BAHSETTİĞİM BU DEĞİLDİ

28-09-2015

Geçen hafta Bergamaspor deplasmanında alınan yenilgi sonrası köşemde yazdığım yazımı hatırlayın. Petrolspor’un bu sezon ligde aldığı ilk mağlubiyetin çok abartılmaması gerektiğini, takımın da iyi olduğu yönündeydi.

Ancak bazı otoritelerce bu yorumumun daha sert olması gerekirdi düşüncesi hakimdi. Sezonun henüz başı olmasından ve zorlu bir deplasmanda alınan bir yenilgi sonrası takımı demoralize edecek yorum yapmamın kimseye fayda sağlamayacağını söylediğimde bana hak verdiler. Bu hafta kendi evinde ve seyircisi önünde Van BBSK karşısında oynanacak futbolu hep beraber görelim ona göre yorum yaparız dedim.

Dedim ama bir yanım demez olaydı deyip duruyor. Futbola dair öngörülerim herkesçe takdir edilir ama bu kez yanıldım sanırım. Takım iyi oynuyor ve gelecek vaat ediyor diyordum ama alınan farklı mağlubiyet bu tezimi birazcık sarstı sanırım. Sakın kimse bana rakip Van BBSK güçlü bir takım alınan sonuç normal demesin. Deplasman olsa belki yine hadi diyebilirdim ya da Van müthiş bir futbolla galibiyet alsaydı yapacak bir şey yoktu diyebilirdim. Bu açıdan bugün yazımın sertlik dozajını azcık artıracağım zira kaybedilen puanlar hedeften uzaklaştıracak. Tedbir almanın zamanı geldi sanırım.

***

Nereden başlasak ne desek diyebileceğimiz bir maç oldu. İlk şoku maç kadrolarını gördüğümüzde geçirdim. Orhan Hocanın elbette bildiği bir şeyler vardır ama kadroda kaliteli ayakların yedek kalması anlamsız geldi bana. En basit örnek Emre Yakut’un yedek bırakılması gibi. Diğerlerini teknik heyetin bir bildiği var deyip yazmıyorum. Neyse tıklım tıklım tribünler karşısında maç başladı. Ne oldu bilmiyorum ama sahada özellikle ilk 10 dakika ruhsuz bir takım vardı. Zaten bu anlarda da, biri savunmanın sağında bulunan Ramazan’ın diğeri kaleci Süleyman’ın uzaklaştıramadığı topla kalemizde gördüğümüz gollerle 2-0 geriye düştük. İlk golün şokunu atlatmadan, ikinci golü yiyince takım iyice sersemleşti. Savunma hattında yapılan hatalar, orta sahanın zahmet edip pres yapmaması ve hücuma top aktaramaması misafir takımın işini kolaylaştırdı. 25. dakikadan sonra takım biraz toparlanmış gözükse de cılız ataklarla ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. Umudumu ikinci yarıya sakladım. Çünkü Petrolspor birkaç maçında ikinci devre daha iyi futbol oynadığını bildiğim için heyecanlıydım. Dediğim de oldu aslında bir nevi. Top tamamen Petrolspor’un kontrolünde ama etkili ataklar gelişmiyordu. Çok güvendiğim isimlerin başında gelen Sabahattin Usta gününde değildi. Sağ tarafı Tolga zorlasa da yakalanan birkaç pozisyonda hücum oyuncularının kontrolsüz vuruşları sonuçsuz kalıyordu. Rakip Van BBSK skoru koruma düşüncesinde olacak ki ilk yarıdaki gibi baskı yapmıyor tamamen savunma yapma planı içine girdiler. Petrolspor savunmasının önde olduğu bir anda da 3.golü bulup 3 puanı hanesine yazmasını bildi.

***

Geçen hafta yazdığım yazıdan çok uzakta olan bu yorumumun tüm suçlusu bu hafta ruhsuz futbol sergileyen futbolcular olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum.

Takım kötü değil derken bahsettiğim bu değildi.

Ama diyerek pozitif düşünmeye devam ediyorum.

Telafisi olacak haftalardayız.

Yönetimin ve teknik heyetin bu açıkları görerek kapatacaklarını kesinlikle düşünüyorum. Hedefimize olan konsantrasyonumuzu bozmamamız gerektiğini düşünüyorum. Tribünleri doldurarak görevlerini yapan seyirciye bayram hediyesi veremediniz ama önümüzdeki zorlu Kastamonu1966 deplasmanında alacağınız puan veya puanlar onları teselli eder düşüncesindeyim.  Bekleyelim ve görelim…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?