21. YY İNSAN İLİŞKİLERİ VE HAL GİDİŞAT

27-05-2019

 

Geçen hafta 21. YY İnsan ilişkilerine değinmiştik hatırlarsanız. Yine bu hafta bu konudan devam etmek istiyorum müsaadenizle.

Çünkü konu herhalde bir kitap yazacak kadar geniş ve teferruatlı.

İnsanlara dikkat ediyorum da bu konuda çok fazla mağduriyetler yaşıyorlar ama akıllanmışlar tabii.

Kimse eski kimse değil keza. Değişiyor, dönüşüyor insanlar ve bu aslında mecburen oluyor biraz da.

Düşünsenize hep aynı yolu yordamı deneyip sürekli duvara toslamak aptalların işi olsa gerek. Bu konuda geçenki yazımda instagram fenomeni  Bircan Yıldırım`in nasihatleri devam ediyor. Tüm hızıyla öyle ikazlar yapıyor ki, takipçileri ve okurları “Ya hakikaten, bu kadının anlattıklarında öyle haklı ve yerinde tespitler var ki insan dumura uğruyor” demeden geçemiyor.

Dedik ya İnsanlar değişiyor, dönüşüyor, sorguluyor ve en önemlisi “Hayır” demesini iyice öğrendi sanırım. Şimdi bunu örneklendirecek bir mevzu anlatayım sizlere sevgili okurlarım.

Geçenlerde sık sık uğradığım bir işletmede ismi lazım değil, personel değişikliğinden kaynaklı bir durumla karşılaştım. Daha önce uğradığımda karşılaştığım personeller yoktu yerinde. Orada çalışan kişiye, Bu personeller nerede diye sorduğumda “çekip gittiler” cevabını aldım.

“Problem nedir” dediğimde de patron sadece 2 haftada 1 izin veriyor diye durmak istememişler. Şimdi size soruyorum; siz olsanız o işletmede durur musunuz?

İnsanlar makine ya da köle olmak istemiyor ve o iş yerinden kaçmaları da gayet doğal.

Gençlere bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Asla yönetemezsiniz, çünkü ne isteyip ne istemediklerini çok iyi biliyorlar.

İçinde bulunduğumuz çağda insanların hislerinden uzaklaştığı ve hatalar yaptığı söyleniyor.

İnsanların kafası karıştırılıp sektörde makine çarkı edasıyla işlem gördürülmek isteniyor. Ama hiç de öyle değil.

 İlahi düzen tekamül ediyor ve hisler inanılmaz hızlanıp devreye giriyor.

Kendimiz olmaya, samimi olmaya zorluyor.

Amacımız insanlara akıl vermek değil elbette, ama arada bir evrensel değerlerden bahsetmenin de kimseye zararı yok değil mi dostlar?

Batmanımıza, şehrimize dönecek olursak, sahi ramazan nasıl gidiyor, memnun musunuz hayatınızdan? Sanki çok da zorlamıyor gibi oruç tutanları bu ramazan. Havalar ısınıyor farkındayım ve bu zorlayıcı olsa da, yolun yarısı aşıldı ve son çeyreğe de girildi zaten, az daha sabredin.

Batman Gezi Rehberi instagram sayfasında geçen programlanan gezilere baktım da bayram içinde yine güzel geziler programlanmış. Doğrusu şimdiden acaba hangi geziye katılsam heyecanı başladı bende.

Halfeti gezisi uzun süredir aklımın bir köşesinde duruyor aslında.

Güzel Hasankeyfimizin de Halfeti`ye döneceği ve teknelerle gezilerin başlayacağı hatta bazı kişilerin tekne satın aldığını ve bunu ticari amaçlarla kullanacağı yönünde duyumlar alıyorum ve heyecanlanıyorum doğrusu.

Hasankeyf, zamanında gerçekten hakettiği değeri göremedi ama bunun suçluları da bizlerden başkası değil açıkçası.

Neyse Batman birçok şeye gebe. Umarım güzel bir değişim dönüşüm başlar da memleket turistlerden geçilmez olur…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?