ARTVİN HOPASPOR'U TANIYALIM

ARTVİN HOPASPOR'U TANIYALIM
01-10-2021

Pazar günü kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız Artvin Hopaspor takımı geçen sezonu 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyetle ligi 8.Sırada tamamladı.

Kadrosunu çok fazla bozmadan yaptığı önemli bir kaç takviye ile hedefini tıpkı Petrolspor gibi en kötü Play-off olarak belirleyen oldukça dişli bir rakip.

Geçtiğimiz haftayı Ankara deplasmanında aldığı 3 puanın morali ile kendi sahasında ilk galibiyetini almak isteyen 8 puanlı Petrolspor ile geçen hafta ligde Hendek Belediyespor'u 3-1 , kupada ise Başkent Gözgözler'i 2-0 yenerek 3.Tura yükselen 5 puana sahip moralli fakat yorgun Hopaspor karşında oynayacağı maç iki takım için de 6 puan değerinde bir öneme sahip.

HOPASPOR GEÇEN SEZONDAN DAHA GÜÇLÜ

Geçen sezonu 12 golle tamamlayan golcüsü Eray, Pazar'ı Erokspor'a, 5 gollü diğer forvet oyuncusu Niyazi Çolak'ı Nevşehir Belediyespor'a ,başarılı kanat oyuncusu Talha Aydemir'i gruptaki rakibimiz Belediye Kütahyaspor'a kaptıran Mor Beyazlı ekip kadrosuna Vanspor FK 'dan golcü Ali Say, Mardin Büyükşehir Belediyespor'dan forvet oyuncusu Melih Kılıç, Ispartaspor'dan forvet oyuncusu Bilal Çebi, 1922 Konyaspor'dan tecrübeli orta saha oyuncusu Selim Dilli, Belediye Kütahyaspor'dan stoper Ömer Yanık , Çankaya FK'dan kaleci Beycan Kaya ve forvet Murat Abdikoğlu, Muğlaspor'dan sağbek Osman Kocaağa ve Hacettepespor'dan 22 yaşında ki orta saha oyuncusu Çayan Poshoroğlu'nu dahil ederek güçlendirdi.

HOPASPOR'UN KİLİT İSİMLERİ : SAFFET GURUR YAZAR :

Geçmiş futbol kariyerinde hep üst liglerde boy gösteren 34 yaşında ki tecrübeli stoper Hopaspor'a geçen sezonun devre arasında katıldı ve 15 maçta 2 gol kaydetti. Karşıyaka- Samsunspor - Altay - Nazilli- Kırklareli - Ankara Demirspor ve Diyarbekirspor gibi güçlü takımlarda forma giyen 1.87 boyunda ki deneyimli stoper uzun boyuna rağmen oldukça atletik bir yapıya sahip.

Özellikle takımının kazandığı korner ve duran top organizasyonlarında hücuma dahil olan ve hava hakimiyetini çok iyi kullanıp bir çok kez gol atma başarısı göstererek dikkat edilmesi gereken bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

ALİ SAY : 

Geçtiğimiz sezonun ilk devresini 2.Lig ekibi Sivas Belediyespor'da geçiren ve takımı adına 20 maçta 10 gol kaydedip devre arasında Vanspor'a transfer olan Ali Say burada beklenen performansı gösteremedi ve 19 maçta sadece 2 gol kaydedebildi. Tecrübeli futbolcu geçen sezonu 12 golle tamamlarken bu sezon takımı Hopaspor adına 4 maçta 2 gol attı. 28 yaşındaki golcü oyuncu güçlü fiziği diri futbolu dar alanda ki becerisi ve sert şutlarıyla takımı adına goller bulabilen dikkat edilmesi gereken bir isim.

MELİH KILIÇ :

Geçtiğimiz sezon Mardin Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen ve kaydettiği 14 golle tüm dikkatleri üzerine çeken 27 yaşında ki başarılı golcü Ali Say ile birlikte konuk Hopaspor'un en önemli kozlarından biri olacak. Melih bu sezon görev yaptığı 4 maçta rakip ağları 1 kez sarstı.

SELİM DİLLİ :

Karadeniz temsilcisi Artvin Hopaspor'un yeni transferlerinden biri olan merkez orta saha oyuncusu daha önce Çorum FK , Fatsa Belediyespor Uşakspor ve 1922 Konyaspor'da forma giydi. Geçen sezonu iki takımda tamamlayan genç oyuncu 4 gol kaydetti. Görev yapması durumunda takımının orta sahadaki beyni olacak.

FURKAN TUŞİK :

Altınordu - Bayrampaşaspor - Ankara Demirspor -  Bucaspor 1928 - Şile Yıldızspor'da futbol oynayan ve 28 yaşında ki başarılı orta saha oyuncusu son 3 sezon da Hopaspor'da ter döküyor.

Bu sezon takımının orta sahadaki en önemli silahlarından biri olan Furkan Tuşik takımına geride kalan 4 haftada 2 gol kazandırarak ofansif anlamda da mor beyazlı ekibe ciddi katkılar sağlayabileceği sinyallerini veren dikkat edilmesi gereken iki yönlü bir oyuncu.

Daha önce Hopaspor ile 2018-2019 sezonunda aynı grupta yer alan kırmızı beyazlı ekibimiz rakibine kendi sahasında 1-0, deplasmanda ise 3-2 mağlup olmuş rakibi karşısında şuana kadar galibiyet alamadı.

Sezon sonuna kadar üst sıralar için amansız bir yarış içerisine gireceğimiz Artvin Hopaspor karşında Petrolspor'umuza başarılar dilerim.

Umarım yarın taraftarı güzel bir futbol ve alacağınız galibiyetle evlerine mutlu gönderirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?