21. YÜZYIL İNSAN İLİŞKİLERİ

21-05-2019

Tamam, biliyorum “kişisel gelişim balonu” diye bir şeyin olduğunu. Ve artık her yerin kişisel gelişim uzmanları ile dolu olduğuna ama durun bir dakika.

Bahsettiğim kişi şu an instagramda fenomen olmuş durumda. Durun heyecan yapmayın söyleyeceğim.

Karşılaştığım kişi Bircan Yıldırım

Öyle tavsiyeleri var ki hayatla ilgili. İnanamazsınız. Bazı tavsiyeleri tanıdık da gelse inanın çoğu önerisi fena halde orijinal ve özgün.

Yaptığı tavsiyeleri, şöyle bir okudum kabataslak, valla hiç de fena tavsiyeler değil. 

Artı, okurlarından geri dönüşler çok ama çok olumlu, neredeyse mucize yaratmış takipçileri arasında.

Şimdi, insanlar arası ilişkilerle ile ilgili yaptığı değerlendirmelerden bazı pasajları paylaşmak istiyorum, bakın ne diyor sevgili Bircan Yıldırım;

Artık insanlar akıllandı ve kolay kolay narsis insanların oyununa gelmiyor!

Narsistler, egosunu tatmin etmek için diğerini kullanıp iki güzel lafla sırtını sıvazlayıp gönderemiyor!

21. yüzyıl felsefesinin özelliği sorgulama ve akılcı düşünme!

Narsis insanların egosunu tatmin etmek için çıktığı sahnede açılan perde büyümesi için değil diğeri tarafından sorgulanıp düşürülmesi yüzleşip güçlenmesi için açılıyor!

21. Yüzyılın özelliklerinin ne kadar da doğru tespitler olduğunu bir kez daha gördüm!

Sorgula aklını kullan! Seni kendi çıkarları için kullanıp ilerlemek isteyenlerin basamağı olma! Dönemin özeliklerini tam yerine getir! Aklını kullan! Akılcı ol!

Nelere alet ediliyorsun neleri besliyorsun neleri kimleri büyütüyorsun dikkat et!

Hak etmeyen insanlara hak etmediği değeri verme!  Sonra ona da zor oluyor! Kaldıramıyor düşüyor bu defa kendini kurtarmak için her şeye maydonoz oluyor.

 Herkes her şey oluyor! Kendine hayallerine odaklan kendi kul hakkına girme! Hak etmeyene hak etmediği değeri verip ilahi adaletin terazisinin dengesini de bozma! 

Şımarık insanlar vazgeçilmez ve dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanırlar! Şımarık ve kendini bir şey sananlar herkesin kendisinin yerinde olmak istediğini sanır!

 Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz! Dünyası küçücüktür onun o yüzden kendisini dev aynasında görürken diğerlerini cüce olarak görür! Herkesin kendisini izlediğini sanır! Kendisine özendiğini düşünür onun gibi olmak için can attığını düşünür.

Oysaki herkes kendi dansının peşinde artık ya da gerçekten ona kendisini iyi hissettirenin! İzleme eleştirme yargılama daha da büyütürsün!

Böyle insanlara negatif ol ki etkisiz elaman olarak kalsın anlaştık!

Merak etme ilahi düzenin aynasında herkes eşit kendisini dev olarak görenler cüce olarak görmeden dengelenmez!

Senin seviyene gelemez yükselemez! Kendini bir şey sananlar kimse sizi izlemiyor artık! Siz sadece izlendiğinizi sanıyorsunuz 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?