8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

07-03-2016

Kişisel görüşüm o ki dünyada kadınlara ayrılan senede sadece bir gün mü olmalıydı? 8 Mart bittikten sonra kadını rafa mı kaldıracağız?

Nerede kadın hakları? Yeryüzünde kadından daha değerli bir değer var mı? Eş olan kadın, anne olan kadın. Can olan, canan olan kadın.

Hayatımızın her evresinde olumlu rol alan ve hakkı asla ödenemeyen kadını nasıl anlatmalıyız? Ne edip? Nasıl yapıp da taçlandırmalıyız?

Bunu düşünen bu konunun ciddiyetini kavrayıp adam akıllı veren, uğraşanlar var mı? Varsa eğer kimlerdir bunu açıklayacak, ispat edecekleri hiç gördünüz mü? Şahit oldunuz mu?

Öncelikle birey olarak, Sonsöz’ün bir köşe yazarı olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en derin saygılarımla kutlar; kadının statüsel olarak hak ettiği platform ve normlarda olmasını en kalbi dileklerimle diliyorum.

Kadınsız bir dünyayı, bir hayatı, mutluluğu inanın düşünemiyorum zaten olamaz da. Kadının hakkı ödenmez.

Bizim için en hayırlı olanınız eşlerine hayırlı olandır” hadis-i şerifi ne güzel buyuruyor Allah’ın habipi olan Yüce Peygamber.

İşte manevi taç, manevi armağan değerde zirve İslam kadını yücelten hak ve hukukunu koruyup kollayan üstün ve yegâne inanç. 

Biliyorsunuz Hadis-i Şerifler de orijinini ayeti Kerimelerden alıyorlar. Kadınlarla ilgili onlarca ayet var kutsal kitabımız Kur’anı Kerim’de.

Bir an için kapatınız gözlerinizi ve şöyle düşünün kızınız yok, kız kardeşiniz yok, eşiniz yok, anneniz yok öyleyse var olan ne? Anne yoksa siz de yoksunuz var oluş sebebiniz ve Cennetiniz Anne ise gerisi angarya. İşte kadın realitesi bu.

Üzülerek belirtmeliyim ki kadına işkence ediliyor.

Kadına taciz, kadına şiddet, kadına ölüm ve kadın tacirliği üstelik hiç de hak etmediği halde akla hayale bile gelmeyen her kötülük ve ihmalkarlık kadınlara yapılıyor üstelik dünyanın her coğrafyasında bu sendromlar ile vakalar yaşanıyor.

Yapanları kınıyorum, lanetliyorum.

Başarılarımızın, mutluluğumuzun var oluş nedenimiz olan kadınlara selam olsun. Allah onların eksikliğini göstermesin dersem -ki diyorum da- sizce doğruyu söylemiş olmuyor muyum? Bu tezime karşı çıkacak olanlar var mı?

8 Mart Dünya kadınlar günü yeterli değil kadını anmaya, hatırlamaya gönül isterdi ki senenin 365 gün ve de 6 saat her zaman, her saniye kadınlarımızın olsun.

Ben bu tezimi kalben ve çok samimi olarak savunuyorum.

Kadınlara hitaben yazmış olduğum bir şiirimle bitiriyorum.

 

Baharların en nadide

Çiçeği kadın

Mutluluğun anlamı kadın

Hayatın kendisi kadın

Fedakârlıkta zirvedir kadın

Kaderde, kıvançta kadın

Önce kadın, sonra kadın

Mutluluk okyanusunda

Mutlu, mutlu yaşasın kadın.

Dünyada kadın

Cennette kadın

Allah katında bile

Makbul olan yegâne varlık kadın.

 

Mehmet Ekmen Mart - İstanbul

 

Kadın öylesine kutsal ve değerli bir varlık ki yokluğunda ancak aranan, özlenen, uğruna ağlanan, acı çekilen bir değer, bin değer hatta hatta sınırsız, limitsiz bir değer anlayabilene...

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?