ASLA VAZGEÇME

ASLA VAZGEÇME
31-03-2023

Petrolspor zorlu ve kötü günler geçiriyor.

Kulüpte kara kış bitmedi.

Baharı Ankaraspor maçında görürüz dedik ama o da olmadı.

 Önceki hafta Esenler Erokspor deplasmanından alınan sürpriz 1 puan umutlarımızı Nirvanaya çıkardı ama kendi evimizde seyircisiz maçta aldığımız ağır yenilgi bizi kendimize getirdi.

Umudumuz tükendi mi ASLA!

Vazgeçecek miyiz HAYIR! 

Evet, Ankaraspor’a yenildik ama düşme hattındaki rakibimiz İnegölspor’da yenildi. Puan veya puanlar alsaydık fırsattı ama olmadı.

Peki, neden olmadı?

Maça iyi başlayan Petrolspor kalesinde gördüğü erken golle şoka uğradı. Ankaraspor bu şoku ayağa yaptığı iyi toplarla ve hızlı oyunla lehine çevirdi ve akabinde ikinci golü buldu. Geride olmanın verdiği stres ile düzensiz bir şekilde Ankaraspor kalesinde pozisyonlar üretmeye çalıştık ve farkı bire indirmeyi Tuncay Fındıkçı ile başardık.

Petrolspor 2.yarının başındaki baskılı ve etkili futbolunu beğendim. Sağlı sollu kornerler akabinde kazanılan penaltı ve beraberlik. Devamı gelir mi dedi herkes ama ben bu sonucu korumamız gerektiğini söylesem de sistemsiz ve dağınık oyunla Ankara temsilcisinin ekmeğine yağ sürdük.

Maç boyunca savunmamızın arkasına  atılan tüm toplar tehlike oldu. En güvendiğimiz bölge olan 1.bölge soslar vermeye devam etti. Cihan Şentürk ilk yarı da başta olmak üzere net pozisyonlar çıkardı ama orta alandaki boşluk ve savunmanın ağır kalışlarına çaresiz kaldı. Özellikle yenilen 3. ve 4.gol evlere şenlik.  Misafir takımın 22 numaralı orta saha oyuncusu Erdal Öztürk yürüye yürüye tüm yarı alanı çalımlarla geçti.

Savunmanın önündeki isimler de buyur edince kaleye çok şık bir plase gönderdi. Bu gol yine iyi! Son golde takım, hakem daha düdük çalmadan ofsayt diye topu rakibe bıraktı resmen.  Sonuç olarak iyi ayaklara sahip Ankaraspor, ne oynadığını bilerek sonuca gitmesini bildi. Bizde de konsantrasyonsuzluk mu? Yorgunluk mu? sistemsizlik mi? bilmiyorum ama enteresan işler yaptılar. Rakip topu kaptığında dönemeyen, biz topu kazandığımızda hücuma hızlı çıkamayan bir takım görüntüsü vardı. Pas tercihleri ve kaptırılan toplar saç baş yoldurdu. 2.yarının başında oynanan oyun devam etse bunları yazmayacak, belki de başka şeyler konuşacaktık.

Ozan Karabacak, Ebu, Serdar Göncü, Okan Toprak ve oyuna 2.yarı dahil olan Hüseyin Çolak günün vasat isimleriydiler.

Özellikle Hüseyin’in performansı şaka gibiydi. Kendi oyunundan o bile memnun değildi eminim. Nihat Hocaya; ‘’acaba Melih kalsaydı oyunda daha mı iyi olurdu’’ diye sormak istedim. Günün çalışkan tek ismi de sağ bekte görev alan Yusuf Onur Arıkan deyip performans yorumumu noktalayayım.

***

Zaman zaman bizi heyecanlandıran ama çoğunlukla bizleri kahr eden oyunu oturup okumak, gerekeni konuşmak ve hemen çözümler üretmek gerekir. Bunu da umarım düşünenler olacaktır. Maçın hakemi ile ilgili çok konuşmak istemiyorum. Ben genellikle hakemler ile ilgili yorum yapmayı sevmiyorum. Ama özellikle ofsayt pozisyonlarında bayrak hakemleriyle uyumsuzluğu ve bana göre çalmadığı bir penaltı pozisyonu ile sınıfta kaldı. 

KENDİ İPİMİZİ KENDİMİZ ÇEKMELİYİZ

Evet, bu maç umudumuzu sarssa da fikstür avantajını düşününce haydi inşallah diyoruz yeniden. Önümüzdeki iki hafta Petrolspor için fırsat haftası. Evet, hiçbir bir rakip kolay lokma değil ama küme düşmeyi garantilemiş Tarsus İ.Y ve evimizde Bayburt Özel İdarespor ile sırasıyla oynayacağız. Bu haftalarda İnegölspor önce Bursaspor ile oynayacak sonra da zorlu Afyon deplasmanına gidecek.  Bu iki haftayı avantajlı şekilde geçirebilirsek dananın kopacağı haftaya avantajlı girebileceğiz. Yani kendi ipimizi kendimizin çekeceği haftaya İnegöl deplasmanına çıkacağız.

Bitiyor mu hayır! İnegölspor zirveye ve play of iddiası olan zorlu rakiplerle oynamaya devam edecek. Özellikle Çorum FK ve Amedspor deplasmanları ekmeğimize yağ sürebilir.  Yani hesap kitabın çok yapıldığı haftalara girilirken Petrolsporumuzun bu senaryoları çok iyi okumasın gerekiyor.

Bu süreçte yönetime de çok iş düşüyor. Futbolcular para ile motive olur bunu herkes çok iyi biliyor. İçeride var ise kalan paralar ödenmeli. Prim sistemi devreye girmişse devam etmeli. Masa başında gereken çalışmalar yapılmalı. Bu takımı ayakta tutmak için her şey yapılmalı. Şehir ayağa kalkmalı ve bu takıma sahip çıkmalı. Maddi ve manevi destek mutlaka verilmeli. Şahıslar üzerinden bu takıma küskünlükler bir tarafa bırakılmalı ve Petrolspor düşecek düşüncesi ortadan kalkmalı.

Biz değil İnegölspor kara kara düşünsün!

Biz değil Bursaspor  stresi yaşasın.

Biz vazgeçmeyeceğiz!

Hiçte kolay gelmediğimiz bu ligden düşmeyeceğiz.

İnananlar kazanacak, biz kazacağız. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?