AFYONSPOR MAÇI ÖNCESİ ANALİZİM

AFYONSPOR MAÇI ÖNCESİ ANALİZİM
14-09-2022

TFF 2.Lig Beyaz Grupta geride kalan 3 hafta sonunda 2 galibiyet 1 mağlubiyetle 6 puan toplayarak 5. sırada yer alan Kırmızı-beyazlı ekibimiz Cumartesi günü deplasmanda aldığı Bursaspor yenilgisini telafi etmek için Çarşamba günü saat 19:00'da Afyonspor'a karşı sahaya mutlak galibiyet için çıkıyor.

Petrolspor'un özellikle iç sahada puan kaybetmemesi çok önemli. Çarşamba akşamki gece maçına Batmanlı futbolseverler yine büyük bir ilgi göstererek tribünleri dolduracağına ve takımın itici gücü olacağına olan inancım tam.

Bu akşam konuk edeceğimiz rakibimiz Afyonspor'u daha yakından tanımak için şöyle bir göz atalım.

AFYONSPOR'U TANIYALIM

2021-2022 sezonunu son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla play-off’un 6 puan gerisinde bitiren Mor-beyazlı ekip bu yıla bütçe anlamında daha mütevazı bir kadro kurarak başladı.

Kurumsallaşma ve gençleşme adına attığı adımlarla dikkat çeken Afyonspor geçen sezon takımın yıldız isimleri ile yollarını ayırarak daha genç ve gelecek vadeden futbolcuları kadrosuna kattı.

GELENLER - GİDENLER

Takımdan ayrılan isimlere şöyle bir göz atacak olursak özellikle geçen sezon attığı 20 golle bireysel anlamda harika bir sezonu geride bırakan golcü Erhan Şentürk Bucaspor'a 8 gollü forvet oyuncusu Fatih Aktay Karacabeyspor, tecrübeli ön libero Ferhat Çulcuoğlu Menemenspor,Sağ bek Celal Hanalp Erzurumspor, Stoper Taha Can Velioğlu Fethiyespor, Orta saha oyuncuları Doğukan Emeksiz Yeni Malatyaspor, Burak Çoban Adanaspor, Nazmi Candoğan 52 Orduspor, Barış Zeren Ankaraspor, Hamza Ok Etimesgut Belediyespor, Melik Derin Arnavutköy Belediyespor, Mithat Pala Çaykur Rizespor, başarılı kanat oyuncusu İsmail Haktan Odabaşı ise 1461 Trabzonspor takımlarına transfer olarak Afyonspor ile yollarını ayrıldılar.

GELENLER

Bu sezon Süper Ligde Beşiktaş, Trabzonspor ve A Milli Takım formalarını giyen tecrübeli sağ kanat oyuncusu Olcay Şahan, Somaspor'dan 1.90 boyundaki başarılı stoper Melih Şencan, Şanlıurfaspor'dan Beşiktaş patentli stoper Şiyar Kepir, Vanspor'dan Stoper Mete Yıldız, Adıyamanspor'dan stoper Eren Tokat, Bolvadin Termal'den sağ bek İsmail Hakkı Doğan, Vanspor'dan sol kanat oyuncusu Ali Aydemir, Tarsus İdmanyurdu'ndan Fenerbahçe patentli ön libero Uygar Mert Zeybek, Belçika Amatör Liginden orta saha oyuncusu Kaan Baysal, Siirtspor 'dan golcü Berat Tosun ve transferin bitimine saatler kala Göztepe takımından 21 yaşında ki genç ve başarılı forvet oyuncusu Ege Özkayımoğlu'nu kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz haftayı BAY geçirerek dinlenen, iki maç sonunda 4 puanla 9.Sırada bulunan deneyimli Teknik Direktör Koray Palaz'ın öğrencileri özellikle iki hafta önce Bursaspor karşısında izlediğim Afyonspor oynadığı tempolu bol pozisyonlu futbolunun karşılığını 1-0'lık sonuçla almıştı.

BU İSİMLERE DİKKAT

HES İlaç Afyonspor takımında dikkat edilmesi gereken isimler takımın beyni konumunda ki Olcay Şahan'ın yanı sıra, sağ bek oynamasına rağmen takımına ofansif anlamda da katkı sunan Alper Tursun, sağ kanat oyuncusu İsmail Hakkı Doğan, bitmek bilmeyen enerjisi duran toplarda ki etkinliği ile orta saha oyuncusu Kaan Baysal, Ali Aydemir ve forma giymesi halinde yeni transferi Ege Özkayımoğlu olacak.

***

Çarşamba günü oynanacak zorlu maçta savunmada cezalı Koray Baykara'nın yerine Ali Fırat Okur görev yapacak.

3.Bölgede daha etkili bir Petrolspor izlemeyi dilerken maçı izleyeceklerden ricam skor ne olursa olsun sahaya asla yabancı madde atmadan kötü tezahürat yapmadan sadece takımlarına destek vermeleri olacaktır.

Başarılar Petrolspor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?