ALKIŞLARLA GELENLER NASIL GİDERLER?

10-06-2016

Türk seçmen kitlesi defalarca şahit olmuştur, Türk siyasetine “Made in Turkey” misali gelenlerin sonra sonları ne olmuştur?

Nasıl gittikleri, klasik ve dram dolu bir öyküye benzer. Öykü mutsuz ve gözyaşları dolu bir sonla sonlanır.

İn Ali, Bin Ali Yıldırım” diyor CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve ekliyor “Binebileceği bir kayığı bile yok iken son on dört yılda nasıl olur da 30 gemiye sahip oluyormuş onu ben bilemem”. Sadece naklediyorum “İn Ali Bin Ali dediği Binali Yıldırım taze Başbakan ne mal bildiriminde bulunuyor ne de gemilerle ilgili açıklama yapıyor. Muhtemelen ülke sorunlarını çözmeye odaklanmıştır her halde”

Bu ne bereketli bir “Made in Turkey” siyasetidir gidiyor.

Anlayabilmiş değilim bir siyasi siyasete atılmadan önce fakir veya orta halli iken siyasete atıldıktan sonra “Mega” miktarda mal varlığına sahip oluyor. Adam sanki siyasetçi değil de… Şirketlere (nelere nelere sahip olmuyorlar) yatlara, katlara, özel uçaklara, pahalı otolara, gemilere, limanlara, inşaat firmalarına AVM’lere…  Sınırsız, limitsiz mal varlığına sahip oluyorlar. Kaynağı ne, bilen var mı? Bildiren var mı? Hesap soran var mı? Yargılayan var mı? Olmamalı mı? Dedim ya “Made in Turkey” siyaset çok anlamlı değil mi?

Rahmetli Süleyman Demirel’in bu kategoriye giren bir yeğeni vardı, Yahya Demirel Tansu Çiller’in kocası da farklı değildi. Rahmetli Özal’ın çocukları ve jaguarlı damadı da aynı tip ve şekil A’da görüldüğü gibi.

Daha yazayım mı? İnanıyorum ki bunca açıklama sizlere yeni yeni isimler ve skandallar ile faillerini yeterince hatırlatmıştır. Yazmak isterdim liste çok uzun köşeme sığmaz.

Ömrümüz olursa geldiklerini gördüğümüz gibi sonlarını da görürüz. Görmek yetiyor mu? Yetseydi bu Brezilya dizileri devam eder miydi?

Onları ellerimizle getirip ellerine muhtaç oluyoruz. Yaşam tarzımızı, ne yiyip? Ne içtiğimizi gramına kadar kuruşuna kadar belirliyorlar.

Biz onları getirdiğimiz gibi bir de GÖ - TÜ - RE - BİL - SEY - DİK Bunu başarabilseydik işte sorun, işte cevap, işte sonuç bunu bir yapabilseydik neler olurdu? Neler?

Bitiriyorum. Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?