ACİL!

ACİL!
27-01-2023

Eski İçişleri Bakanı ve eski Batman Valisi Efkan Ala, gazetecilerin gündeme getirdikleri sorunları dikkate alırdı.

Tecrübeli bürokrat Ala; “Gazeteciler, bir sorun bir yerde görüp bizlere ilettiğinde dikkate alıyoruz. Bizim müfettişlerimiz gibidir” diyordu.

O gündür bu gündür Ala’nın o sözlerinden sonra bir yerde sorun gördüğümüzde gündeme getiriyoruz veya yetkililere aktarıyoruz ki sorunlar asgariye insin.

Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın sabah ezanıyla birlikte ilçe ve beldelere doğru yol alması, akşam-hafta sonu demeden neredeyse gitmediği köy sayısı çok az kaldı.

Vali Canalp’ın döneminde sorunsuz bir Batman için herkes mücadele etmeli.

Bizlerde zaman zaman gördüğümüz sıkıntıları ilgili kurum yetkilileriyle paylaşıyoruz.

İşte size Sağlıktan bir örnek;

24 Ocak 2023 tarihi akşamı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine saatler 23.15’i gösteriyordu eşimin rahatsızlığından dolayı yolumuz düştü. Tedavi gören hastalardan hasta yakınlarından biri de bendim. Bir tane peçete kocaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yoktu.

Oysaki bu hastanenin temizlik malzemesi alımı her yıl yapılıyor ama neden o saatte bir peçete yoktu sorusunu kendi kendime sorguladım.

25 Ocak 2023 tarihi saatler 11.10’u gösteriyordu yeniden hastanenin acil servis alanına eşimi götürmek zorunda kaldım. Triaj alandan Yeşil alana nöbetçi doktorlara sevk edildik. Yeşil alanda 2 doktordan biri yerinde yoktu.

Tek doktor önümüzde 30’dan fazla sırasını alan hasta olduğu için bekliyorduk.

Ne yemek saati ne namaz saati bu saat!

Beklemekten diğer hasta ve hasta yakınları gibi bizlerde sorduk: ‘Nerede hocam, diğer nöbetçi doktor? Cep telefonundan birini arayıp soracaktı ama karşıdaki de cevap vermedi.’

2 gün üst üstte getirdiğim hastam ateşler içinde…

Bir an önce hastamızın tedavisi bitsin de bizler de zaman kaybetmeden işimize dönelim diye zamanla adeta yarışıyoruz…

Sarı alanda boş oturan hoca ve yanındaki diğer görevli personele eşimin gittikçe fenalaştığını ve şu an işlerinin olmadığından dolayı bakmaları için izah ettim ama ısrarla bakmayacaklarını ve yeşil alana yönlendiriyordular.

Tekrar yeşil alana gittim ve nöbetçi doktora, diğer hoca ne zaman gelecek? İnsanlar burada öksürüyor derken, orada bir hasta yakını da dayanamayıp; “Hastamın kulağından kanama var nerede bu diğer doktor?” diye gerildi.

Bu durum karşısında İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat’ı arayıp, durumu izah ettim.

Telefonun diğer ucundaki Semih hocaya; “Hocam, Sağlık Müdürlüğü bu hastaneden uzak ama bu hastanenin bir idari kadrosu var. Şu an Yeşil alanda 2 doktordan biri yerinde yok. Ne yemek ne namaz saati de değil. Sarı alandaki doktor boş oturmasına rağmen gelen hastalara bakmayıp, triaja oradan da yeşil alana gönderiyordular. Yeşil alanda 2 nöbetçi doktor yetmediği için sarı alandaki doktorlarında artık acile gelen hastalara, olası acil bir kaza benzeri gibi durum yoksa bakabilseler yeşil alanın yükünü de hafifletecektir” dedim.

İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat, sorun gördüğümüzde kendisine iletilmesini özellikle beyan etti. Fakat hastanelerimizde idareci kadroları var ve acil servislerde kamera sistemi de var…

Denetim mekanizması hastanelerimizin idari kadrolarında işlemiyorsa, ilçe ve belde demeden sayın Valimiz Ekrem Canalp’ı özellikle akşam saatler 19.00-21.00 saatleri arasında hastanede denetimlerde görürsek şaşırmayız.

Sayın Valimiz Canalp, halkın yararına olan işleri nasıl takip ettiğini iyi bilirim. Çünkü göreve geldiği ilk gün bazı kurumları arayarak, görevindeki heyecan ve istekli çalışmasının birer göstergesiydi. 

Özel hastanelerin cep yaktığı bir dönemde diğer kamu hastanelerimizin başta acilleri olmak üzere sık sık denetim yapacak hastane kadroları yok mu?

Vatandaşların Cimer başvurularında en çok Sağlık sektörü başta yer alıyorsa hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Yunus
Yunus 1 yıl önce
Kıymetli gazeteci Hasan abimiz memleketimiz için adeta kangren haline gelmiş bir sorununu çok güzel şekilde dile getirmiştir.İlgili makamlar ve denetim mekanizmalarının gerekeni yapması dileğiyle.