ASRIN VEBASI CİNSELLİK

03-09-2020


Günümüz gündemini; Kadın istismarı, İstanbul sözleşmesi ve cinsellik oluşturmaktadır. Bunların temel sebebi asrın vebası cinselliktir. Toplum yaratılış gayesinden uzaklaşınca, nefsinin, tutkularının esiri olmaktadır. Bunun tabii sonucu olarak ta bu günkü gündem oluşmaktadır. İnsanı Yaratıcıdan tanırsak, bu günkü cinsellik vebasının sebep ve sonuçlarını daha iyi anlarız. Bu vebadan kurtuluruz.
Yüce RABBİMİZ Kur’an-ı keriminde ; insanların atası Adem ve Havva kıssasıyla bu günkü hale nasıl gelindiğini bildiriyor. ‘’ Şeytana aldanan Adem ve Havva yasaklanan şeyleri yediler, avret yerleri açıldı.’’(Araf suresi;19-22.ayetler)(Taha;121.ayet). Yasakları çiğneme tutkusundan kaynaklanan, sınır tanımayan şehvetlerinin esiri oldular. İnsanın fıtratında yasaklara karşı örtünme duygusu hakimdir. ‘’Ey adem oğulları! Size hem mahrem yerlerinizi örtecek ve hem de güzel görünmenizi sağlayacak giysiler bahşettik.(Öyleyse, küfür ve zulüm sistemlerinin en belirgin alameti ve  dayanağı olan, toplumda her türlü fuhşiyatın, sapık ilişkilerin ve cinsel sömürünün yaygınlaşmasına yol açan çıplaklık kültüründen uzak durun! Namus, iffet ve ahlak gibi yüce değerleri pekiştirerek toplumsal çözülmenin önüne geçen, ayrıca sizi sıcaktan ve soğuktan koruyan daha zarif, daha güzel elbiseler giyin! Fakat bu arada dış görünüşünüzü güzelleştirirken kalp ve ruh güzelliğini ihmal etmeyin! Unutmayın) Elbisenin en iyisi,( en güzeli kötülüklerden titizlikle kaçınarak dürüst ve erdemli insan olmak anlamına gelen) Takva elbisesidir. İşte bunlar ALLAH’IN ayetlerindendir.(o halde,) düşünüp öğüt alsınlar diye.(bu ayetleri insanlara ulaştırın)’’(Araf suresi;26.ayet). ‘’Ey Ademoğulları! Sakın şeytan, atalarınızın (günah işlemelerine), giysilerini üzerinden soyup mahrem yerlerini bir birlerine göstererek(böylece) cennetten çıkmalarına sebep olduğu gibi, sizide kandırıp günaha sürüklemesin! (Aman dikkatli olun!) Zira şeytan ve dostları, sizin onları göremediğiniz bir boyuttan sizi görebilirler. (Gerçek kimliklerini hissettirmeden ustalıkla aranıza sızar,hiç beklemediğiniz anda akıl almaz yöntemlerle, sosyal medyada olduğu gibi, sizi aldatmaya çalışırlar. Üstelik insanlar arasında onlarla işbirliği yapanlarda var.) Doğrusu biz şeytanları, iman etmeyenlerin (en yakın müttefiki. Akıl hocası ve ) dostuhaline getirdik.’’(Araf suresi;27)
Şeytan insanın iç güdülerine hitap ederek, insanın nefsine baskı yaparak, nefsi esir almaya çalışır. Şeytanın emrine giren nefis, Akıl ve Ruhu etkisizleştirir. İnsanı sınır tanımaz haline getirir. İnsan iç güdülerinin esiri olur. Bu günkü nesil iç güdülerinin esiri olmuştur. Bu halden insanların kurtulması ve korunması için Yüce RABBİMİZİN Mesajına bakalım.’’ İnanan erkeklere söyle: Bakışlarında ölçülü olsun(kadınlara gözünü dikip bakmasın)lar. İffet ve namuslarını korusunlar. Bu onlar için en temiz(ve erdemli) davranış şeklidir.(unutmasınlar ki) ALLAH(C.C.) Yaptıkları her şeyden haberdardır.’’(Nur suresi;30.ayet)’’(İnanan kadınlara da söyle: bakışlarında ölçülü olsunlar( her türlü ahlaksızlıktan, çirkin davranıştan uzak durarak) İffet ve namuslarını korusunlar. (Toplum içine çıkarken) Görünen yerleri hariç(kadınsı cazibe ve) güzelliklerini göstermesinler. Birde( başlarına alacakları) örtülerini,(saçları, kulakları, boyunu, gerdanlığı ve göğsü örtecek biçimde) yakalarının üzerine salıversinler. (Ayrıca vücut ölçülerini tamamen kapatan kıyafetlerini giysinler. Gerek giyim, kuşamlarında, gerek söz ve davranışlarında  mümin hanıma yaraşır ağırbaşlı ve edepli bir tavır takınsınlar)….. .Siz iman edenler:  Toptan  günahı  terk edip, ALLAH’A yönelin ki, mutluluk ve kurtuluşa erebilesiniz.’’  (Nur suresi;31.ayet). İslami tesettür karşısındaki insana şu mesajı  verir; Benim kişiliğimle ilgilen dişiliğimle değil. Cinsellik İslam’da; makbul olandır. Aynı zamanda ibadettir. ALLAH’IN insana verdiği yetenektir. İnsan neslinin devamı için bu yetenek şarttır.
