BATMAN ARTIK BATIYA MUHTAÇ OLMAYACAK...

24-04-2017

Kültür sanat anlamında Batman’da ciddi değişim ve dönüşümler planlayan Global Gençlik Derneği, 15–22 Nisan da Turizm Haftasında İl Kültür Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’nın da destekleriyle, dikkat çeken bir resim sergisi ve Tiyatro gösterisiyle Batman halkından muazzam bir ilgi gördü.

Sergide dikkat çeken resimler, Batmanlılar tarafından ilgiyle izlendi.

Global gençlik derneği kapsamında kurulan Batman Gençlik Tiyatrosu, Fablların dili olsa adlı oyunuyla çocukları adeta mest etti.

375 kişilik salona zaman-zaman 750 çocuğun gelmesi İl Kültür Müdürlüğünde şaşkınlık yarattı.

Batman’da ciddi kültürel kalkınma hamlesi yapacaklarını sözlerine ekleyen Global Gençlik Derneği Başkanı Nasrettin Baktaş, şimdiye kadar Batman, kültür sanat anlamında hep arka planda kaldı fakat artık değişim zamanı, bu değişim ve dönüşümü ekibimle birlikte gerçekleştirmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Dernek adı altında kurulan Batman Gençlik Tiyatrosu proje Koordinatörü olarak diyorum ki; Batman, artık Batıdan ayda, yılda bir batıdan gelen tiyatro gruplarına muhtaç olmayacak, sürekli üreten, halkını sanatsal anlamda doyuran bir tiyatro grubu olacak, önceliğimiz çocuklar diyoruz, fakat ilerleyen dönemde çok ilgi görecek yetişkin oyunlarımız da olacak.

Güzel Bir İnsan Tanıdım

Yüreğiyle sesiyle, şarkılarıyla hayvanları sahiplendirmesiyle, Doğu’daki köy okullarına yardımıyla çok güzel bir insanla tanışma şerefine nail oldum 22 Nisan Cuma akşamı.

Konser öncesi kuliste oturup kahve içtik kendisiyle.

Aslen Yugoslav göçmeni bir aileden geliyor, zaten Adrian soyadı da oradan kalma.

7 oktavlık o harika sesi ve şarkıları izleyicileri adeta mest etti ve bu kişi Cem Adrian’dan başkası değildi.

 Sesine yüreğine sağlık Cem, ne olur bir daha gel!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?