AMERİKA BAHARI

05-06-2020

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd’unpolis memuru DerekChauvin tarafından öldürülmesiyle halk adalet pankartlarıyla sokağa döküldü.
Dikkatinizi çektiyse siyahi kelimesi dışındaki kelimeleri siyah siyahiyi ise açık tonda yazdım. Eğer tüm bunlar hakkında hiçbir bilginiz olmasaydı siyahiyi açık tonda yazılan diğerlerini koyu tonla yazılan kelimeler olarak öğrenecektiniz ve uygulayacaktınız. Doğuştan ırkçı olunmaz. Irkçılık öğretilir. Beyaz bir çocuk siyahi bir çocuk iyi anlaşabilirler ve oyun arkadaşlığı kurabilirler. Sevginin dini, dili, rengi yoktur. 
Fakat beyaz bir polisin dizleri altında sadece sahte para taşıma şüphesiyle  “boğuluyorum” derken Floyd, o canii polisin yüzünde insanlıktan yana hiçbir emmare yoktu. Hayvani bir zevk vardı. “Özgürlükler ülkesi” Amerika’nın tek kabul ettiği renk “beyazdı”.
Amerika beşkardeşli bir ailenin eve gelen beş dilimli pastadan 4 ‘ünü yiyen fakat o son dilim için bozgunculuk ve kavga çıkartan en şımarık üyesidir.
Genelde Batının özelde Amerika’nın varoluşunu sömürü sistemine borçludur. Batı medeniyetinin varlığı ve yükselişi kan ve gözyaşlarıyla olmuştur. Beyaz adamın siyah adamı öldürmesi yasalarla güvence altına alınmıştır. Dillerine pelesenk ettikleri “insan hakları” ile tanınan Amerika Medeniyetini biraz yakından tanıyalım.
1770 Amerika Kölelik yasası: 
 “Bu yönetim bölgesindeki tüm zenci, melez ve Kızılderili köleler taşınmaz mal olarak elde tutulacaktır. Herhangi bir köle efendisine karşı direnirse sahibi ıslah etmeye çalışırken asi köleyi öldürecek olursa böyle bir kaza hiç olmamış gibi köle sahibi tüm cezalardan muaf tutulacaktır.”
Yıl 1770 Avrupa “sahibine direnen asi siyahı” öldürmenin hiçbir diyeti ve bedeli olmadığını ifade ediyor. Dolayısıyla siyahiyi öldürmek beyaza tanınmış doğal bir hak olarak tanıtılıyor. Gemilerle  günde 18 saat ağır işçilik yapmaları için Afrika’dan insanlar getirtiliyor. Zayıf köle beyazın işini görmeyeceği için bir kısım köleler denize atılıyor. Aralarında kadınlar ve hamileler de var. 
Bu yasa daha sonra Napolyo’nun girişimleri ile kaldırılıyor. Ancak köklerde yerleştirilen bu hastalığa çözüm olmuyor. Bugün Floyd’u boğarak öldüren polis başına bir iş gelmeyeceğinin güvencesinin ta o zamanlardan alıyor.
Tarihin tozlu çarklarını biraz daha geriye saralım.
632 İslamın İlk Evrensel Bildirgesi Veda Hutbesi :
“Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir; hepiniz Adem’in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Allah katında en kıymetliniz, takvası çok olan Müslümandır. Arabın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Sakat siyahi bir köle başınıza amir olarak tayin edilse sizi Allah2ın kitabı ile idare ederse onu dinleyin ve itaat edin.”
Haz. Muhammed (as) bu sözlerini hayatında tatbik etmiştir. Cahililiye Döneminde siyahi olduğu gerekçesiyle Kabe’ye yanaşması dahi yasaklanan Bilal-i Habeşiyi Kabe’nin tepesinde ezan okutan ilk peygamberdir Haz. Muhammed.  Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hesap soracağı günden haber veren dinin adıdır İslam. Adaletin bu denli vurgulandığı bir dini islamafobik sancılarla gündemde tutan ise barbarlığın başkenti insan çığlıklarıyla kurdukları kolonilerde yaşayan gözü dönmüş Avrupalılardır. Bana inanmıyorsanız Avrupa’yı bir de Tanrı ve İsa aynı özden olamaz dediği için Cenevre meydanında Ortodoks Hristiyanlar tarafından yakılarak öldürülen Üniteryanizmin kurucusu JohnBiddle ‘a soralım. Holokost dediğimiz Yahudilerin sistemli bir şekilde öldürüldükleri dönemde Amerikanın Hitlere desteğini anımsayalım. Olmadı 2002 yılında Saddam’ın zulmünden Iraklıları koruma başlığı ile Irak’a girip Saddam’ı mumla aratan zulümlerinden konuşalım. Turuncu renginin çocuk zihnimde yarattığı dehşetin sebebi olan Guantanoma mahkumlarının üniformalarından bahsedelim. Tek suçu vatan toprağında sömürülmemeyi istemek olan Iraklı kardeşlerimize yapılan aşağılık işkencelerden bahsedelim. Yarı çıplak görselleri hala medyada.
Avrupa’yı “ Konstantini’de Latin küllahı görmektense Türk sarığını görmeyi yeğlerim.” Diyen Grandük Notoras’a soralım. Şimdi Amerika yanıyormuş. Zulüm arşa yükselmiş. Gayretullaha dokunmuş. Bu baharın Arap baharından uzun sürmesini Abd lobilerini ve ekonomisini çökertene kadar eylemlerin son bulmamasını diliyorum.  İnsanlığın kanlarından ve ahlarından yükseltilen Avrupa medeniyetinin aynı ahlarla son bulmasını temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?