Azerbaycan’ın Fazıl Say’ı Batman’da

26-11-2018

Bu akşam bence her nereye, kime randevu verdiyseniz randevunuzu iptal edin ve Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi`ne gelin.

Yine kulakların pası silinecek bir müzik şöleni olacak şayet.

Batman Belediyesinden Ücretsiz Salon Konseri olarak organize edilen, Efgan Zeki Saleh “Müzik Şöleni”

Bu eşsiz müzik şöleninde dünya müziğinden seçkin örneklerin yanı sıra aşina olduğumuz Azerbaycan ve Anadolu türkülerini dinlemeye davet ediyor

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarından Prof. Dr. İlgar İmamverdiyev (Tar), Doç. Dr. Efgan Zeki Saleh (Piyano), Çukurova Üniversitesi Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Ferhat Ağamalızade Tan Berk (Keman) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim ve Konservatuarı Şube Müdürü - Sanatçı Atik Sahil’in (Şan) sahne alacakları bu müzik gecesinde müziğe doyacaksınız.

Bu ücretsiz konsere tüm halk davetli.

Çağan Irmak yine sahnede

Çağan Irmak, sanırım yine sinema salonlarında gözyaşlarını sel etmeye geliyor, mendiller hazırlansın, filmin konusuna gelince;

Kaan (Tolga Tekin) bin bir emek ve zorlukla çalışma hayatında yükselmiş, başarılı bir iş kariyerine sahip olmuştur.

Eşi, iki çocuğu ve işiyle ilgilenirken, bir sahil şehrinde yaşayan babası Eşref'i (Altan Erkekli) ise biraz ihmal etmiştir.

Ancak günün birinde babasının geçirdiği rahatsızlık, onu babasının yanına gitmeye zorlar, ancak yoğun işlerinden ötürü babasını İstanbul'a, evine getirmeyi tercih eder.

Son derece iyi niyetli ve iyi kalpli bir insan olan Eşref Bey, burada yük olduğunu hissedince geri dönmek ister. İçindeki bulundukları güç durum, özellikle Kaan için zor kararlar almayı ve sıkı bir vicdan muhasebesini gerektirecektir.

Evde DVD izlemek isteyenlere tavsiyem ise Nuri bilge Ceylan`dan ‘’ Ahlat Ağacı’’ filmi olacak. Batman`da açılan D&R, film, kitap, müzik eksikliklerini giderecek bir kampus konumunda şu an. Şimdi gelelim filmin konusuna;

Üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra memleketi olan Çanakkale'nin Çan ilçesine dönen Sinan (Doğu Demirkol), işsiz güçsüz bir şekilde günlerini geçirmektedir. Bir yandan en büyük hayali olan, kendi yazdığı Ahlât Ağacı adlı kitabı bastırabilmek için gerekli maddi kaynağı kapı kapı dolaşıp ararken, diğer yandan da etrafındakilerle, ailesiyle ve özellikle babası İdris'le (Murat Cemcir) birçok sürtüşmeler yaşar.

Ahlât Ağacı filmi, dünyadaki ilk gösterimini 2018 Cannes Film Festivali yarışma bölümünde yaptı.

Ve Müzik Cd si Tavsiyesi

Amerikalı soul vokali Charles Bradley’nin “Black Velvet” adlı albümü, sanatçının hayatının son döneminde stüdyoda kaydettiği şarkıların yanı sıra, Nirvana, Neil Young gibi isimlerden uyarlanan cover’ları içeriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?