ANA MUHALEFETİN SİESTA GÜZELLİK UYKUSU

10-05-2016

Başbakan mı desem? Eski Başbakan mı desem? Yoksa dönemin Başbakanı mı desem? Davutoğlu’na inanın ki ne diyeceğimi tam olarak diyemeyecek bir belirsizlik hali yaşıyorum siz buna küçük bir şok da diyebilirsiniz.

Adamcağız üzgün, şaşkın, ağlamaklı veda açıklamasında haklı yere helallik istiyor, herkesten protokol gereği tüm siyasilerden.

Bizim ana muhalefetimiz de Sayın Kılıçsız Kemal Kılıçdaroğlu da saf, saf hakkını helal ediyor.

TV kanallarına da çıkıp hakkını helal ettiğini belirtiyor. Davutoğlu’nun da haklarını savunmak bize düştü diye övünüp duruyor.

Anlayacağınız hapı yutmuş çok kısa bir sürede yuttuğu hapın yan etkisinde neler olup bittiğinin farkında bile değil.

Aradan iki üç gün geçiyor hapın tesiri geçtiğinde anestezi almışçasına uyandırılma odasından uyandırıldığında aklı başına geliyor yahut akıllı danışmanlarınca uyarılıyor. Şimdilerde de çıkıyor bu bir darbedir diyor.

İktidara talip olan CHP’nin ağlanacak haline bakın. Durduğu yere bakın.

Algılama yetersizliğini fark edin. Halk bu cumhuriyet partisinden ne umabilir?

Nasıl iktidar etsin? Ve niçin? Siyasette bilimsel ve haklı bir çıkışları yok. AKP’nin yaptığı faulleri, ikram ettiği penaltıları değerlendirme yetenekleri yok.

Bahçeli’nin partisi de yani MHP kış bahçesinde donmuş buz olmuş halde sağ salimen ayakta durmaya çalışıyor beyefendi aynen Kılıçdaroğlu gibi. Muhtemelen uyarılarla hayli gecikmeyle adet yerini bulsun diye sert görünümlü ılımlı anlamda bir çıkış yapıyor bu Başbakanın gönderilmesine.

AKP mi çok başarılı? Bu muhalefet partileri mi yontma taş devrini yaşıyorlar ara ki doğru cevabı bulasın.

Hallerine, duruşlarına olmayan politikalarına bakın anlam vermeye çalışın verebilir de anlayabilirseniz ne halde olduklarını.

Diğer partiler derin dondurucu da eksi 270 derecedeymişler sanki ses seda yok.

Yakın bir geçmişte sosyal medyamızda bir Fuat Avni vardı çok kopya verirdi, sosyal medyayı inletir dururdu.

Genellikle de yazdıkları fire vermeksizin çıkardı. Şimdilerde Fuat Avni de yok ya da transfer edildi ondan da ses seda yok.

Kendini aratır, özletir oldu. Bu Fuat Avni denilen bilge adam yahut madam zira kod isim kullanıyor.

Çok renkli olaylar ve zamanlar yaşıyoruz yahut seçme hürriyetimiz bile olmaksızın bizlere yaşatılıyor. Bir hallerdir tünel misali içinden geçiyoruz oldukça uzun ve karanlık bir tünel. Tünelin sonunda nur mu? Var? Nar mı var? (Nar - ı Cehennem) bekleyip göreceğiz. Temennim AKP’nin yapmış olduğu ve gittiğimiz bu duble yollar bizleri triplex hayal kırıklığına uğratmasın diye umuyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?