ALLI PULLU MEKTUPLAR MİZAH 2

02-10-2015

Ey muhterem ve pek çok kiymetlu biatçularım bilusunuz biz Türkiye sevdalularuyuz da TL, Euro, Dolar’u da pek severuz sevdalularumuzla yatup kalkaruz.

Kim demuş size hizmet etmuya gelduk? Ula biz sizun efendinuz, halifenuz, başkanunuz değilmiyuz bre gafiller, daha anlamadunuz mu? Ah ula o 7 Haziran seçumu var ya hasta ettunuz peni. Vermedunuz dörtyüz koyunumu da.

Ula ne günlerdi o günler… Eskiden şeyh Mehdiullah’ın imamlaru yanumdaydular. Beraber yiyiydik-içiydik. Padişah sofralarundan farksuzdu soframuz.

Essad Beşşar kankamdu, iblis öz-Zekeriyacuğum vardu şimdi kaçtular, kayuplar ha peni terk ettular. Barako Odama’ya Ameruka’ya gittular haram zade kalleşler.

Bir Ahmedum kaldu yanımda o da pek tembel milli takumun maçlaruna gidi çocuk gibi top oyni; zıplayup hopli her tarafı oynayi.

Ne güzel yollarumuz vardu da. Yolumuzu pek kestirmeden çok çapuk çok da iyi yolumuzi bulidik.

Yahu biatçularum, uşaklarum nerden bileydum şeyh Medfullah’un imamlaru imam degul birer papazmuşlar. Ha oni onpir yıl sonra anladuk. Bilisunuz biz pek safuz. Saf altun gibiyuz ha onlar giderken sesumuzu, cüzdanumuzu kasamuzu çil çil dolar ve euro’larumuzu ha tüm yaptuklarumuzu Aralık-Ocak-Şubat demeden çekup kayut etmuşlar.

Hasta oldum, peruşan oldum, o zinduklarun, haşhaşilarun yaptuklarından öldüm öldüm dirildum da.

Size çok dedum verun baa dörtyüz koyun bu iş burda bitsun vermedunuzda bak dağlar bağlar bahçeler şehirler ne hale geldu tarafumdan çakallar, kurtlar, kürtler bastu finduk,çay tarlalarumuzu bakun ne hale gelduk da.

Ama Rabbum büyüktür o Rab ki yalnuz penum Rabbum bu durumlarda düzelur ha pen yine halifenuz, Başkanunuz olurum kitap, sunnet boyle deyu bre zinduklar ha beni anlamisunuz.

Baa yolcu gidicu deyiyolar ula bu iş İstanbul kurtalan expresi mu?

Tek yön’e piletümi kesiler ha gidecekmuşum. Gitsem gitsem sarayuma giderum da. Binbir masal gibu binbir odam var ula uşaklar.

Tuman Kurtulmuş’tan pek umutliydum Tuman Kurtulmuş olmiş Duman Kurtulamamiş hiç bir şey yapami.

El-ikram Duman etrafa pek siyah Dumanlar soli manzarami, görüntümi şeklimi şemamumu pek kirletti türi oda beni yolci edi pinmuşum sirtunuza ha pire indirmeye çalışi keyfimi boziy.

Pirde şu kovanililer ha düşti ha düşecek yok uçacak demuştum kurtlar,çakallar başıma uçuşi anlamiler.

Bir de Suriye’li falah uşağılar yolda yurumeyi bilmeyu. Denizlere açililer ula minareye çikupta uçmayi öğrenseler kaz uçarda suriyeli niçun uçmasun kanatlarumi yok bu fellah uşaklarun çay bardağunda boğuli boğuli başıma bela oliler.

Abdullahum gulum, pek lezzetlu pasturmam sucuğum Kayserilum seni de kaybettum da ben naptum? Naptumsa kenduma yaptum ben ettum ben buldum.

Ha bu size ucu yanuk son mektubumdur.

Pelki görüşürüz pelkide ayruluruz.pek az zamanum kaldu.

Biatçularım vermedunuz dörtyüz koyunu ha bakun ne hale gelduk inadum inat ben laz uşağuyum, Karadenizluyum. Hamsi yiyorum gece gündüz Horon tepirum sinirumdan attan düşüyorum beni anlamisunuz.

Bir Fuat Yavni yavşağı yaptuğum yapacuğum herşeyi ula benden önce biliy.

Dünya aleme bildiri başumu belaya soki. Dedum bulun bu uşağu atin içeru kimse bulamiyu dedular baa Başkanum bu devurda teknoloji pek yukari olmiş.

Adam görünmez olmiş o bizi göri,duyi biz oni göremiyoriz görünmez uşağu nasil tutalum?

 

 

 

Eskiden Ya Allah ya Medhullah El himmet hocam derdum o da gittu El Baraka konteynır  odama’nın ademi olmiş nehir ötesinde yaşayi pek yalnuz pek çaresuz kaldum.

Yazuk oldi baa ula uşaklar, biatçularım ne yaptum ne yaptumsa güzellikleri kenduma pislikleru size yaptum bole mi bilusunuz yazuk, yazuk ha size hazirlamiştum pek çok kazuk. Ula bozdiniz oyunlarumi vermeduler oylaruni bitirurken benim Rabbim Sevaplarunuzu paralarunuzu altunlarunizu pek kıymetlu herşeyinizu baa versun günahlarimu,suçlarimu size versun.

Amin,Amin,Amin ah Cüzdanim,kasalarum,paralarum,hesaplarum..

Padişahunuz, halifenuz

Başkaninuz

El şaban çok talep eden

El mi yaman ben-mu yaman

Efendinuz-İmza

Not: Biatçularım,uşaklarum bu size yolladuğum son mektubumdur.

Ula bir daha yollarumuz bir araya gelmezse o güzel yolumuzu güzel güzel bulduğumuz günleri unutmayasunuz. Arada sırada beni hatirlayasunuz.

Ha bu mektuplarumu sakliyasunuz benum gibisu gelmez bu fani dunyaya.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?