ARAMIZDAN BİR DEĞER ‘KAY’DI!

ARAMIZDAN BİR DEĞER ‘KAY’DI!
04-01-2022

Pazar sabahı saatler 11.00’e geliyordu.

Telefonun ucunda Trabzon’dan gazeteci meslektaşım Fatih, kısık bir sesle:

“Abi sizin Petrolspor güreş takımınız kaza yaptı. Antrenörünüz İbrahim Halil Kay vefat etti. 15 Yaralı var” dedi.

Uykulu gözlerle birden fırladım.

Yanlış mı duydum diyerek TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir’i aradım. Sorunlarına ve personellerine duyarlı Demir’in üzüntüden sesi çıkmıyordu. Olayı duyar duymaz apar-topar yola çıkmıştı.

Olayı hala inanmak istemiyordum.

Tekrar Trabzon’da görev yapan meslektaşım Fatih’i arayıp, kazanın son durumunu sordum.

Olayı duyan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Amasya-Çorum’daki İl yöneticiler, TPAO Genel ve Bölge Müdürlüğü ile Güreş Federasyonu da harekete geçmişti.

Olay yerinden gelen görüntüleri izledikçe hüngür hüngür ağladım çocukluktan bu yana tanıdığım İbrahim hocaya ve öğrencilerine…

Çünkü İbrahim hoca, hem Şirinevler’den hem de Çamlıtepe’de aynı mahallede oturduğumuzdan çok ikimizde spordan dolayı sık görüşürdük.

İbrahim hoca, çok sevdiği Çamlıtepe’den taşınınca:

“Ben Site’ye taşındım. Yerime yakınlarım taşındı ama bizimkiler komşun. Mahalleye de hasta babana da çok fedakarsın. Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin” diyordu

Uzun yıllardır Petrolspor Güreş Takımının Baş Antrenörlük görevinin yanı sıra TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Sosyal İşler Şefi olarak da görev yapan İbrahim Halil Kay, 4 çocuk babasıydı ama onun güreş takımında çocukları kadar sevdiği çok sporcuları vardı.

Batman Güreş sporu uğruna çok fedakarlıklar yaptı. Aldığı her başarıda ekmeğini yediği TPAO’nun katkısını unutmadı.

Olayı duyar duymaz Petrolspor altyapı tesislerine gittim ve orada hiçbir kulüp yöneticisinin ve antrenör arkadaşının ağzını bıçak açmıyordu. Olayı duyan diğer branşlardaki hocalar da oraya yas tutuyordu. 

Vefatından 2.5 saat önce telefon durumundan “Sivas-Tokat yolu. İstikamet Çorum” diye o gittiği çileli yolu görüntüleyip paylaşmıştı.

Saygılıydı,

Emektardı,

Karakterliydi,

Egosu yoktu.

Yetiştirdiği Milli sporcuların yanı sıra güzel ahlakıyla da örnekti.

Pazar günü olayı duyanlar, sosyal medya hesaplarından acıyı paylaşıyordu.

Gerek TPAO’da gerekse de spor camiasında sevilen bir isimdi.

O kadar fedakardı ki kazandığını bile sporculara veren bir antrenördü.

Bundan 20 gün önce Site’de oturuyorduk.

Bir İl yöneticimizin telefonu çaldı ve telefonun diğer ucunda Güreş Federasyonu Şeref Eroğlu vardı ve Batman Güreş İl Temsilciliğine İbrahim Halil Kay’ı atayacağız uygun mu diye sorunca salondaki herkes uygundur diyordu.

Henüz yeni Batman Güreş İl temsilcisi olan Kay’ı, erken kaybedeceğimizi hiç beklemiyorduk ama işte ölüm genç-yaşlısını dinlemiyor…

Dün Çamlıtepe’deki Mehmet Emin Terece camisinin yanındaki mezarlıkta toprağa verilen İbrahim hocayı sevenleri yalnız bırakmadı.

Dualarla uğurlandı son yolculuğuna…

Biz senden razıydık, Allah’ta senden razı olsun kıymetli dostum.

Mekan’ın cennet olsun hacı İbrahim Halil Kay…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?