ALKIŞLAR BATMAN BELEDİYESİNE

ALKIŞLAR BATMAN BELEDİYESİNE
10-01-2022

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları;

Değerli dostlar;

Batman’da toplu taşımaları artıkça ki bunların başında belediye otobüsleri geliyor, kadınlar ve yaşlılar artık daha özgür bir yaşam sürüyor.

Özelikle son yıllarda Batman Belediyesinin otobüs sayısını yükseltmesi ve neredeyse Batman’ın her noktasına araç yollaması, evde miskin miskin oturan kadınları ve yaşlıları hareketlendirdi.

65 yaş olanlara ücretsiz, egellilere ise indirim uygulayan Batman Belediye otobüsleri her geçen gün kendini geliştirip yenilemekte.

Yeni gelen otobüslerde engelli rampasının yanı sıra engelli bölümünde yer alması engellilerin önündeki engelleri kaldırdı ve bir yerden bir yere gitmeleri için artık bir engel kalmadı.

Büyüyen ilimizde insanlar da iş güç nedeni ile hareket halindeler.

Çoğu aile eş dost akraba bu nedenle bir birilerinden uzak kalmakta ve bu nedenle toplu ulaşım araçları büyük önem kazanmakta. eskiden bu bir çile ve zahmetli iken şimdilerde artık çok rahat. zira Batman Belediyesinin otobüs sayısını yükseltmesi ve otobüs fiyat tarifesinin makul bir fiyata olması uzakları yakın yaptı.

Özellikle kadınlar ve yaşlılar otobüsleri tercih etmekte ve günlük ziyaretlerini mezarlık ziyaretlerini  hata alışverişlerini otobüsleri kullanarak rahat ve huzurlu bir şekilde yapmaktalar.

Bu aslında Batman kadınları ve yaşlıları için büyük bir adım. eskiden evde vakit geçirmek zorunda olan kadınlar ve yaşlılar bir şekilde özgürlüklerine kavuşmuş oldu ve kimseye muhtaç olmadan hareket etme gezip dolaşma fırsatı yakaladılar, harekete bereket vardır her zaman.

Çok gezen mi bilir çok okuyan mı sorusuna cevap veremem ama Batmanlıların kısa da olsa otobüslerle seyahat edip sosyalleşmeleri yeni mahalleleri keşif etmeleri yeni yüzler görmeleri bence çok önemli.

Özellikle kadın ve yaşlıların kendi başlarına özgürce gezmeleri, alışveriş yapmaları, hastaneye gitmeleri, yakın gelecekte birçok konuda fikir ve görüş sahibi olmaları açısından önemli.

Görmek, bakmak, gezmek, his etmek fikir sahibi tecrübe sahibi olmak ve en önemlisi özgür olmak çok ama çok önemli.

Bazılarımız yaşlılarımıza otobüsü kullanıyor diye kızıyor, ön yargı gösteriyor. oysa  siz de bir gün yaşlandınız mı özgürlüğün ne demek olduğunu anlayacaksınız. Evet onlar bedava biniyor ama onlar bu otobüsün bedelini bizi bu günlere yetiştirerek çoktan ödemişler, bunu bilelim lütfen.

Batman belediyesine de bir teşekkür etmeden sözümü bitirmek istemiyorum.

Alkışlar Batman Belediyesi Yetkililerine, yaşlılara ve engelli vatandaşlara gösterdikleri özverili çalışmalarından ötürü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?