2020 YILINA GİRERKEN

22-12-2019

Çok heyecanlı olur yeni bir yıla girerken. İnsanların beklentileri olur umutları olur. Seyahat ve gezileri olur. En önemlisi de milli piyango biletlerine büyük ikramiye kimlere çıkar? Beklentisi ve umut atmosferi fazlasıyla renklendirir durur.
Ama bir gerçek daha var ki bir yıl ömürden de geçmiş olur. İster istemez aklıma şu gelir geçmiş çok uzaktır ve asla gelmez bir daha ancak bunun yanı sıra geleceğe ait bin yıl bile yakındır. Zira gelecektir gelecek zaman dilimine ait olduğu için vakti zaman geldiğinde mutlaka gelir. Ancak en yakın zaman birimi geçen bir saniye bile sınırsız uzaktır adı üzerinde geçmiştir.
Bu arada gençler ve çocuklar her ne kadar heyecanlanıp sevinseler de yılbaşlarında ancak orta yaşlılar ile yaşlılar için aynı sevinç ve heyecan beklenemez aksine onlar bir yaş daha aldık yani daha Türkçesi yaşlılık akla gelir yazık ki.
***
Bir basın mensubu olarak benim de beklentilerim. İçinde yaşadığımız bu gezegenimizin tümüyle mutluluklar içinde yeni yıla girmesi Dünyamıza barış huzur ve güzel olan ne varsa beyaz kar’larca üstümüze üstümüze yağmasıdır beklentim. Olur mu? Bu beklentiye erişmek mümkün mü? işte bir dilek bir hayal ve renkli pozitif enerji içeren bir bakış açısı benimkisi.
Milli piyango kime çıkmış büyük ikramiye demek istiyorum veya kime çıkmamış umrumda bile değil. Zira ben şans ve şans oyunlarına asla inanan bir kimlik bir kişi değilim almam da. Çünkü eken biçer. Tezine inananlardanım. Hiç bir zaman hiç bir arzu ve isteğimi şansa bırakmam. İhtimaller de. Her ne istemişsem Akıl kuralına başvururum. Araştırma planlama ve koordinasyon kavramına fazlasıyla inananlardanım.
Düşünsenize bilim adamları sabahlara dek çeşitli konularda; gereğinde hayatları pahasına riskler bile alarak deneyler ve azimle çalışmalar yapmasalardı. Günümüzün teknik ve gelmiş bulunduğu uygarlığa erişmek mümkün olabilirmiydi?
***
Hani derler ya at binenin kılıç kuşanın. Yahut Yörük at yemini kendisi artırır misallerinde olduğu gibi. Çok yakın bir geçmişte İstanbul’da Batman günleri başlamıştı. Davetli olduğum halde üstelik de Gazetemizin imtiyaz sahibi Ercan Atay beyle telefonlaşıp randevulaştığımız halde; spontane gelişen bir yakınımın acil ve ciddi hastalığı nedeniyle istememe rağmen katılamadım bu konuda üzgünüm. Oysa katılabilseydim benim açımdan çok mutluluk dolu gözlem ve araştırmalar analizler olacaktı göreceklerimden ötürü. Afınıza-hoşgörünüze değerli Batmanlılar saygın hemşerilerim ve elbette ki dostluğunu sohbetini özlediğim Ercan bey’in. Belki bir diğer sefere kısmet olursa…
O halde bitirirken 2020 yılının hepimize ve herkese hayırlar, uğurlar ile mutluluklar getirmesi dilek ve dualarımızla.
Esen kalın mutlu ve umutla. 
Siz değerli Batmanlılar ve Dünyalılar.
Bu demektir ki Dünyalılar ve Batmanlılar zira Batman da bir başka Dünyadır…
Bunu yaşayanlar bilir ancak Batmanlılar bilirler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?