Acil durum numaraları

Acil durum numaraları
26-03-2022

Bizi yaratan iman ile donatan yüce Rabbimiz Kur’an-ı Keriminde Hayatımızın acil durum numaralarını bildiriyor. Allah onlara diyecek ki: ‘’Ey kullarım! Bu gün ne gelecekten korkmanıza gerek var nede geçmişten üzülmenize! ‘’  Ey ‘’ Ayetlerimize iman eden ve kayıtsız şartsız teslim olalar’’ (Zuhruf suresi;68-69.ayet) Allah’ın rehberliğine uyan kimse güvenlik içinde olan kimsedir. Mümin tam da budur. O halde mümin Allah’ın rehberliğine teslim olup mutlak güvenceye kavuşan kimse demektir. Müminler için ebedi hayatta hüzne yer yoktur. Rehberi vahiy olan dünyada da ahirette de kaybetmez.

Günah işlediysen, Allah’ın şu müjdesine sarıl: ‘’Ey hadlerini aşıp kendilerini israf eden kullarım! Allah’ın rahmetinden asla umut kesmeyin. Allah (tövbe edildiği taktirde) bütün günahları affedebilir. Çünkü O, evet O’dur mutlak bağışlayıcı, sonsuz rahmet kaynağı! ‘’ Öyleyse zulüm ve haksızlığa son vererek, tüm kalbinizle ‘’İmdi, azap gelip sizi bulmadan önce Rabbinize yönelin ve O’na teslim olun. Aksi halde(Dünyada da, ahirette de) size hiç kimse yardım etmeyecektir.’’ Zalimleri bekleyen ‘’ bu azap siz farkında olmadan ansızın gelip çatmadan önce, Rabbiniz tarafından siz (insanlara) indirilmiş olan en son ve en mükemmel mesaja uyun! ‘’(Zümer suresi;53-54-55.ayetler.) Allah’ın rahmetinden umut   kesmek rahmete sırt dönmektir. Zira umut kalbin duasıdır.

Üzüldüysen sorumlu davran, salih amele yönel. ‘’İman eden ve bu imanla uyumlu iyilikler işleyen kimseleri zemininden ırmaklar akan cennetle müjdele! Her ne zaman oranın nimetlerinden ikram olarak sunulsa, bunlar bize daha önce bahşedilenlerin aynısıymış diyecekler. Oysa bu nimetlerin çağrıştırdığı belli belirsiz bir benzerlik ve onlar için cennette tertemiz eşler olacak ve orada kalıcıdırlar.’’(Bakara suresi;25.ayet). Üzüldüysen: Allah’ın razı olduğu eylemleri ve ıslah edici iyilik yap. Kötülüğe karşı dur, Her zaman doğru dürüst ol. Barışa ve sevgiye yönel.

  Hayatında bir şeyi kaybettiysen; Yakup peygamberi örnek al. ‘’ Ey yavrularım! Haydi gidin, Yusuf ile kardeşi hakkında haber elde etmeye çalışın! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Şu bir gerçek ki, Allah’ın kuşatıcı ve kurtarıcı rahmetinden yalnızca inkarcı(kafir) bir toplum ümit keser.’’(Yusuf suresi;87.ayet). Yorulduysan: Rabbine sığın. Kişinin yükünü Allah hafifletirse, hem göğsü genişler, hem gözü aydın olur. ‘’Sözün özü: zorlukla beraber tarifsiz bir kolaylık vardır. (Nasıl ki her gece iki gündüz arasındadır. Her zorlukta iki kolaylık arasındadır. Asla zorluk kolaylığa galip gelmez.) Evet, evet: zorlukla beraber tarife sığmaz bir kolaylık vardır.’’ ‘’Şu halde bir zorluğu aştığında yılma, başka bir işe giriş.’’(sen işi yor, iş seni değil. Tebdil yaparak bir başka işte dinlen.) Ve yüzünü yalnız Rabbine dön. Hep O’na meylet.’’ (İnşirah suresi;5,6,7,8.ayet). ‘’Yalnız senden yardım isteriz.’’(Fatiha suresi) sözüne sadık kal! Madem Rabbin sana rağbet etti, sende Rabbine rağbet et! Zira Rabbinden başka hiçbir şey rağbete değmez.

 Huzur istiyorsan Allah’ın vahyi Kur’an-ı Kerime yönel. ‘’O’nun la Allah, kendi rızasını gözetenleri ebedi kurtuluş yollarına ulaştırır. Rahmetiyle onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır ve dost doğru bir yola yönlendirir.’’(Maide;16.ayet). Allah’ın izni hidayete ermenin yasalarını bildirir. İnsan için hidayeti dilemesi, insana irade vermesidir. İnsanın huzura ermesi için iradesini Allah yolunda kullanması gerekir. Allah’ın rahmetiyle huzura kavuşulur.  ‘’ Sen ey ağır yük yüklenen( nebi)’’ ‘’Kalk gecenin ilerleyen vaktinde!’’ ‘’ Gece yarısı, ondan biraz eksilt.’’ ‘’Veya biraz ilave et: ve oku Kur’an-ı sindire sindire!’’ ‘’ Çünkü Biz sana ağır bir söz indireceğiz’’‘’Elbette (şu) gece dirilişi var ya: işte o pek derin bir iz bırakır ve okuyuş açısından daha bir etkilidir.’’ ‘’ Kaldı ki gündüzün, seni bekleyen bir yığın görev vardır.’’‘’ İmdi, Rabbinin adını an ve bütün varlığını O’na vakfet!’’ ‘’ O, doğununda batının da Rabbidir: O’ndan başka ilah yoktur: Öyleyse kendini yalnızca O’na emanet et!’’(Müzzemmil suresi 1-8.ayetler). ‘’ İşte bu, uyarı dolu bir öğüttür: artık isteyen, Rabbinin gösterdiği bir yola girer.’’(Müzzemmil suresi;19.ayet). Huzur isteyen iman etsin. Rabbinin gösterdiği yolda gitsin!

  Hesap günü bütün sorular Kur’an-ı Kerimden çıkacak. ‘’ Öyleyse, ey Resul ve onun izinde yürüyen Müslüman! Sana vahiyle gönderilen bu kitabın hükümlerine sımsıkı sarıl! Hiç kuşkun olmasın ki sen dost doğru yoldasın! ‘’ ‘’ Bu muhteşem kitap, senin ve kavmin için mutluluğa ulaştıran bir öğüt, yasa, onur ve itibar kaynağı olacaktır. Ve zamanı gelince, hepiniz ona karşı tutumunuzdan dolayı hesaba çekileceksiniz! ‘’(Zuhruf suresi;43-44.ayet.) Kurtuluşa erenlerin Kur’an-i ifadesi: Müjdeler olsun,’’ inananlar(dünyada da ahirette de) kesinlikle kurtuluşa ermişlerdir! ‘’ Onlar ki, ibadetlerinde derin bir ürperti ve tevazu içinde olurlar.’’ ‘’Onlar ki, boş ve karalayıcı sözden yüz çevirirler.’’ ‘’ Onlar ki, arınmak için gerekeni yaparlar.’’ ‘’ Onlar ki iffetlerini korurlar.’’(Mü’minun suresi;1-5.ayetler.) Kur’an-ı Kerimin Acil durum numaraları ayetleri hücrelerimize geçirerek, üzülmekten, günah işlemekten, kaybetmekten, yorulmaktan kurtularak, huzur isteyerek, dünya ve ahiret mutluluğuna kavuşuruz. İnşallah! Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?