaybettiklerimiz var, üzüntülerimiz var. Bundan sonra Allah ülkemizi ve vatandaşlarımızı her tür kazalardan belalardan afetlerden ebediyen korusun. İyi  dilek ve dualarımızla Allaha emanet olun... 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?