AK Parti de değişim

AK Parti de değişim
24-05-2024

Batman'ın gündemi Türkiye'de olduğu gibi ekonomik kriz ve tabii ki krizin etkileri.

Sokaktaki fahiş fiyatlar bir türlü normale dönmedi ve dönecek gibi de değil.

Vatandaş aldığı hiçbir ürünü 2 hafta içerisinde aynı fiyata alamıyor ürünlerin çoğu haftalık hatta bazıları günlük değişiyor.

Peki insanlar bunu kanıksadı mı evet kanıksadı.

Normalleşme dediğimiz kavramla biz salgın döneminde karşılaştık salgında hepimizi 2 yıl boyunca eve hapsettiler.

Ne olduysa salgın döneminde gerçekleşti o iki yıllık süreç insanları iyice biat kültürüne yakınlaştırdı hatta artık her şeyi normal görüyoruz.

Salgın sırasında en çok konuştuğumuz olay salgından sonra hiçbir şeyin normal olmayacağı idi nitekim öyle oldu artık gerçekten hiçbir şey normal değil.

Kimse bu ekonominin ve gidişatın normal olduğunu söylemesin fiyatların bu kadar çıldırması normal değil ama insanların sessizliği ve sinmiş olması anormal.

Ekonomi ve normalleşmesi meselesine yine devam ederiz.

Batman'ın şu an gündemi AK Parti İl Başkanı Akif Gür'ün istifası.

Akif Gür'ün istifası aslında beklenen bir şeydi hani biz ona istifa demeyelim AK Parti başarısız olduğu vilayetlerde değişime gidecekti bu vilayetlerden bir tanesi de Batmandı.

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye geneli Ak Parti'nin oyu düştü ama Batman'da düşmedi adeta dip yaptı Batman tarihinde öyle bir başarısızlık ve hezimet yoktur diye düşünüyorum.

Düşünün AK Parti 22 yılın sonunda Batman'da ilk defa 3 parti konumuna düştü Hüda par çok başarılı bir seçim çalışması ile Batman'da 2 sırada yer alırken Ak Parti 3 oldu ve oylarını neredeyse %12 lira kadar düşürdü.

Başarısızlığı birine yazmak gerekiyorsa tabii ki yönetime yazmak lazım ve tabii yönetimin başında da Akif Gür var Akif Gür de bence gereğini yaptı ve istifa etti.

Mesele şu ki şimdi Akif Gür sonrası AK Parti İl başkanlığına kim geçecek.

Beklenti AK Parti'nin tekrar şahlanması. Bunun için de çok iyi bir yönetime bu işi çok iyi kurtaracak bir il başkanına ihtiyaç var herkesin kafasında genç cevval her yere koşabilecek ve gerçekten fark yaratacak bir il başkanının seçilmesi.

Ak Parti ne yapar Parti yönetimini genç birine mi teslim eder yoksa gelenekselci davranıp tekrar ortaya üstü bir aday mı belirler onun önümüzdeki günlerde net bir şekilde göreceğiz ama kesinlikle Ak Parti'nin değişime ihtiyacı var.

Bunu neden söylüyoruz eğer Ak Parti iyi bir yönetim oluşturmazsa önümüzdeki genel seçimde de başarı elde edemez çünkü gerçekten yapısal ve yönetimsel çok ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Ak Parti'de İl Başkanı kim olur kim olmalı önümüzdeki günlerde yine bununla ilgili belki bir şeyler yazarız ve konuşuruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?