AK PARTİ'NİN GİZLİ KAHRAMANI

08-11-2015

1 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçiminde sürpriz sonuçlar alındığını, seçim sonuçlarını tahmin etme yarışındaki anlı şanlı profesörlerin, ulusal kamuoyu araştırma şirketlerinin feci şekilde yanıldığını hepimiz biliyoruz.

AK Partinin bile beklemediği bu sonucun ortaya çıkmasındaki nedenler üzerine sayısız makaleler yazılıyordur; yazılmaya devam edecektir. Hatta uzmanlık tezi konusu yapılsa yeridir.

Türkiye genelini bir önceki yazımızda ana hatlarıyla ele aldık; gerçi Batman'ı da ele aldık. Ancak eksik kalmış bir detay vardı. O da AK Parti'nin gizli kahramanı.

Şöyle bağlamıştık son yazımızı : 'Sözün özü AK Parti bu defa iyi çalıştı, iyi organize oldu ve bu sonucu aldı. AK Parti ülke genelinde 8 puana yakın, Batman genelinde ise 10 puan artış sağladı. Batman'ın iki puanını, tahminlerin ve beklentilerin ötesinde oy almasını bir kişiye bağlayabiliriz. Müsaadenizle onu da bir başka yazımızda ele alalım.'

***

Evet işte bu yazı o yazı.

Şüphesiz AK Parti Ataullah Hamidi'nin 1. sıradan aday gösterilmesi, Hüda Par'ın seçime girmemesi, ülke genelinde istikrara duyulan ihtiyaç nedeniyle huzurun adresi olabilecek tek partiye yönelme nedeniyle oylarını arttırdı; ancak Batman AK Parti bu sefer farklıydı. 7 Haziran'da Bir milletvekilini kıl payı kurtarabilen AK Parti, 1 Kasım'da 2. milletvekilini alıyordu neredeyse.

AK Parti'nin Batman'da 10 puandan fazlasına tekabül eden bir artışla  % 60 oranında oylarını yukarıya taşımasının ve neredeyse 2. milletvekilini alabilecek seçim başarısını AK Partililer dâhil kimse beklemiyordu. Fakat AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı olan Kerem Korkmaz hem bekliyor hem de gecesini gündüzüne katarak çalışıyordu. O kadar iddialıydı ki seçim günü yaptığı tahmin bile neredeyse nokta atışıydı.

***

Batman AK Parti'nin yaptığı en doğru iş bu seçimde Murat Güneştekin'i Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlığına getirmesiydi. Murat Güneştekin'in yaptığı en doğru iş ise Kerem Korkmaz ile birlikte çalışmasıydı. 

Korkmaz'ın yaptığı en önemli iş basın- yayın kuruluşları ile AK Parti arasında sıcak ilişki tesis etmek oldu. 7 Haziran'da AK Parti Batman'daki basın yayın kuruluşları ile ciddi sorunlar yaşamış, basına yeteri kadar bilgi verilememiş, 4. kuvvet medyanın önemini pas geçilmişti. Kerem Korkmaz gazetecilik ve habercilik geçmişi nedeniyle AK Parti'nin yaptığı faaliyetleri basına zamanında servis ettiriyor, Batman'daki yerel ve ulusal yayın kuruluşları ile hem kurumsal hem de bireysel anlamda diyalog kanallarını açık tutuyordu.

***

18 Eylül'de listeler kesinleşince listeye giremeyen Kerem Korkmaz, bunu hiç sorun yapmadan kendisi listedeymiş gibi Batman'da kalarak AK Parti'nin başarısı için hem maddi hem manevi anlamda örnek gösterilecek fedakârlıklar yaptı. İncirlik Üssü gibi hassas bir yerde görev yapan Korkmaz listeye giremeyince görevine başlayıp hem ekonomik anlamda kayıp yaşamamayı, hem de seçim stresini yaşamamayı yani kolaycılığı tercih etmedi. Öte yandan şok bir şekilde liste başına getirilen Ataullah Hamidi ile geçmişte aralarında problem yaşanmasına rağmen bunu da sorun yapmayarak partisi adına en çok çalışan isim oldu. Ya da daha şöyle düzeltelim; Partisi adına en çok çalışan aday adayı oldu.

Eski bir gazeteci olması, ayrıca gazetecilik yaptığı günlerden beri tanıdığım için AK Parti için neler yaptığını hangi krizleri çok iyi yönettiğini yakinen biliyorum. Sistemli çalışıyor, notlarını alıyor, gelişen bir krize karşı soğukkanlı bir şekilde ve sabırla çok sağlam bir strateji izliyordu. Ankara'da bomba patlatıldığı gün AK Parti'nin seçim lokalinin açılışının iptali, Batman Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin aday gösterip-göstermemesi üzerine yaşanan kriz, 2013 ve 2014 yıllarına ait Batman AK Parti il başkanlığının vergi borçlarının vergi yüzsüzleri listesinde yayımlanması üzerine ortaya çıkan büyük krizi çözmede gösterdiği gayret ve izlediği strateji takdire şayandı. 

***

Hiç bir mecburiyeti ve resmi bir görevi olmamasına rağmen her sabah erkenden SKM'ye gelerek hem AK Parti'nin Batman'da tanıtımını koordine ediyor, hem basına servis edilecek haberleri yazıyor, hem de nerede bir eksik varsa oraya koşuyordu. AK Partinin reklam ve sloganlarını yerele uyarlıyor, İlçe ve köy demeden ev ve esnaf ziyaretleri yaparak, geniş akraba, arkadaş ve dost çevresini ziyaret ediyor "neden AK Partiye oy vermeleri gerektiğini" anlatıyordu. Öte yandan Seçim lokalini de ihmal etmiyor akşamları da vaktini lokalde geçiriyordu. Bir bakıyordunuz basın kuruluşlarının muhabirlerini taşıyor, bir bakıyordunuz müşahitleri ulaştırıyordu görev yerlerine hem de kendi aracıyla. SKM'den tek bir yemek yemediğini de iyi biliyorum çünkü daima ya büryan yemeye gelirdi büromuza yakın büryan salonuna ya da Cuma Ustaya giderdik beraber. Adaylarla beraber de gezerek ayrıca destek veriyordu AK Partiye. Ayrıca yaklaşık 2 ay boyunca Adana'daki ailesinden de ayrı kalarak üstün bir fedakârlık örneği daha gösteriyordu.

***

Sözün özü; AK Parti'nin Batman'daki gizli eli, görünmeyen kahramanı Kerem Korkmaz idi bence. Seçim biter bitmez de ayrıldı Batman'dan... Niye diye sorunca şu cevabı verdi: “seçim bitti benim görevim de bitti. Şimdi kendi işime ve aileme zaman ayırmam gerekir. Hem işimi hem ailemi ihmal ettim. Huzurluyum çünkü sandıktan huzur çıktı, istikrar çıktı, gerçek barış çıktı. Mutluyum çünkü Milli İrade sandığa yansıdı. Vicdanım rahat çünkü üzerime düşeni yaptım, gayret bizden başarı Allahtan.”

Hülasa bir seçimi daha bitirdik, ve AK Parti kısa sürede hem ülkede hem de Batman'da iyi iş çıkardı. Batman AK Parti'nin oylarını en fazla arttırdığı illerden biri. Bu başarıda 4 adayın ve SKM Başkanı Murat Güneştekin ile gizli kahraman aday adayı Kerem Korkmaz'ın payı var.

Umarım Hemşerimiz, eski meslektaşımız Kerem Korkmaz'ı daha iyi görevlerde görürüz.

Dostçakalınız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?