BAŞKA PETROLSPOR YOK

17-03-2016

Petrolspor sudan bir sebepten dolayı ertelenen Bergamaspor ile kozlarını paylaştı ve 3 puanı tek golle hanesine yazmasını bildi.

Hedefi olan play-off’u bir yana bıraktık ta, şu düşme hattından çok risk olmasa da uzaklaşarak rahat nefes aldık. Ve en azından bundan sonraki karşılaşmalar için kimsenin ensemizi koklamasına fırsat vermedik.

Bu maçın farklı bir durumu var aslında. Hiç beklenmedik bir şekilde federasyon tarafından alınan karar ile güya hava muhalefeti bahanesiyle ertelenen maç o dönem için büyük önem arz ediyordu. Aldığı sonuçlarla iyi hava yakalamış bir Petrolspor vardı. Hedefine odaklanmış ve play-off sınırına yaklaşmışken böyle bir galibiyetin o zaman alınması ne kadar önemli olurdu siz düşünün.

Neyse deyip Petrolspor-Bergamaspor maçında yaşananlara göz atalım.

Gözüme çarpan ilk detay statta yerini almayan taraftar oldu. Sezonun başından beri seyirci sayısı bu kadar az olan başka bir karşılaşma olmamıştır. Hafta içi olması ve taraftar gruplarının dargın olması nedeniyle sessiz sedasız bir karşılaşma izledik desek yeridir. Petrolspor, Ankara saldırısında ölenlerin anısına siyah formasıyla sahaya çıktı. Kadro ise cuma günü oynanan Gölcükspor karşılaşmasının bir nebze benzeri. Aykut’un yerine Mehmet Yılmaz, Süleyman Baykuş’un yerine Celal Geyik ve İleride Habip Uzun’un yerine Samet Taş oynadı. Oyun kurgusu ve sistem de aynıydı. Ayağında top gezdiren ve ataklar geliştirmeye çalışan temsilcimizin karşısında ne yaptığını bilmeyen, savunmayı ön planda tutan ve sanki 1 puanın hesabını yapmış bir Bergamaspor vardı. Böyle olunca da haliyle tek kale mücadelesini izlemeyi umuyorken orta alan mücadelesi şeklinde geçen, oyunu kanatlara yığmaya çalışan bir oyun sergileyen Petrolspor vardı sahada. Aklımda aman aman bir gol pozisyonu kalmadı desem abartmış olmam. Allah’tan penaltı pozisyonu oldu da bu penaltıdan golü bulduk. Yoksa karşılaşmanın 0-0 bitmesi içten bile değildi. Önceki yazımda da söyledim. Veysel’in ön libero oynaması doğru değil. İleride tekniği ve mücadeleci ruhuyla daha verimli olur. Nitekim bu maçta da bana göre sahada göz dolduran bir mücadele sergiledi. Diğer taraftan Sabahattin Usta’nın form düşüklüğü devam ediyor. Takımın bana göre beyni ve bana göre müthiş performans sergilediği haftaların ardından bu oyun ona hiç yakışmıyor. Biran önce toparlanacağını ve gerçek Usta’nın nasıl biri olduğu göreceğimizi umut ediyorum. Diğer bir husus ise gol sorunu. Hücum hattında etkili değiliz. Samet mücadelesini veriyor ama sonuca gidemiyor. Habip Uzun ilk geldiği günlerde büyük umut vaat etmişti ama şimdi zaman zaman kulübede kendisine yer buluyor. Kısacası kalan haftalarda bu eksikliklerimizi gözden geçirip ona göre sınavlarımızı verelin. Bu sene olmadıysa seneye hazırlık düşüncesi mutlaka ön planda olmalı.

Dediğim gibi güzel ama etkisiz bir futbol sergilendi dersek maçın özetini yapmış oluruz. Allah’tan 3 puanı aldık ta mide bulandıran düşme hattından uzaklaştık. Play-Off hayal olmaktan çıktı ve kalan maçlarımızı tamamlayıp sezonu kapatacağız. Bu anlamda yönetim plan ve projelere bir an önce başlamalı. Hedef büyütülmeli ve gereken desteğin sağlanması için her yola başvurulmalı. Bunu yaparken de fiziki koşulları da unutmamalı. Örneğin incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten dolayı dargın olduğu taraftarlarıyla hemen kucaklaşmalı. Sezonun başından beri içeride ve dışarıda takımını biran olsun yalnız bırakmayan bu kitleye gereken değerin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Takım taraftarsız, taraftar takımsız olmaz. Bu gönül bağına düğüm olmayalım. Zira başka Petrolspor yok. Birlik ve beraberlik içinde güzel ve başarılı günlere…

Hoşçakalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?