 İslam dışındaki inanç sistemleri, kadına günah unsuru olarak bakmışlar, kadını değersizleştirmişlerdir. Hıristiyan Rahibe kadınlar evlenmekten men edilmiştir. İfrat ve tefrit düzeni hakimdir. Yanlış olan önerilmekte ve desteklenmektedir.
 Asrın vebası cinsellik aşırı cinsel uyarımdır. Bu günkü nesil kişiliğini kaybederek dişiliğine odaklanmıştır. Hormon ve iç güdüler insan aklına egemen olmuştur. Toplumun her alanındaki gençlik ve yaşlılar kendilerini sergilemek için, şeytanı bile yoldan çıkaracak haldedirler. Genç kızlar giyimleriyle, davranışlarıyla, üryan halleriyle kendilerini sergilerken, genç erkeklerde onların uydusu haline gelmiştir. RABBİNİ Tanımayan haddini bilmeyen bir nesil oluşmuştur. Bu nesli oluşturan, başta sosyal medya olmak üzere, ALLAH’A Kulluk bilinci vermeyen, yaratılış gayesine zıt eğitim ve öğretim sistemi, bu sistemi oluşturan demokratik laik müşrik anlayıştır. Modernlik safsatası ve dönüşü olmayan hayat felsefesi insanımızı tutsak etmiştir. İnsanımızın özgürlüğü elinden alınarak, tutkuların esiri haline getirilmiştir. Şehvetin esiri haline getirilen nesil **** felaketine sürüklenmektedir. Son günlerin gündem konusu olan cinsel istismara uğrayan, canına kıyan İpek Er kızımız bu gidişin örneğidir. Peki, bu gidişe nasıl mani olacağız? İnsan kendi saadetini de, felaketini de kendi eliyle hazırlar.
 Müminin görevi; asrın vebası cinselliğe ait olmak değil, nesle sahip çıkmaktır.Bu asrın vebası cinsellik ve neticelerinden kurtulmanın çaresi kayıtsız şartsız İslam’a sarılmaktır. İslam: cinselliğini, güdülerini, ALLAH’IN emirleri doğrultusunda, aklın denetiminde kullanmayı, uyarıcıdan uzak durmayı önerir. Vahiy; insanın kendisini tutmasını önerir. Oruç tut, günaha karşı kendini tut. Uyarılara karşı insanın donanımlı olması lazım. Bunun içinde ALLAH’IN Mesajıyla hayatımızı inşa etmeliyiz! İnsanlığın cinsellik vebasından kurtuluşunun anahtarı, insanlığın değişmez değerleri  İslam hakikatine teslim olmaktır. Kur’an-ı kerimin Asr  suresi bize bu halden kurtuluşu bildirir. İnsanlık cevheri kaybolduğu zaman, insan bataklığa düşer, ziyandadır. Bu ziyandan kurtuluş; İman etmek, Salih amel (İslam’ın razı olduğu hayatı yaşamak), Hakkı ve sabrı tavsiye etmek. Her aklı yerinde olan insan bu kuralları yaşamalı, önce yakınlarının, sonrada çevresindeki insanların yaşamaları için gayret göstermelidir. İnsan soyunun kurtuluşunun anahtarı Kur’an-ı kerimdir. Aksi hüsrandır. Ya RAB! Bizi kaybedenler arasında kılma! Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?