ALKIŞLAR BELEDİYESPOR YÖNETİMİNE

10-05-2018

12 Temmuz 2017 tarihinde bu köşede ‘Belediye Yönetimi Nereye Koşuyor’ başlıklı bir makale yazmıştım.

Sporun bir kentin kalkınmasına verdiği katkılara değinirken, belediye bünyesine farklı branşlarda 70 civarında antrenörün alınmasını ve Hentbol’e harcanan paraların ne kadar gereksiz olduğunu eleştirmiştim.

En çok da 1.lige yükselen Hentbol takımına Brezilya ve Ukrayna’dan 4 yabancı uyruklu oyuncunun alınmasının doğru bir karar olmadığını yazmıştım.

Aslında yanılmamın sebebi şuydu. Hentbol Batman’da bilinen, yoğun ilgi gören bir spor değil. Türkiye’de de Futbol ve Basketbol gerisinde gelen bir spor dalı olmasıydı.…

Bu gerekçelerle Hentbol’a yapılan yatırımı eleştirmiş ve farklı branşlar için alınan 70 antrenör hamlesini doğru bulmadığımı burada dile getirmiştim. Hatta Batman Belediyespor’u yönetenlerin sporun ‘S’ sinden anlamadığını vurgulamıştım. O yazımda başkan vekili Şevket Aksoy ile Başkan yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’i de nezaket kuralları içerisinde eleştirmiştim.

Maalesef bu eleştirileri yaparken öngörüden uzak hareket ettiğimi almadım.

***

Geçen gece TP Kristal Parkta Belediyespor’un sezon kapanış gecesine katıldım. Gördüğüm manzara gerçekten beni sevindirdi.

Bir sezonda 6 bin 125 çocuğa spor eğitimi verildiğini gösterilen slayt ile öğrendim.

Dile kolay 6 bin 125 çocuk ve genç, gerekli malzemeleri temin eden ve onları eğiten Belediye yönetimini ne kadar tebrik etsek azdır. Geceye katılan çocukların gözlerindeki mutluluğu ve parıltıyı görmek çok güzel bir duyguydu.

Belediyenin slayt gösterisini izlerken spor dallarındaki çalışmalara tek sütunluk haber ayırdığımızı hatırladım. Onlara haksızlık ettiğimizi bir kez daha kanaat getirdim, 6 bin 125 genci Batmanlı 52 antrenör 18 farklı branşta eğitmiş.

Bu eğitim olmasaydı, o gençlerin hali ne olurdu?

Sokaklarda suça bulaşabilir miydi?

***

Gecede, Doç.Dr. Hacı Murat Şahin’in sunum yaptığı esnada yaptıkları faaliyetleri slaytlarla gösterirken, ben bir taraftan onu dinliyor diğer taraftan da sporcuların gözlerine bakıyordum. Onların mutlulukları ve haklı olarak gururlarını bende hissettim. Bu başarının yanında 23 sporcunun Türk Milli takıma seçilmesi ayrıca gurur verici.…

Bu başarıda 1. ligde mücadele eden Erkek Hentbol takımının ‘ŞAMPİYON’ olarak ligi tamamlayıp gelecek sezon Süper ligde mücadele edecek olması Batman tarihinin en önemli sportif başarılarından biridir.

Hakeza yine1. Ligde mücadele eden Masa tenisi takımımızın süper lige şampiyon olarak terfi etmesi büyük bir başarıdır.

Düşünün artık spor programlarında Batman’ın ismi anılacak. Alt yazıda Batman’ın ismi geçmeyecek.

‘İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır’ düşüncesiyle yapılan bu yatırımın meyvelerini ileriki yıllarda mutlaka alacağız. Hem Hentbol hem de Masa tenisi maçlarında Batman insanının ne kadar kadirşinas olduğunu göreceğiz.

Her iki spor dalında da başarılı olacağımıza ve süper ligin müdavimi olacağımıza inanıyorum. Bu başarıda başta Başkan vekili Şevket Ertuğ Aksoy’un ve Belediyespor kulübü başkanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in katkılarını ve emeklerini unutmayalım.

Batmanlılar adına her iki yöneticimize sonsuz teşekkür ediyor, Batman gençliği adına Petrolspor’da destek vermelerini ve Batmanlı gençlere daha fazla önem vermelerini istiyorum.

Dostçakalınız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?