BAŞKAN TRUMP İYİ BAŞLAMADI

25-01-2017

Henüz bir kaç günlük Başkan iken ilk gün yapmış olduğu resmi konuşmasıyla ABD seçmenini ve ABD'lilerin büyük bir kısmını karşısına almakla, yapmış olduğu talihsiz açıklamalarla kötü bir başlangıç yaptığını, iyi başlamadığını dünya âlem gördü.

Bendeniz de gazeteci öngörümü de göz önünde bulundurarak, ne tür hatalar ve gaflar yapacağını tahmin ederek "You are not Welcome Trump" "Hoş gelmedin Trump" mealinde köşe yazdım ve Facede de paylaştım.

Sağolsun bu kafadan kontak adam faşist ve emperyalist Başkan yahut Başkandan başka her şeye benzeyen ABD Başkanı Bay Trump yazdıklarımı bir nevi teyit etmiş oldu.

TV kanallarında, ana haberlerde de izlediğiniz üzere Londra, Avustralya ABD'de birçok kentte eş zamanlı olarak Trump'a karşı yapılan protesto yürüyüşleri her şeyi apaçık netleştirdi.

Özellikle de medyaya yapmış olduğu hakaret "bunlar en şahsiyetsiz kurumlardır" sözü başına çok bela olacak ve bu savaş onun mağlubiyetiyle son bulacak.

Çünkü medya kolay kolay pes edecek bir güç değildir bu heyecan dolu bir filmi andıran olguyu hep birlikte izleyeceğiz.

Obama’nın eseri olan ve 30 Milyon Amerikalının sağlık sigortasına olan negatif yaklaşım yahut iptali Bay Trump'ın başını fazlasıyla ağrıtacak.

Dolar milyarderi olmak, iş adamı olmak ayrı bir şey, ABD'yi kazasız belasız başarıyla yönetmek çok ayrı bir şey.

Eğer Trump bunu bilmiyor, fark edememişse o zaman hoş geldin cehenneme dileklerimi iletiyorum bu ABD Başkanına benzer kafadan kontak adama.

Yok eğer biliyor da bilerek bilinçli bir şekilde bu hataları, bu gafları yapıyorsa intihar ediyor demektir.

An itibariyle Ortadoğu’daki terör odaklarıyla ilgili tutumu, politikaları berraklaşınca gerçek politikaları, doğruları, yanlışları başarılı olup olmayacağını tüm Dünya görecek.

ABD dolarının arkasında "We trust in God" "Allaha inanır, güveniriz" yazılıdır ancak anladığım kadarıyla an gelecek, gün gelecek "We don't trust Trump" "Trump'a inanmıyoruz, güvenmiyoruz harekâtı dalga dalga büyüyecek bu büyümenin sinyallerini tüm Dünya gördü.

Yine bu psikolojik hasta adam dinler dini guruplarla da uğraşacağını ayan beyan açıklıyor.

Total olarak böyle düşünen, bu sağlıksız davranış ve politikalarla yola çıkan bir başkan (!) başarılı olabilir mi?

Başarılı ve saygı duyulma şansı olabilir mi?

Türkiye ile Türkiye’deki şimdilik Başkan adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Türkiye, Suriye, Irak politikalarıyla ilgili görüşleri ne olacak an itibariyle bilinmiyor olsa da kolay kolay dost olunacak pozitif politikalar üretecek olumlu bir kişiliğe benzemiyor. Bunu Cumhurbaşkanı ve Başkan adayı Tayyip Bey de anlamış gibi.

Gelelim terörist başı FETÖ'yü iade edip etmeyeceği konusuna.

Şahsen iade edeceğine ben inanmıyorum.

Çünkü FETÖ’yü Türkiye’ye iade etmesi Türkiye ile iyi politikalar ve dostluklar içinde olması demektir.

Oysa görünen şu ki adam kendisiyle barışık değil ABD kamuoyu ile barışık değil böylesi bir kimlik ve kişiliksiz kişilik eğer FETÖ terörist başını Türkiye’ye iade ederse bu çok büyük bir sürpriz olur.

En iyi iyimser düşünce tarzıyla ifade etmek gerekirse belki ABD topraklarından kovar veya kaçmasına göz yumar.

Anlaşılan iyi başlamayan Trump politikaları iyi devam etmeyecek diye düşünüyorum.

Ama dilerim ki kolay kolay yanılmayan bendeniz yine de yanılan olmayı tercih ederim.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?