BARIŞA GEÇ KALINMAMALI

28-03-2016

Dünyada hiç bir savaş yoktur ki süresiz olsun, barışla, antlaşmalarla bitmesin.

Barış ve antlaşmalara ne kadar çok geç kalınırsa her iki cephede ölümler artar da artar. Sayılar tavan yapar. Peki niçin geç kalınıyor?

Barışı ya da antlaşmaları geciktirmenin yararı ne? Bu çelişkiyi, bu acıları bu insanlık dışı hatayı olumlu görüp, açıklayabilecek birileri var mı?

Dönemin İngiltere Başbakanlarından Winston Churchil “Eğer biz Adolph Hitleri zamanında anlayabilseydik, istek ve amaçlarını anlayıp karşı tedbirler alsaydık milyonlarca insan ölmeyecekti” diyordu.

İşte buyurun! Buradan yakın ince siyaseti açısından Dünyaca meşhur İngiliz siyasileri de özellikle de Churchil Alman ordusunun basit ve hasta bir onbaşısı olan Hitleri tanıyamaması, kale almamaları, politikasını ve hedeflerini gözden kaçırmaları Dünya savaşlarına ve milyonlarca insanın ölmesine neden olmuşlardı.

Peki, sonra ne oldu? Bu savaşlar yüzlerce yıl mı sürdü? Şüphesiz ki hayır bitti 4 – 5 yıl sürdü. Ama bitti. Bitmesi ne demek? Milyonlarca insanın daha ölmesini engelledi.

Birçok değişik alanda doyuma ulaşmış siyasiler.

Tarihte anılsınlar diye süper egoları gereği, ya da aşağılık kompleksi alt yapısından kaynaklanan hırsları gereği şan ve şöhrete karşı popülaritelerini arttırmak uğruna mutlaka savaşlara ihtiyaç duyarlar bu savaşlar yapay ve suni olsa da, hatta ortalıkta savaş sebepleri ve esintileri bile yoksa ne edip, edip savaşlar çıkarttılar adeta imal ederler.

Gaye ve amaç belli. Tarihe geçmek, kahraman olarak anılma sevdası ortalığı yakar, yıkar talan ederler.

Adolph Hitler bunun tipik bir örneğidir. Ancak Dünya var oldukça Hitler kategorisine girenler bitmez, sıfırlanmaz her zaman sahneye çıkarlar.

Bosnalı Sırp “Radovan Karaciç” gibi Srebrenitza da soy kırımı yaptı.

Bosna’da halen toplu mezarlar çıkmaya devam ediyor.

Lahey’de 8 yıldır yargısı devam eden bu cani kişi kırk yıla mahkum oldu.

Çünkü insanlık suçu işlemişti. Peki, bu cani suçlu son suçlu mu?

 Bu hasta ruhlular insanlık var oldukça bir şekilde fiilleriyle Dünya sahnesine çıkıp kendilerini ifşa edeceklerdir. Sonları gelmez bu hasta ruhluların.

Bitmez bu tipler her an her Ülkede benzerleri çıkar. Buna şaşırmaktansa bunları tanıyıp kendilerine doğru teşhis koyup işleyecekleri suçları önlemek, engellemek daha doğru olmaz mı?

Tarihin antika rafları bu ruh hastalarıyla dolu, dopdolu adları, unvanları, fiilleri sayıla, sayıla bitmez.

Duam o ki Allah herkesi, tüm Dünyayı bu ve buna benzer insan görünümlü cani varlıklardan korusun ve onlara savaş çıkarma fırsatı vermesin.

Ancak yegâne çıkar yol sadece dualar değil karşı ve güçlerinden daha da güçlü önlemler alıp hayata geçirmektir, bu şahıslara ve şahsiyetlere de asla şans, fırsat vermemek de bir nevi önlemdir.

Dominant hale gelmelerine aşılmaz setler koymak tüm insanlığın görevi olmalı diye düşünüyorum.

Herşeye rağmen her savaş mutlaka barışla biter.

Önemli olan ölümleri arttırmadan bir an önce olması gereken barışı devreye koyup ölümlere son vermek; adeta küçük bir köy haline gelen bu içinde bulunduğumuz gezegeni güllük gülistan yapmak. İşte onun için barış diyorum. Minik bir şiirimle bitiriyorum:

 

 

 

 

 

HER ŞEY BİTTİ.

Ben senin yollarını

gözlüyorken,

yollar bitmiş.

 

Ben sana hasret iken

Meğerse ömürler bitmiş.

Gelmedin dönmedin

Bir de baktım ki ,

Hayat bitmiş.

 

Evrenin başka bir boyutunda

Sensizlik modunda

Yaşama dair her şey donmuş.

Yüreğimin iklimsiz, mevsimsiz,

Boyutunda.

25.03.2016 İSTANBUL

 

Kalın sağlık ve sevgiyle siz Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?