BAKIŞ AÇILARI ÜZERİNE...

22-11-2017

İyilik ve kötülüğün bir kalıbı yoktur. Bunun gibi güzellik ile çirkinliğin, insani olarak düşünülürse hayır ile günahın, haklı ile haksızın da bir kalıbı yoktur.

Bu insani duyguların tümü insani değişkenlikler gösterirler. Milletten millete, toplumdan topluma ve nihayetinde kişiden kişiye farklılıklar gösterirler. Bu farklılıklar, farklılığın da ötesinde inançlara yansıyacak kadar da zıt kutuplu dünyalar ve insanlar var edebilir.

 Hal böyle iken dünyayı ortak doğruların esiri etmek, beraberinde birçok yanlışı var eder. Bu yanlışlar zaman ile kalıplaşmaya, kalıplar yeni cepheler açmaya ve cepheler dünyaya ve insanlığa başka bir açıdan bakmaya sebep olur ki; bu dünyada insanlığın ayrışmasında ki en önemli sebeptir. Ayrışan insanlık, doğal olarak ayrışık fikirler var edecektir. Ayrışık fikirlerden kaynaklı, yeni planlar belirecektir.

 Bu planların neticesinde de insani menfaatlerini düşünen bazı insanlar bir başka bazı insanları yanlış diye niteleyip, onların olan birçok şeyi kendilerine isteyeceklerdir. İşte bu isteme anında vermeyen taraf ile almak isteyen tarafın var ettiği kaosa insanlar savaş demiştir. Yani savaş birilerinin mutluluğu için, birilerinin mutsuz olmasını gerektirecek insani dışı girişimdir ve bundan nefret ediyorum. Birilerinin mutluluğu için birileri mutsuz olmamalıdır. Herkese her şeyin yetebileceği dünya da kaos var eden politik, sosyolojik ve ideolojik bütün kavramların var ettiği tanımın içeriğinde ki ana tema her şey benim olsundan başka bir şey değildir.

Her şey benim olsun isteyenlerin, her şey onların olmasın diyenlerin, bu her şeylere kıyıdan köşeden ortak olanların ve uzatmak istemiyorum daha birçok kimselerin, bunu yaparken karşıda gördükleri şey kötü, kendileri iyidir. Karşıda gördükleri şey çirkin, kendileri güzeldir. Karşıda gördükleri şey haksız, kendileri haklıdır.

Sevgili dostlar; iyiliği kötülükten ayırabilmek, lahana turşusunun içinden, sırıtan havucu görmek kadar kolay değil ki. İnancınız ile değerlerinize göre insanları ayrıştırıp, sizden geri kalanlara kötü derseniz, sizden başka geriye iyi kalmaz ki. Bir tek sizin dediğiniz doğru ise geçmiş ve gelecek eli mahkum size güler ki. Haklıyı haksızdan ayırmanın formülü sizin inandıklarınız ise eğer, haksız diye nitelediğinizin inandıkları boşluğa düşer ki.

Vicdanlarınızı hakim kılın, kendiniz sanık olun. Geriye kalan her şey iyi, haklı, güzel ve doğru olacaktır.

Esen kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?