ASLOLAN ÜLKEMİZİN ÖNCELİKLERİDİR

10-11-2016

Tamam, anlaşıldı: FETÖ terör örgütüyle mutlaka uğraşılmalı, her kurumdan mutlaka temizlenmeli, yargılanmalılar zira çok büyük tahribat ve zararlar verdiler.

Bu darbe girişimi görüldü ve yaşandı.

Yakın bir geçmişte, şehitler verildi, gazilerin sayısı da kabarık küçümsenmeyecek boyutlarda, ona da eyvallah, söylemek istediğim esas meselenin özü, Türkiye’nin öncülüğü, kalkınması ve bekasıdır, başlı başına asıl olan budur.

Her bazda profesyonel bilirkişilerce kurulacak bir kurul, FETÖ ile ilgili görevlendirilir.

Bu, polis, MİT, asker, sivil, müfettişler vekil yahut ilgili Bakanlar, İçişleri, Dışişleri, Adalet Bakanlığı ve diğer ilgililerden oluşmalı.

Her konuda FETÖ terörü ve yandaşlarına, suçlulara, bu örgütte yer alan bireylerden kitlelere kadar tam gaz çalışma ve soruşturmalar yürütmelidir.

Fakat ülkemizde yönetim, siyasi ve ekonomik bazda, dev hamleler, yatırım ve projeler, yapılan ve yapılacak uluslararası diplomasiden tutun da proje ve antlaşmalara dek ilgi, bilgi, teknolojik araştırma ve uluslar arası gelişmelere entegre anlamında yapılması gerekenler de yapılmalı.

Hayat devam etmeli.

Ülkenin olmazsa olmazları, bırakıldığı yerden hızla ve zaman kaybı olmaksızın telafi edilmeli. Bunlar, kalkınmada önceliklidir.

Günlerce, aylarca, yıllarca FETÖ’yle kaybedeceğimiz bir zamanımız yok.

Sonuna dek inlerine, cinlerine dalmalı, bu konuda ne gerekiyorsa ve ne pahasına olursa olsun yapılmalı ama ülkenin zamanı, parası, gündemi yüzde yüz FETÖ olmamalı.

Onlarla büyük zaman kaybı yaşarken kalkınma hamlelerimizde ve ülkemizin yönetiminde kaybedilecek zaman ve gündem, bizlere çok şey kaybettirirse, bu kayıplar FETÖ terör örgütünün lehine olmayacak mı?

Dolaylı olarak hedeflerine ulaşmış olmayacaklar mı?

Yani bu terör örgütünün sıfırlanması ve tamamen bitirilmesi hususunda yapılacaklar, yapılmalı, buna idam da dahil edilmek üzere.

Ancak hayatın ve devletin yüzde yüz görevi ve işi, sadece FETÖ terör mücadelesi mi olmalı? Normal hayata dönme zamanı ne zaman? Bütün gündem ve her şey sadece FETÖ mü olmalı?

Ekonomi? Eğitim? İstikrar? Kalkınma? Yatırım ve Projeler?

Ağır sanayiye geçiş, uluslar arası yapılan, yapılacak en önemli dâhili harici yatırımlar? Bunlara odaklanmak, büyük yararlar sağlayacakken, FETÖ ile yat, FETÖ ile ye, iç, onunla yaşa, ona odaklan, olur mu hiç? Olmalı mı?

Ada misali her yönümüzü bu FETÖ mü kuşatmalı?

Öncelik daima, ülkemizin sağlık ve bekası olmalı.

Sorunlarını adeta sıfıra yakın bir seviyeye getirmiş, hesap veren değil gerektiğinde hesap soran bir ülke olmak durumundayız.

Bu hedefe ulaşıncaya dek aşırı aktif olmak zorundayız.

Kalın sağlıkla siz saygın Batmanlılar ve değerli Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?