ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

10-05-2020

Adeta Cennet Meleği olan anneler gününüz kutlu olsun. Anne kucağı ve sevgisiyle cennet arasında müthiş bir benzerlik olduğuna kalben inananlardanım değerli okur.

Hayatımıza anlam ve renk harmonisi katan annelerimizi tam anlamıyla ifade edebilecek kelimeler sözcükler bilmem var mı? Sözlüklerde ben bulamadım bulabilenlerin bana da anlatmaları özel ricamdır diyorum ve demeye de devam edeceğim. An-ne, iki hecelik bir kelimden bir özneden oluşan bu ANNE kelimesi anlam itibariyle ciltlerce ansiklopedi doldurur desem yeridir.

Bu realiteyi en çok anne özlemi duyanlar yahut anneleri rahmetli olanlar çok iyi bilirler hem de ne çok iyi…

Rahmetli olan tüm annelere dua ve cennet mekan olsunlar dileğimizi esirgemeyelim değerli okur. Vefalı olanlar kabir ziyaretinde bulunurlar. Gözleri ıslanır adeta yağmurlanır. Sanki yaşıyormuş ölmemiş gibi resmen konuşurlar anneleriyle. En azından ben böyle algılıyor böyle his ediyorum.

Yine anne olmak isteyip de anne olmayan olamayan evli hanımefendilere de annelik duygusunu doya doya tatmalarını ve anne olabilmeleri konusunda her zaman dua edelim. Onlar layıktırlar. Dileğim o ki bir an önce anne olabilmeleridir. Yüce Allahtan en çok istediğim bir dua bir dilektir bu dram.

Anne hakkı ödenmez. Anneler peygamberler doğurmuşlardır. Dahası yüce Allah’ımız cennetini annelerin ayaklarının altına sermiştir. Hani inancımızda …’’ Cennet annelerin ayakları altındadır ‘’ denir ya… Biz bunun anlamını hakkıyla bilseydik bilebilseydik ya…

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü olarak anneler günü olarak kutlanan anneler gününüz kutlu olsun. Evrensel bir değer ve anlamlı olan bu gün keşke senede bir gün olmayıp anneler günü her gün olsaydı olabilseydi diye düşünüyorum.

Hayatımızda anne gibi kutsal ve değerli bir değer var mı? Olur mu? Olabilir mi? Sanmıyorum asla olamaz. Sınırsız bir hazineye sahip olacağımıza yaşayan ve ellerini öpüp sarılabileceğimiz bir annemiz olsa bu bize en güzel armağan en değerli hazine değil de ne olabilir ki?
Bu konuda Dünya edebiyatı ve yazarları ne de çok eserler vermiş konu olarak ele almışlardır. Sadece satırbaşlarıyla geçiyorum. Kolay mı? Anneyi yazmak tasvir edebilmek. Anne bu anne başka da hiç bir erdem değere ve mutluluğa benzemez ki anne, annelik.
Bitirirken hepinizin anneler günü kutlu olsun. Allah tüm annelere hayırlı, sağlıklı ve mutluluk dolu uzun yıllar, ömürler versin dilek ve dualarımızla diyorum. Kutsal olan annelik ile anneler günü bu yıl içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayına denk gelmesi de ayrı bir mutluluk oldu. Kutsal olan anneliği kutsal bir Ay’da anmak ne de doyulmaz bir mutluluk olmalı

Öyleyse gün anne’yi ziyaret etme günü ve anıdır. Gidip mübarek elini doya doya öpüp alnımıza koyma günüdür. Onlar ki her şeylerini bizlere feda ettiler. Gereğinde canlarını.Hiç bir şey beklemeksizin.Bilmem ki anne ve anneliği nasıl anlatmalı muhtemelen basit görünümlü ama en çok zor olan bir davranış ile anlamlar harmonisi anneyi anlatabilmektir.

Salam ve saygılarımla değerli Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?